directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 05:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Guanyem credibilitat, comencem a desobeir

Catalunya a la cruïlla definitiva: resum de set dies entre les feres, a la jungla del procés.

Comentaris 54  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 12 vots )
carregant Carregant

Miquel Perez Latre (@Granollacs) Arxiver i Historiador.- Són multitud les qüestions en les quals el Govern de la Generalitat està moralment i políticament obligat a iniciar la desconnexió el més aviat possible. Des de la Llei Wert fins a la devolució als seus hereus dels “Papers de Salamanca” confiscats pel feixisme: en el no va més del desvergonyiment polític, ara l’Estat espanyol vol consagrar l’apropiació definitiva de la documentació d’aquelles entitats o persones a les quals es va assegurar d’extingir a punta de baioneta qualsevol continuïtat. Tenim també qüestions com ara les mesures contra la pobresa energètica, la imposició dels horaris comercials o la suspensió de l’impost sobre els dipòsits bancaris. De veritat, prou d’obeir el TC: hi anem o què?  Aquests són alguns dels protagonistes de la setmana.

Comparteix
   


Etiquetes
Montserrat, Dolors(diputada del Partit Popular).
Metralladora d’incoherència.
La que molts situen com a substituta d’Alicia Sánchez Camacho després de la Gran Batacada popular del 27-S, s’ha distingit per unes declaracions plenes de coherència. D’entrada, per demanar el tancament de TV3 arran d’una suposada manca de pluralisme, just pocs dies després que el delegat del Partit Popular procedís a acomiadar Cristina Puig per no seguir les directrius de la direcció de TVE a Catalunya, escàndol majúscul que aquesta setmana han denunciat els mateixos treballadors de l’ens. A més, per rematar-ho, ha acusat àcidament de pur tactisme electoral a Artur Mas només uns segons després de recomanar a Mariano Rajoy que convoqui les eleccions espanyoles també el 27-S. Apoteòsic. Apostoflant.
 
Recio, Miguel Ángel (responsable dels arxius i biblioteques de l’Estat espanyol).
Memòria del feixisme.
“Conforme a la sentencia del Constitucional [de gener de 2013], la obligación de la Generalitat no es custodiar para siempre los documentos de los que no haya hallado a los legítimos propietarios. No son más que gestores.” Es pot dir més alt, però no més clar. És la visió de les competències plenes sobre el nostre patrimoni documental del Govern espanyol; la que ha permès que s’hagi negat a retornar una part de la documentació acordada amb la Generalitat, tot incomplint la llei en vigor que especifica que és l’encarregada del procés de devolució. A més, Recio ha requerit ja el lliurament de la documentació catalana que no ha estat fins ara reclamada per ningú; normal: el mateix estat del que és hereu es va encarregar de requisar els documents a punt de baioneta ara fa just setanta-cinc anys.
 
Sánchez, Pedro(secretari general del PSOE).
Mostrari de bajanades.
De visita per les colònies, arcaic de nova i agradosa aparença, ha vingut carregat amb el catàleg arnat dels tòpics habituals del dependentisme. Gens ni mica originals, per cert: "Cap governant pot obligar a triar algú entre la identitat catalana i l'espanyola": és exactament el que els independentistes volem fer, establir que existeixi l’opció de la doble nacionalitat. Qui no vulgui obligar a triar ho té fàcil: que no calgui en cas de separació. El que, en qualsevol cas, no sembla gaire coherent és que estigui molt, molt malament obligar a triar identitat i en canvi no ho estigui obligar a milions de catalans (la majoria) a renunciar a que aquella que senten com a principal o única pugui existir al mateix nivell que la resta de les nacionalitats del món. Però clar, com ell no la sent com seva, això a Pedro Sánchez l’importa un rave.
 
