directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 8 de maig de 2024 04:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Altafaj: “els líders europeus es prenen molt seriosament el procés a Catalunya”

El representant de la Generalitat a Brussel•les recorda que la UE ha fet "coses jurídicament impossibles i políticament impensables" i creu que en cas d'independència prevaldrà el "pragmatisme"

Comentaris 21  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 13 vots )
carregant Carregant

(ACN).- El representant de la Generalitat davant de la Unió Europea, Amadeu Altafaj, ha remarcat aquest dimecres en una entrevista a RAC1 que els líders europeus es prenen "molt seriosament" el procés a Catalunya, que ja està "a l'agenda internacional". Altafaj, que va treballar com a director adjunt i portaveu del comissari d'Afers Econòmics Olli Rehn, ha dit que hi ha una "demanda important d'informació" i que "tots els actors europeus tenen un interès obvi" en saber "de primera mà" que passa a Catalunya. Segons Altafaj, en cas d'independència prevaldrà el "pragmatisme" per no deixar fora de la UE els catalans.

Comparteix
   


Etiquetes
"El pragmatisme és el que preval a la UE", ha destacat a 'El Món a RAC1' el representant de la Generalitat a Brussel·les, que ha defensat que l'encaix d'una hipotètica Catalunya independent a la UE "no és només una qüestió jurídica, abans que res és una qüestió eminentment política". Amadeu Altafaj ha recordat que en el passat, i especialment pels casos dels rescats a Grècia o fins i tot a la banca espanyola, la UE va prendre decisions fins aleshores "jurídicament impossibles i políticament impensables", i preveu que faci el mateix amb Catalunya. "No m'enganxareu mai situant Catalunya en un escenari a l'estratosfera, envoltada de marcians. Hem de ser on ens pertoca ser, on som avui, a la UE", ha remarcat.
 
Altafaj ha admès les dificultats de fer acció exterior sense tenir els recursos d'un estat, però ha avisat que les ambaixades europees el rebran igualment per discutir la qüestió catalana. "Em rebran, sobretot perquè molts d'ells em coneixen, i perquè a les seves capitals esperen que els aportin quanta més informació possible millor", ha dit. "Sóc un canal directe, tinc una capacitat de diàleg important, i no es preocupi que l'aprofitaran, n'estic convençut", ha afegit el qui va ser, durant dos anys i mig, el portaveu econòmic de la UE en plena crisi dels rescats de Grècia o Portugal.
 
Per Altafaj, tot i que formalment la Comissió Europea hagi establert que no es pronunciarà sobre la situació a Catalunya excepte si li demana un estat, l'actitud podria canviar. Si el procés català "genera tota una sèrie de dinàmiques i fins i tot de riscos, per exemple en estabilitat financera" i "esdevé un problema europeu de grans dimensions" la Comissió Europea el tractarà, encara que no li demani formalment cap estat. "És evident", ha remarcat.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#21
SO4H2 fletxa estat CASPAnyol = viver de FANFARRONS INCOMPETENTS = PARÒDIA ESPERPÈNTICA DE DEMOCRÀCIA = SIMULACRE RIDÍCUL D'ESTAT DE DRET
22 de gener de 2015, 19.52 h





#18 Respecte a tu, pobre Bejota, només puc dir :


P O B R E . . . .. B E J O T A ! ! !


prou que fas sabent escriure mentre et mossegues la llengua i arqueges les celles en senyal d'extrema concentració. No crec que mai arribis a entendre el tema dels percentatges electorals, pobret.





Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
SO4H2 fletxa estat CASPAnyol = viver de FANFARRONS INCOMPETENTS = PARÒDIA ESPERPÈNTICA DE DEMOCRÀCIA = SIMULACRE RIDÍCUL D'ESTAT DE DRET
22 de gener de 2015, 19.49 h




#11 I tu, Rivas, veig que segueixes sense ENTENDRE ALLÒ QUE LLEGEIXES, cosa la qual se sol anomenar SEMIANALFABETISME.

El "fantasma etc......" de #12 posa l'èmfasi en l'ateisme , perquè tu, amb la PATOSITAT QUE ET CARACTERITZA, te les donaves de progre amb un RIDÍCUL ANTICLERICALISME BARAT a #11 .

