directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 00:50 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El govern espanyol, convençut que hi haurà sentència contra l'Estatut abans de l'estiu

La presidenta del TC, María Emilia Casas, ja ho va insinuar ahir

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El govern espanyol està convençut que el Tribunal Constitucional (TC) serà capaç d'emetre una sentència contra l'Estatut abans de l'estiu, en la línia del què la presidenta de l'alt tribunal, María Emilia Casas, va afirmar ahir. Pel que fa a la proposta del Parlament que demana que els magistrats que tinguin el mandat caducat puguin ser cessats en sis mesos, fonts de La Moncloa asseguren que tenen 'seriosos dubtes' que la proposta sigui constitucional perquè es tracta d'un òrgan institucional que no pot quedar sense membres. La vicepresidenta del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, ha reiterat que ara és el PP qui té la 'responsabilitat' en la renovació.
estatut autonomia
Comparteix
   


Etiquetes
El govern espanyol confia que abans que arribi l'estiu el Tribunal Constitucional pugui emetre una sentència contra l'Estatut. És una de les primeres vegades que fonts de La Moncloa s'arrisquen a fixar una data després dels gairebé quatre anys que s'espera que el TC resolgui. Pel que fa a la proposta del Parlament que haurà de discutir el Senat espanyol, aquestes mateixes fonts tenen 'seriosos dubtes' que sigui constitucional el precepte que demana que els magistrats que tinguin el mandat caducat abandonin el TC després de sis mesos. Consideren les fonts consultades que per tractar-se d'un òrgan institucional no es pot quedar sense representació.

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, la vicepresidenta del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, ha reiterat que el govern espanyol respecta els procediments, la legitimitat i els temps de l'alt tribunal. Per aquest motiu 'fins que no hi hagi sentència el govern mantindrà la prudència i la responsabilitat'.

Sobre la renovació, De la Vega ha dit que el govern espanyol ja va posar en marxa la renovació que va quedar 'interrompuda' per part del PP, segons la vicepresidenta. 'Esperem que hi hagi diàleg al Senat i es pugui, complint la llei orgànica del TC perquè hi hagi una autèntica participació de les comunitats autònomes, avançar en el desig de renovar el TC'. En opinió de la vicepresidenta, el govern espanyol ja ha fet 'de nou un exercici de responsabilitat i de respecte a les institucions' i ara 'la responsabilitat la té el PP'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
29 de maig de 2010, 13.59 h

I a qui l'importa l'estatutet o cap TC? A quin polític o partit polític l'interessa que es parli de l'estatutet o del TC? Als que volen que continuem sent esclaus d'Espanya!

Visca la Constitució Catalana!
Visca la llibertat!
Visca Catalunya Estat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Marcel fletxa Barcelona
28 de maig de 2010, 16.50 h

Zapatero ens porta al desastre mentre l'establishment autonomista neda en la porqueria dels seus tripijocs. Independència i decència, això necessitem: vegeu perabonspatricis.blogspot.com


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.