Sánchez Camacho, Alicia(presidenta del Partit Popular Català).
Servar la tradició.
La líder popular ha estat hiperactiva als mitjans aquesta setmana. Ha sortit pràcticament a desbarrada diària, des de totes les tribunes que se li posen als peus. Naturalment, considera que això del procés se soluciona en un plis-plas donant-nos el peixet d’un nou finançament. Continua (en tots els sentits) a la Prehistòria. De tots els missatges llançats, des del seu pedigrí de plançó d’una membre de la Benemèrita, destaca a “La Razón” la seva afirmació que l’estat es farà més present a Catalunya a través “de instituciones respetadas”, com ara l’exèrcit i la Guàrdia Civil; vaja, el de sempre. Més estopa quan calgui. Súper-engrescador. Tot, perquè “Cataluña no está condenada a que una oligarquía soberanista siga mandando”, que ella es veu que no és casta. Fins a la seva defenestració la nit del 27-S ens esperen vuit mesos d’humor.
 
Vila, Enric(periodista, historiador i escriptor).
Credibilitat, ja!.
L’article de la setmana és sense dubte aquest d’Enric Vila.Després del sotrac de les setmanes posteriors al 9-N, ara, com més aviat millor, tenim l’obligació d’emprendre d’una vegada per totes el camí. Però de debò. Prou ambigüitats. De cara a barraca. Només així conservarem plenes possibilitats de guanyar. Cal fer-ho demanant als polítics que posin el coll i, si cal, el càrrec i fins i tot la llibertat personal. Naturalment, amb el compromís també de milers i milers de catalans de carrer que, estic convençut, també estan disposats a jugar-se-la. La manca de compromís real, el “ya tu sabes”, el sí però no, el fem-ho bé sempre a la boca, ja no cola. És temps d’anar fins a les darreres conseqüències. Cal començar a desconnectar de debò. Busquem amb intel·ligència qui i a on, però fem-ho, perquè si no ens desacreditem nosaltres solets davant dels nostres conciutadans.
 
Wert, José Ignacio (ministre espanyol d’Educació, Cultura i Esports).
Món paral·lel.
El Partit Popular continua la seva pressió contra la nostra llengua arreu dels Països Catalans: aquesta setmana hem sabut que, amb gran escàndol de les mares i pares afectats, les autoritats aragoneses han substituït la denominació Llengua catalana per “Llengua oriental” als butlletins de notes de l’escola pública de Mequinensa. Entretant, el ministre Wert ha consumat el ridícul del seu encalçament contra immersió lingüística a Catalunya denegant les tres úniques sol·licituds que han arribat al Ministerio amb la pretensió de cobrar per manca d’oferta de centres amb el castellà com a llengua vehicular. Pel que sembla, les tres famílies aspiraven per aquesta via obtenir finançament perquè els seus fills estudiessin en centres privats on s’ensenya, bàsicament... en anglès! El ridícul ha estat tan majúscul que, de la nit al dia, el Ministeri n’ha hagut d’inventar-se 300 més.

Podeu seguir altres reflexions de l'autor del Bestiari del Procés al seu blog Per a bons patricis

 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#54
26 de gener de 2015, 13.03 h

La Resistencia Antiespañola es una organización política revolucionaria que lucha por la Independencia de todos los pueblos ocupados por el estado español,y está compuesta por todo tipo de personas de esos pueblos : vascos, galegos, catalanes, leoneses, canarios,etc. Todo el que lucha por la libertad de los pueblos ocupados por el fascismo imperialista español tiene cabida en la Resistencia.

La Resistencia seguirá luchando por la libertad de los pueblos y naciones ocupados por el estado... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#53
SO4H2 fletxa estat CASPAnyol = viver de FANFARRONS INCOMPETENTS = PARÒDIA ESPERPÈNTICA DE DEMOCRÀCIA = SIMULACRE RIDÍCUL D'ESTAT DE DRET
26 de gener de 2015, 11.09 h



Tornant a parlar de l'aspecte físic de la (m)Alicia Chanches Quemacho, em pregunto:: per què serà que la immensa majoria del PP són així de tarats físicament? Que potser els seleccionen exprés?

Recordeu, posem per cas , la Soraya Nosequè de Santamaria, amb aquelles coses rares que fa amb la boca i amb els ulls, que sembla talment que no controli les faccions . . .