Si algun dia escoltes el discurs de Dolores Ibarruri en el seu 90 aniversari , veuràs el que en pensem els AUTÈNTICS REVOLUCIONARIS dels pobres idiotes com tu que prediquen anticlericalism... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
SO4H2 fletxa estat CASPAnyol = viver de FANFARRONS INCOMPETENTS = PARÒDIA ESPERPÈNTICA DE DEMOCRÀCIA = SIMULACRE RIDÍCUL D'ESTAT DE DRET
22 de gener de 2015, 19.42 h




#13 Mariquita Rom . . . no, error: Micaela Romuualda: et penses que tothom és tan ANALFABETA com tu? Jo als 16 anys ja havia llegit Montesquieu ( concretament "L'esprit des lois", cosa que no han fet molts polítics castellans) i Voltaire, i no pas només aquelles anècdotes jocoses de quan el traginer i el jesuïta es juguen als daus qui es tirarà la Joana d'Arc, no, també el diccionari filosòfic, pràcticament tots els articles.


Que tu siguis una ANALFABURRA que només llegeixes pre... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
BEJOTA fletxa BCN
22 de gener de 2015, 13.07 h

ELECCIONS EUROPEES. Els 1.401.421 vots que van aconseguir ERC, CiU i ICV en són pocs en relació amb els 5.317.789 catalans cridats a les urnes. Tot just un 26% del cos electoral. "De cara a Europa, això no és força suficient", apunta. "Encara han d'aparèixer un milió de vots independentisteNació

N.B. RESULTAT PREVIST 27-S. NO PROBLEM !


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
22 de gener de 2015, 09.54 h

Un pas més em el Altafaj cap a la Independencia. Vaig sentir la entrevista i em va agradar molt.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Rivas fletxa Hospitalet, capital de la gloria
22 de gener de 2015, 08.31 h

#12 También eran comunistas el millonario Roures y el facha Jiménez Losantos. ¿El pasado comunista es garantía de honestidad?

Así como Roures y Federico ya no son lo que eran, vosotros los antiguos comunistas hoy nacionalistas habéis evolucionado. El problema es que lo habéis hecho rematadamente mal. Sustituir la solidaridad obrera por el carlismo más casposo de estelada y escudella es una vergüenza.

Ese vocabulario y esas expresiones de "greuges històrics", de "fer país", de "fe... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 18
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Synera fletxa Barcelona
22 de gener de 2015, 07.57 h


DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI
(Als USA als hi va anar molt bé)

FETS:

I) Dictamen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència

- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aquest ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
La "hipoteca Espanya" costa a cada ciutadà català 2.130 euros anuals fletxa El PP d'Extremadura reconeix l'espoli de 16.000 milions d'euros
22 de gener de 2015, 00.57 h

https://twitter.com/santcodto/status/539158800532766720


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
21 de gener de 2015, 22.25 h

#12 QUE TU TE LEISTES A VOLTAIRE?JAJAJAJAJA NO SERIA EL LIBRO GORDO DE PETETE Y ESTAS CONFUNDIOOOOO
A LOS 18 A MARX...JODER QUE GRANDILOCUENTE QUE SUENA .....PERO SI MARX ERA COMUNISTA NO ERA NAZI......NO SERIA EL DE LOS HERMANOS MARX ?COMO SE LLAMABA EL LIBRO?...UN DIA EN LAS CARRERAS?
LOS PAPIS TIENEN QUE ESTAR ORGULLOSOS .....ELLOS COMUNISTAS Y EL HIJO ......FASCISTA.....


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
21 de gener de 2015, 22.11 h



#11 Rivas, no siguis PETARDA, no facis el ridícul parlant de coses que no saps (vol dir que només pots parlar amb autoritat de FÚRBO)

Als 16 anys vaig llegir primer Voltaire i als 18 a la Marta Harnecker i Marx. Els meus pares varen estar a l'exili fins dos anys abans de nèixer jo, fins 1976, per COMUNISTES. Pare, mare i 3 germans, TOTS ATEUS.

Ho veus, idiota, que parles de coses que ignores?


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo supera el casting com a tertulià de xou d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.