directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 06:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Bassas critica durament ERC i CDC

En l’editorial a l’ARABassas el periodista acusa els dos partits d’enviar un missatge a la gent de que estan fent vella política en un moment transcendental pel país

Comentaris 50  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

El periodista Antoni Bassasa critica que ERC demani la compareixença del president Mas a la comissió contra el frau fiscal i la corrupció després d’haver votat en contra quatre vegades i que ho faci el dia que CiU i ERC anunciaven l’acord pel pressupost del 2015, en un intent, segons Bassas, de marcar distància amb CiU. I critica també la reacció de CiU demanat la compareixença de Josep Huguet, conseller del tripartit, a la comissió, i assenyala que les comissions d’investigació del Parlament són més aviat “comissions d’escenificació” pròpies de la vida parlamentària “fetes per produir minuts electoralment aprofitables a la televisió”.  I els recorda que amb la corrupció no es pot negociar una compareixença a canvi d’uns pressupostos i que en un any clau pel procés no es pot fer vella política mentre es pacta un full de ruta per la independència.

Comparteix
   


Etiquetes
Comissions d’escenificació en ple procés

Segons Bassas al Parlament de Catalunya impera una cultura política, que com passa a Madrid, els que no volen comparèixer en comissió s’excusen argumentant que és un arma pel desgast polític i els que volen forçar la compareixença diuen que és per higiene democràtica. “En diuen comissions d’investigació, però el nom és una exageració perquè no s’investiga perquè no hi ha temps ni recursos per investigar, és un acte polític legítim propi de la vida parlamentària, però com tants actes de la vida parlamentària està fet per produir minuts electoralment aprofitables a al televisió”, sentència Bassas.

Un soroll decebedor en un moment transcendental pel país

Bassas conclou que el problema que la pràctica política continuï així a aquestes alçades és que CiU i ERC estan enviant a la gent  el missatge que  fan política com sempre, “com si intentar la independència fos una situació com sempre i que quadraran el cercle fent vella política mentre pacten un full de ruta per la independència”.

El periodista critica a ERC que si volia posar el focus sobre el els casos de corrupció que esquitxen CiU hauria tingut més sentit votar al compareixença des del primer dia i també critica que el president Mas després d’assegurar a l’entrevista amb Terribas estar net de corrupció que no comparegui per voluntat pròpia davant els diputats per més desagradable o injust li pugui semblar. “La resta és un soroll decebedor en un moment transcendental”, clou Bassas. 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#50
29 de gener de 2015, 19.04 h

#48 Em sembla que no funciona ben bé com dius, Si fos així ja es pdria fer el recompte ara mateix. Cal portar-ho al programa!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#49
29 de gener de 2015, 08.43 h

LA DRETA ES , DIGUI . C.I.U. HO P.P. .. .. COM EL TABAC .. UNA PUNTADA DE PEU I COM MES LLUNY De nosaltres molt millor per la nostra Salud ja tontos que no nomes FUMEN asobre VOTEN a la DREA se perjudican per 2 dues vegades la seba Salud hi no se donen conta VOTEN ALS QUE FAN LES RETALLADES SOCIALS Voten els quels obliguen esta molts dies en llits als pasillos dels hospitals publics als pasillos a planta estan tot tancat llits fora de servei per cu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#48
Ai Senyor! fletxa Barcelona
29 de gener de 2015, 01.05 h

#46 El que contarà no és el programa d'aquests partits. Contaran els diputats que, malgrat el seu partit no porti la independència en el seu programa, votin lliurement la declaraciódd'Independència. El que necessitem clar és el pronunciament del Parlament.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#47
28 de gener de 2015, 18.30 h

#26 Dir idiota al que no voti el que un vol votar, sigui la CUP o qualsevol altre partit, és creure's que més infalible que el Papa de Roma i és mostrar-se com un sectari cregut. O és que et creus molt més intel·ligent que la resta de mortals? La Democràcia no és això que proclames.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#46
28 de gener de 2015, 18.13 h

#3 Hi va haver gent propera a Unió i gent propera a Iniciativa que varen votar Sí-Sí i gent que van votar Sí-No. Qui voti un partit que no es defineixi com clarament independentista, quin valor tindrà com a plebiscit a nivell internacional?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#45
28 de gener de 2015, 18.08 h

#3 Doncs amb Llista Unitària àmplia i sense sigles de partits els votants independentistes d'Unió o d'Iniciativa podrien votar-la. Ara els que votin Iniciativa o Unió no quedarà clar si voten o no independència. Això s'aconsegueix amb llistes de partits. I també amb llistes de partits s'aconsegueix aquest espectacle penós d'enfrontaments per debilitar el contrincants!!
En la lluita partidista i demagògica de molts anys s'ha aconseguit que hi hagi gent que digui 'jo no voto aquesta ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#44
Ai Senyor! fletxa Barcelona
28 de gener de 2015, 12.29 h

Doncs Vté, Sr. Bassas, criticant com ho fa, s'apunta a ser un més en el què alhora critica. Per a riota dels aznaristes.
Encoratjem-nos tots plegat a anar per feina i deixem de fer altres coses que no siguin fetes en positiu i promovent la confiança mutua.
I-INDE-INDEPENDÈNCIA-JÀ!!!!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#43
jaume fletxa Esplugues.
28 de gener de 2015, 12.04 h

1// al 42 //
A veure si us tindre que llegir la "cartilla" a tot plegats ,com deia F.M.Bahamontes.
Ja m'esteu emprenyant massa ,les trifulques i vatuses per despres d'arribar a desti.
Ara som tots necessaris,sino enteneu aixo , plegueu ,collons.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
28 de gener de 2015, 11.50 h


#22 Lo que pasa es que CUP no parece tener suficiente número de votos para gobernar, eso invalidaría a CUP y también a ERC, que yo creo que sí tiene claro que quiere la INDEPENDENCIA, mientras que Mas y Ciu ofrecen muchas dudas.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
28 de gener de 2015, 11.47 h

La Resistencia Antiespañola es una organización política revolucionaria que lucha por la Independencia de todos los pueblos ocupados por el estado español,y está compuesta por todo tipo de personas de esos pueblos : vascos, galegos, catalanes, leoneses, canarios,etc. Todo el que lucha por la libertad de los pueblos ocupados por el fascismo imperialista español tiene cabida en la Resistencia.

La Resistencia seguirá luchando por la libertad de los pueblos y naciones ocupados por el estad... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.