directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 13:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La justícia espanyola té pressa per “liquidar” Santiago Vidal

El CGPJ ha rebutjat el recurs presentat pel jutge l'expedient disciplinari i decidirà aquest febrer el càstig que li imposa per promoure l'esborrany de Constitució Catalana

Comentaris 26  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

El jutge Vidal ha explicat en un acte a Girona que aquest dissabte ha rebut un escrit de l'inspector en cap del Consell que instrueix el cas rebutjant el recurs presentat pel magistrat en que considera que els arguments presentats per Vidal són, literalment, "inútils i impertinents”, fet que pel jutge demostra que “tenen presa”. Segons informa l’ACN, el CGPJ ha donat trasllat de l'expedient a la fiscalia general de l'Estat perquè emeti el seu informe. Aquest serà el pas previ abans que el ple del consell es reuneixi al febrer per decidir quin càstig imposarà al magistrat per promoure l'esborrany de Constitució Catalana. L'instructor de l'expedient proposa tres sancions: suspensió de sou i feina durant 3 anys, el trasllat fora de Catalunya o l'expulsió definitiva de la carrera judicial.

Comparteix
   


Etiquetes
El passat 7 de gener, el magistrat Santiago Vidal va rebre el plec de càrrecs de l'expedient disciplinari que se li va obrir per promoure una Constitució Catalana. El redactat qualificava que Vidal havia comès una "infidelitat a la Constitució Espanyola" i, en conseqüència, proposava que el ple del CGPJ li apliqués una sanció. L'escrit en proposava tres: suspensió de sou i feina durant tres anys, trasllat forçós fora de Catalunya o expulsió definitiva de la carrera judicial.
 
El magistrat Santiago Vidal va presentar al·legacions a l'expedient. A més de proposar proves de descàrrec, Vidal va sol·licitar que s'arxivés l'expedient disciplinari, perquè havia passat ja més de mig any d'ençà que se li va obrir i encara no se n'ha dictat cap resolució definitiva. Vidal sostenia que d'ençà que se'l va citar a declarar a Madrid per donar explicacions sobre l'esborrany de Carta Magna, l'abril del 2014, aquest termini s'havia superat amb escreix.
 
L'instructor de l'expedient, que també és membre del CGPJ, però, ha rebutjat de cap a peus totes les al·legacions. Considera que els tràmits van començar el passat 9 d'octubre, quan el Consell va decidir no suspendre cautelarment de sou i feina Santiago Vidal mentre no es resolgués l'expedient. I que, per tant, el termini de mig any que motivaria l'arxiu de l'expedient no s'ha complert encara.
 
Pel què fa a la resta de motius que Vidal recollia al seu escrit d'al·legació, la resposta de l'instructor és tallant. Rebutja totes les proves que el magistrat va proposar per, literalment, considerar-les "inútils i impertinents" (tot i que, com ha apuntat Vidal, no en diu el per què).
 
A partir d'ara, l'expedient obert a Vidal es remetrà a la fiscalia general de l'Estat perquè emeti el seu informe. Aquest serà el pas previ abans no es reuneixi el ple del CGPJ per decidir quina sanció imposa al magistrat. No necessàriament, però, ha de ser una de les tres que proposa l'instructor (és a dir, que si ho creu pertinent, també podria imposar una multa).
 
"Això mostra l'estat qu etenim per això tenim presa per canviar-lo"
 
Santiago Vidal creu que la resolució definitiva de l'expedient disciplinari se li comunicarà a mitjans de febrer. El magistrat, però, ja ha avançat que sigui quina sigui la sanció, la recorrerà. I està convençut que el temps li donarà la raó, encara que hagin de passar dos o tres anys (i que per tant, durant tot aquest temps se li apliqui l'expedient).
 
"Estic convençut que, d'aquí a dos o tres anys, el Tribunal Suprem, el Tribunal Constitucional o el Tribunal Europeu dels Drets Humans m'acabaran donant la raó", indica Vidal. El magistrat qüestiona que, a l'hora d'obrir-li l'expedient, se li apliqui un article de la Llei Orgànica del Poder Judicial (LOPJ) que sigui com una mena de "calaix de sastre", perquè tan sols concreta que amb la seva activitat ha perjudicat la imatge de la justícia.
 
"Estic convençut que el problema no és què faig en el meu temps lliure, sinó sobre què ho faig", ha dit el magistrat. I ha conclòs, en una clara referència a la ingerència política dins el món judicial: "Malauradament, això demostra quin és l'Estat que tenim, i per això tenim pressa per canviar-lo".



