directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 19:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La CUP valora avui si s'adhereix al manifest que demana una candidatura independentista a les eleccions al Parlament

Ho decidirà el consell polític de la formació · El secretariat nacional ja va deixar clar que la prioritat eren les municipals del 2011

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El consell polític de la CUP valorarà avui si dóna suport o no al manifest Crida a la Unitat Popular, per la terra el treball i la llibertat, que demana que s'articuli una candidatura de l'independentisme revolucionari de cara a les eleccions al Parlament, previstes per a la tardor. Tot amb tot, el secretariat nacional de la formació ja es va afanyar a marcar distàncies amb el manifest poc després d'haver-se fet públic, deixant ben clar que la prioritat dels cupaires són 'les properes eleccions municipals de 2011'.
cup, candidatura unitat popular, assemblea nacional, mataró
Comparteix
   


Etiquetes
Els impulsors del manifest es presentaran avui al consell polític de la CUP i demanaran que la formació hi doni suport, emparant-se en el fet que 'l'assemblea de Girona va deixar oberta la porta a donar suport a una llista independentista i d'esquerres', explica el regidor de la CUP de Cardedeu Carles Roca, impulsor de la crida.

En efecte, la CUP va decidir en assemblea el 21 de juny de l'any passat a Girona que no faria el salt al Parlament, per bé que la militància també va aprovar un annex que obria la porta a crear una plataforma unitària amb la resta de formacions de l'esquerra independentista per a fer-ho.

Tot i la prioritat municipalista acordada a Girona, destacats militants de la CUP tampoc no van tenir inconvenient en avalar la candidatura d'Iniciativa Internacionalista a les eleccions europees de l'any passat.

És per tots aquests motius que els partidaris de concórrer a les eleccions catalanes creuen viable que la CUP acabi sumant-se al manifest, o, si més no, que ho faci de manera nominal.

'Farien bé de tirar enrere'
Tot i l'annex aprovat a Girona, d'altres cupaires partidaris del salt al Parlament, com el manresà Adam Majó, demanen als promotors de la crida que la retirin: 'Farien bé de tirar enrere. Que entenguessin que no és a base de pinyons fixes i fracassos anunciats que reforcem cap projecte col.lectiu. Sé que fa ràbia. Que arribarà el dia de les eleccions i no sabrem què votar. Que veurem com altres recullen vots que, si poguéssin, s’afegirien als nostres. Però les coses són com són i ara ja no estem en condicions de fer canviar d’opinió als companys que no veuen clar fer una llista a les eleccions al Parlament de la Ciutadella. Val més, per tant, que dediquem els nostre esforços a d’altres lluites i tasques, que n’hi ha i moltes.'




COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
29 de maig de 2010, 22.18 h

Només Laporta ens pot dur a la independència. Votar ERC és renovar Tripartit. O sigui llençar el vot. Per això voto en blanc.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
ARA, ERC fletxa TORNAREM A VÈNCER !
29 de maig de 2010, 12.50 h

Majoria independentista al Parlament amb els vots de tots els independentistes. La meva opció continua sent per votar ERC. Fins avui l'única formació independentista i d'esquerra amb representació al Parlament. Endavant ERC..!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
pasbort fletxa Vila-real
29 de maig de 2010, 11.06 h

Ara teniu ocasió de demostrar-vos si és veritat que sou INDEPENDENTISTES unin-vos als INDEPENDENTISTES
Tindre i aceptar que a la majoria absoluta, el primer dia DECLARACIO D´INDEPENDENCIA amb el permis del VOTS i de ningú més.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Marcel fletxa Barcelona
29 de maig de 2010, 08.05 h

Líders de l'independentisme, us ho féu com vulgueu i amb el nom que més us agradi, però necessitem una candidatura unitària i transversal per acabar amb l'autonomisme (vegeu: perabonspatricis.blogspot.com)


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.