O és que es droguen amb alguna cosa que els ataca el sistema nerviós?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#52
SO4H2 fletxa estat CASPAnyol = viver de FANFARRONS INCOMPETENTS = PARÒDIA ESPERPÈNTICA DE DEMOCRÀCIA = SIMULACRE RIDÍCUL D'ESTAT DE DRET
26 de gener de 2015, 11.06 h



#51 Tu no, tu mai fas res de mal fet . . . amb el mateix nick.

La quantitat de vegades que hem llegit aquí al.lusions a l'aspecte físic d'en Junqueras, és incomptable, I TU HAS CALLAT COM UN HIPÒCRITA DE MERDA QUE ETS.

A tu , NAZI REPUGNANT (nazi DE DEBÒ, no com quan tu pretens insultar) lo que et molesta no és que es parli de l'aspecte físic, sinó que es faci dirigit a UNA FRANQUISTA COM TU.



Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#51
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO), seguid 500 años mas haciendo el imbecil fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES, (en todos los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes obviamente).
26 de gener de 2015, 10.44 h

#50

Dice mucho del nivel de los NAZIS aqui presentes que juzgueis el fisico de la alicia, en especial, despues que el Asaltapiscinas hace la seleccion de las fotos donde esta con peor cara.

Yo nunca me meteria con el Junqueras por bizco y jorobado aunque la seleccion de fotos que aqui lo hacen lo presentan como un Adonis.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#50
Lluís fletxa BCN
26 de gener de 2015, 00.00 h

La gorileta cada día es mes lletja.
Pobreta.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#49
25 de gener de 2015, 23.51 h

A Grècia ja ho han aconseguit, a Catalunya primer i a l'Estat Espanyol després també ho aconseguirem. Cal expulsar la CASTA que ens roba (governa) des de fa més de 30 anys. Sembla que Mas ja surt implicat en les ITV al costat de Pujol.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#48
25 de gener de 2015, 22.03 h

JUNQUERAS i tots els seus tindrien que anar a SANT CELONI A FER ACTES DE PRESENSIA i suport a la nova candidata de E.R.C. aser Alcaldessa per el partit JUNQUERAS ha de ajudar molt mes els seus hi no tan a C.I.U. Y ARTUR MAS Que es mulli mes per els que ara comensen han de ser LA FORÇA DE E.R.C. Desde avui no a de parar cada dia algun poble ho cada cap de setmana TE Molta feina si vol ser EL GUANYADOR DE LES ELECCIONS MUNICIPALS a Catalunya si vol GUANY... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#47
25 de gener de 2015, 21.55 h

VOTAR P.P. ES VOTAR A POLITICS CORRUPTES DE DRETES ..... ... VOTAR A C,I.U. ES VOTAR A POLITICS CORRUPTES DE DRETES .. Millor vejila als que voteu ja que votereu als que son complices de tanta corrupció E.R.C. No te Corrupcio com tenen P.P. Y C.I.U. .. VOTAR A E.R.C. Es JODER A MADRID Els molestaria molt unaltra gran VICTORIA DE E.R.C. Unaltra gran VICTORIA DEL INDEPENDENTISME CATALÀ Tots junts amb E.R.C. els farien agafar por altra vegada ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#46
Synera fletxa Barcelona
25 de gener de 2015, 21.52 h


DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI
(Als USA als hi va anar molt bé)

FETS:

I) Dictamen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència

- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aquest ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#45
25 de gener de 2015, 21.20 h

Sabeu que li diu Catalunya a Espanya el seu Maltractador ... molt facil ..CATALUNYA ....:::ESPANYA , CARINYO , LO NOSTRE NO FUNCIONA ,Demanare el Divorci expres que sigui rapido no patin cap dels dos ADEU ESPANYA .. No te suportu mes me has Fet mo,t de mal te emportes sempre els meus diners hi jo no en beix res .En parles amb una LLengua que no es la meva ni la dels meus pares ni avis Estic farta de sentir-te parlar en Castellà ...MARXO Per no tornar mai mes ,, i n... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.