COMENTARIS fletxa taronja

item
#26
29 de gener de 2015, 11.23 h

Mireu amb tot aixo que pasa a Espanya i a Catalunya quels Politics Corruptes molts no entren a la preso i els que entren sorten de seguida si tenen diners FA FASTIG TOT .. Pero recordu molt les paraules de un Alcalde Andaluz que diuen la veritat de tot ......::: LA JUSTICIA ESPANYOLA I ES CANCHONDEO ,, i mai millor dic balla Canchondeo UN LLADRE ROBA 100 VEGADES al Metro ho a les Ramblas de Barcelona I NO EL FICAN NI UN DIA A LA PRESO ... . CORRUPTES POLITICS HO E... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
28 de gener de 2015, 19.37 h

#22 Aixòs que demanes no sé si es possible, pe ro el que es segú que el Jutge ens tindrá a tots em ell.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
ALERTA: Guanyem és la marca blanca d'Iniciativa fletxa són els pijo-progres que han estat 32 anys manant a BCN amb el PSC i ara s'han canviat el nom
28 de gener de 2015, 19.04 h

https://twitter.com/neustomas/status/558200669971447808

Pablemos i Colau estan pagats i promocionats per José Manuel Lara:
http://www.elconfidencial.com/empresas/2015-01-22/saenz-de-santamaria-y-soria-se-reunen-con-jose-manuel-lara-para-controlar-a-podemos_627344/

Reunió secreta de Pablemos amb José Bono i Zapatero:
http://www.huffingtonpost.es/esther-palomera/maniobras-en-la-oscuridad_b_6510302.html

La ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
fgasdfg fletxa sdfasdfads
28 de gener de 2015, 17.17 h

El CGPJ ha rebutjat el recurs presentat pel jutge l'expedient disciplinari i decidirà aquest febrer el càstig que li imposa per promoure l'esborrany de Constitució Catalana ---------------------------> PODRIEN CASTIGAR-LO A QUE FES UN ESBORRANY DE CONSTITUCIÓN ESPANYOLA, QUE FOS MÉS CONSIDERADA AMB LA LLIBERTAT DE PENSAMENT I ACCIÓ. I QUE DEFENSÉS QUE ESPANYA, NO ES SOLS CASTELLA I EL SEU PENSAMENT E INTERESOS, SINÓ EL DE TOTS ELS SEUS TERRITORIS, TOT I QUE PUGUIN ENTRAR EN CONTRADICCI... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Peragut fletxa Hospitalet
28 de gener de 2015, 16.53 h

LA GENERALITAT HAURIA DE BLINDAR AL JUTGE SANTIAGO VIDAL !!!!, com hi ha món !!
Defensar als nostres patriotes també és una tasca de la Generalitat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Ai Senyor! fletxa Barcelona
28 de gener de 2015, 12.38 h

I que se'n pot esperar de la "justícia" espanyola! Tanmateix el que jo espero és que en Santiago Vidal deixi de posar a la Constitució un castellà co-oficial. El castellà rebra tot el reconeixement que mereixi, com llengua d'ús prou amplíssim a Catalunya, però mai co-oficial, cosa posada en l'estatut caduc circumstancialment. Tinguem en compte que en això han influït particularment tres coses. La manca de mitjans d'integració durant dècades, la imposició durant dècades de dictadur... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
28 de gener de 2015, 11.42 h

La Resistencia Antiespañola es una organización política revolucionaria que lucha por la Independencia de todos los pueblos ocupados por el estado español,y está compuesta por todo tipo de personas de esos pueblos : vascos, galegos, catalanes, leoneses, canarios,etc. Todo el que lucha por la libertad de los pueblos ocupados por el fascismo imperialista español tiene cabida en la Resistencia.

La Resistencia seguirá luchando por la libertad de los pueblos y naciones ocupados por el estado... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
jorbet fletxa Figaro-Montmany
28 de gener de 2015, 11.41 h

Heu sentit les declaracions del tinent de l’exercit espanyol? Diu el que tots sabem sobre aquest exercit i expressa coses amb coneixement de causa com ara “molts ciutadans volen fer un pas mes en el model polític de la Transicio però hi ha institucions que encara no han fet la Transisio”. Evidentment està a la presó, fortament reprimit i tramitant-se la seva expulsió que jutjarà les seves critiques un tribunal militar, el mateix que ha expulsat una jutgessa que tramitava un expedien... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
mario fletxa barna
28 de gener de 2015, 10.40 h

HI Ha recollida de firmes! per donar suport al SR jutge!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
mario fletxa barna
28 de gener de 2015, 10.39 h

#5 Quan a CATALUNYA es diu tots els catalans vol dir TOTS els que ESTAN, els vells els nous i els que vindran, els immigrants de tot arreu que volen ser catalans per TOTHOM, pallús, o encara no t'has enterat? escolta el que diu ERC si més no, que és el que ho diu més clar i català i castellà quan convé ,perquè ho entengui TOTHOM. DEMANA PERDÓ al SR. Remoneda!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.