directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 21:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

El límit de 80 km/h es farà esperar

Davant el caos de Renfe el Govern ha decidit aplaçar la normativa prevista per l'1 de novembre

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Estava previst que dels 120 quilòmetres per hora es passés als 80 a partir de l'1 de novembre (demà passat) a la zona 1 de l'àrea metropolitana de Barcelona. Però no serà així. A causa de els problemes de mobilitat derivats de les obres del TGV , el Govern de la Generalitat va acordar ahir retardar l'etapa d'adaptació del límit de velocitat. De totes maneres, que ningú es facil il·lusions de cap tipus ja que el Servei Català de Trànsit va confirmar que a partir del 1 de gener de 2008, tal com estava previst, s'aplicarà estrictament, amb sancions incloses. Ara per ara, però, segons Trànsit, encara no es pot establir una data per a l'inici de la campanya de sensibilització.
senyal limit velocitat 80 quilometres hora km
Comparteix
   

Estava previst que tot hom que conduís un cotxe en una via ràpida situada a la zona 1 de l'àrea metropolitana de Barcelona no pogués sobrepassar els 80 quilòmetres per hora. A partir d'ara només estarà permès circular a 80 km/h. Aquest pla s'aprovarà avui des del govern català. El pla està enfocat bàsicament a reduir la contaminació que provoquen les grans quantitats de cotxes que circulen per l'àrea metropolitana.

A causa de els problemes de mobilitat derivats de les obres del TGV , el Govern de la Generalitat va acordar ahir retardar l'etapa d'adaptació del límit de velocitat de 80 km/h en les vies de l'àrea metropolitana, que havia de començar aquest dijous. Això sí, el Servei Català de Trànsit va confirmar que a partir del 1 de gener de 2008, tal com estava previst, s'aplicarà estrictament, amb sancions incloses. Segons Trànsit, encara no es pot establir una data per a l'inici de la campanya de sensibilització, ja que tot depèn de "com evolucionin les incidències en la xarxa ferroviària".

La limitació a 80 km/h és una iniciativa que forma part del Pla d'Actuació per a la millora de la qualitat de l'aire, que acompanyada d'altres mesures pretén reduir la contaminació atmosfèrica. Segons els estudis encarregats pel Govern, la seva aplicació comportarà reduir com a mínim un 17% dels òxids de nitrogen i un 7% de les partícules. Institucions com el RACC han qüestionat l'efectivitat d'aquesta mesura.

Notícies relacionades

10.07.2007 - Dins l'Àrea Metropolitana de Barcelona, tothom a 80 km/h
11.07.2007 - El RACC i els sindicats s'oposen als 80 km/h a l'àrea metropolitana de Barcelona



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.