directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 15:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La CUP qualifica “d’espectacle vergonyant" les negociacions entre CiU i ERC

Quim Arrufat creu que s'ha perdut de vista "la dimensió política i social" del procés cap a la independència

Comentaris 19  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Valls (ACN).- Dures crítiques de la CUP cap a les negociacions entre CiU i ERC que la setmana passada van culminar amb l'acord per fer les eleccions el 27 de setembre. El diputat Quim Arrufat ha dit que ha estat un "espectacle vergonyant" i ha argumentat que s'ha perdut de vista "la dimensió política i social" del procés cap a la independència. "Ha derivat cap a un debat absurd, excloent i tancat entre dos partits polítics que només representen una part de la població", ha sentenciat. També ha manifestat que la CUP no s'asseurà a negociar cap full de ruta fins que no hagi analitzat críticament el que ha passat des del 9-N, a través de les assemblees obertes a la ciutadania que fa aquests dies arreu del país.

Comparteix
   


Etiquetes
La CUP vol aturar el nou Lerrouxisme de Podemos / Guanyem

La CUP ha engegat aquest cap de setmana un procés assembleari obert a la ciutadania per començar a definir la seva candidatura per les eleccions plebiscitàries del 27-S, però sobretot per analitzar tot el que s'ha esdevingut des del 9-N. Segons Arrufat, amb l'acord entre Mas, Junqueras i les tres entitats sobiranistes principals "es tanca un cicle de tres mesos d'espectacle vergonyant". En aquest sentit, ha lamentat que no s'estructuri el full de ruta "partint de les necessitats socials de la població". "És l'única manera que tingui èxit", ha assegurat. Així mateix, ha apuntat que hi ha agents socials i culturals que haurien de tenir "veu i vot" en el procés sobiranista -actualment "encallat"- i que n'han quedat exclosos.

La CUP marca espai entre CiU i ERC

Per tot plegat, ha exposat que el partit està analitzant críticament aquests tres mesos a través de les assemblees i que, fins que no finalitzin -al mes de febrer-, "la CUP no tornarà a asseure's a la taula a parlar de full de ruta per construir una majoria social independentista". El seu objectiu, ha avançat, és que aquesta majoria pugui guanyar "en vots i en escons" a les properes eleccions, i que pugui "materialitzar la ruptura política, democràtica i amb el model socioeconòmic". Unes "necessitats" que són "cada vegada més urgents de la nostra població", ha conclòs.
 
Representació parlamentària de la demarcació
 
Quim Arrufat ha participat aquest dissabte a Valls (Alt Camp) al Consell Polític de la CUP. Una trobada interna del partit que ha servit també per valorar l'activitat parlamentària relacionada amb qüestions tarragonines. Laia Estrada, militant de la CUP Tarragona, ha explicat que la feina al Parlament s'ha centrat en la defensa de la sanitat pública i en aturar el BCN World. També ha posat de manifest l'objectiu que de cara a les properes eleccions es pugui aconseguir representació parlamentària a la demarcació. És evident que comptar amb una persona que estarà allà i que coneix de primera mà el territori facilitarà l'impuls de totes les lluites que estem fent aquí", ha reivindicat.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#19
26 de gener de 2015, 13.35 h

La Resistencia Antiespañola es una organización política revolucionaria que lucha por la Independencia de todos los pueblos ocupados por el estado español,y está compuesta por todo tipo de personas de esos pueblos : vascos, galegos, catalanes, leoneses, canarios,etc. Todo el que lucha por la libertad de los pueblos ocupados por el fascismo imperialista español tiene cabida en la Resistencia.

La Resistencia seguirá luchando por la libertad de los pueblos y naciones ocupados por el estado... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
PereelDigne fletxa Granollers
25 de gener de 2015, 22.57 h

Doncs a mi, el que em sembla vergonyant, és el comentari de la CUP. A veure si alguna vegada creixen i aprenen a fer política per comptes de fer jocs de paraules. Creure's en possessió de la veritat absoluta és greu error que en política es paga. Si no els agrada l'acord, molt bé, és la seva opinió però tractar-lo com ho fan, denota una molt poca formació per poder aspirar a tenir alguna representació més gran que la simbòlica que ara tenen.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
sebastia fletxa Arenys de Mar
25 de gener de 2015, 19.52 h

Quim Arrufat. Ens varem coneixer en una de les reunions de gent del Signa un vot, amb els membres de la Comissio de Peticions , instàncies que despres tots vareo aprobar per unanimitat.. Que n'heu fet d'aquests 720.000 vots que teniu sobre l'esco per decidir?. A mi no m'ha agradat gens aixo de donar temps als altres perquè s'organitzin durant aquests mesos fins el 27S. Gens, Calia fer-ho ara, pero aixo no m'impedeix, tot i protestar energicament, el seguir treballant, el seguir col.laborant ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
SO4H2 fletxa estat CASPAnyol = viver de FANFARRONS INCOMPETENTS = PARÒDIA ESPERPÈNTICA DE DEMOCRÀCIA = SIMULACRE RIDÍCUL D'ESTAT DE DRET
25 de gener de 2015, 18.52 h




Pobre

Bejota! fins ara creia que només et funcionava malament el cervell, ara veig que l'oïda tampoc et funciona.


No, reiet, no és del "prusés" que dieu els ANALFABETS, el pet que has sentit. El PROCÉS va marxant tal com previst, no pateixis.


Si l'oïda t'hagués funcionat correctament, hauries sentit que el pet provenia de la part més baixa de la teva esquena, allà on els CASPAnyols dieu que "entre dos peñas feroces sale un hombre dando voces" . . .

Però et compadeixo si ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
BEJOTA fletxa BCN
25 de gener de 2015, 11.58 h

El "prusés" peta i Forcadell esclata: "Això és un pixader!"
Bárcenas i Draghi copen les portades mentre La Vanguardia recull a l'interior que la primera reunió del full de ruta, 24 hores després de l'anunci electoral, va acabar en un intens duel de ganivets.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Ai Senyor! fletxa Barcelona
25 de gener de 2015, 11.48 h

No sé perquè m'ha passat pel cap allò de "Corruptio optimi pessima". Serà perquè algú és creu que son els millors? El cert, per a miés que, la posició que ara estan adoptant perjudica el camí cap a la Independència: Els enemmics d'aquesta s'alegren quan els catalans, ens comencem a barallar, o a viure "Pintorésquement": "Cadascú per on l'enfila", "Fer-ne de verdes i de madures", "Una olla de grills", "El mercat de Calaf", "A can Xixanta"...


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
mario fletxa barna
25 de gener de 2015, 10.27 h

La CUP es va desmarcar de les llistes i ara vol entrar en el full de ruta posant condicions, si fossin honestos es posarien allà on pertoca com sempre han dit, o sigui al costat de la INDEPENÈNCIA per sobre de TOT, que és precisament el que critica als altres. Han de ser CLARS, és fàcil parlar en contra en un temps d'eleccions més properes, estan aprofitant-se de la situació i això és inmoral, hurien d'estar al costat dels qui han lluitat contra tots els que volen disminuir la força d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
25 de gener de 2015, 00.03 h

Aquests xicots de la CUP , no crec que tots, només els que escriuen aquí? són uns irresponsables. Creen malestar en les files de l'independentisme amb les seves ànsies de passar per damunt dels altres i de criticar els altres. Una mica de serietat i de responsabilitat, si us plau.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Irene fletxa Barcelona
24 de gener de 2015, 22.58 h

La cosa deu estar per a mi, que en Mas ho vol fer molt mes llarg del que cal. I en Junqueres es concient que a "l'enemig" "ni agua". Pero es en Mas qui lidera aixó i ja es pensa que es el rei del mambo.... coses de les al.lucinacions del "poder" i cosetes per amagar, també, suposo... es diu...hi ha alguna opinió....potser...qui sap...buuuuuuuuffffffffffffff

E + DUI = VCSI //*//


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
24 de gener de 2015, 20.34 h

#2
#3
#4
#5
#6
#7
#8 Que cobreu comissió? Quin fàstic que feu !


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.