directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 07:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

22,85%

Catalunya a la cruïlla definitiva: resum de set dies entre les feres, a la jungla del procés.

Comentaris 17  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Miquel Perez Latre (@Granollacs) Arxiver i Historiador.Aquesta setmana hem aprés, bàsicament, matemàtiques. Diuen que poc més de dos milions de grecs, en concret, el percentatge que dóna títol a aquesta crònica, han emès un mandat categòric i incontestable contra les polítiques d’austeritat imposades per la troika. Perfecte. Els catalans prenem nota. No només perquè el 9-N al voltant d’un 30% dels catalans va votar per la independència en un simple procés participatiu, sinó perquè el proper 27-S una majoria d’escons al Parlament (com la de Syriza a Grècia), també serà interpretada immediatament arreu del món com la manifestació d’una voluntat democràtica inequívoca que mereix respecte. Aquests són alguns dels protagonistes de la setmana.
 


Comparteix
   


Etiquetes

Aznar, José María (ex-president del Govern espanyol).
Aixecar-se de nou.
A la vista que la figura presidencial és d’autèntic encefalograma pla, la Convenció celebrada pel Partido Popular el cap de setmana passat va ressuscitar la mòmia de José María Aznar. Resultat: una tibantor evident amb Mariano Rajoy i l’assenyalament del perill català. L’habitual amenaça que no pot quedar impune un torcebraç com el que em plantejat a l’Estat espanyol i una crida a la mobilització de l’espanyolisme el 27-S. S’entén que, aquesta vegada, almenys, la mobilització que es demana serà per anar a votar, no per impedir-ho. Com sempre, l’efecte del matonisme de l’heroi de les Açores i de Perejil, ha estat el de convèncer uns quants catalanets més de la inconveniència de compartir estat amb una dreta cavernària i incorregible, que si no fugim, ens trobarem periòdicament al capdavant del Govern.
 
Barberà, Jaume(periodista).
Realisme àcid.
Un home en permanent estat de mal humor. Si, és cert, els motius hi són, però caldria reflexionar-hi una mica. Hi ha qui pensa que es pot construir des del negativisme, des del retret permanent? Que es pot fer atractiva una idea des de l’acidesa constant, no contra els altres, sinó... contra els propis? Prou de fer-nos mal, si és possible: el 27-S tenim la possibilitat extraordinària, per la que tanta gent de diverses de generacions de catalans ho haurien donat tot, de votar el primer Parlament català de la història amb un mandat explícitament independentista. Queixar-nos per terra, mar i aire que el procés no és com a nosaltres ens agradaria no condueix exactament enlloc. Només, a fer-nos arribar a aquell dia en les pitjors condicions possibles. Que, per cert, és el que volen els enemics de la llibertat de Catalunya.
 
Bassas, Antoni(periodista).
Sòlida lucidesa.
Potser per la manca de condicionants que assetgen d’altres veus subjectes a forta pressió, en Bassas, amb els seus magistrals vídeo-editorials al diari ARA (per a mostra, un botó) esdevé una mena de far per a navegants en el nostre convuls procés. Independència de criteri combinada amb mirada clara per anar al gra. El seu sa optimisme de fons (compatible amb picar la cresta, també, quan convé) contrasta amb la deriva permanent cap al pessimisme que els grans mitjans no paren d’abonar dia sí dia també, per cert, que s’ho facin mirar, amb la col·laboració de veus que fins fa no gaire semblaven fiables. L’escassa premsa que ha construït com a marc mental el nostre país serà molt important en el combat definitiu dels propers mesos: cal tornar a posar de manera urgent el debat sobre els costos de la dependència en primera línia.
 
Bustos, Manuel (exalcalde de Sabadell).
La fi d’un estil.
Compareix davant dels tribunals per primera vegada. Obrint el foc d’una desena de plets més, desfermats arran de les escoltes telefòniques de l’anomenada Operació Mercuri. L’arriben a escoltar més temps i ja té feina (anar als Jutjats) fins el dia de la jubilació. De tot plegat, l’excusa que “pensava que era un càrrec de lliure designació” és potser el més patètic, tractant-se d’un concurs públic. Treure multes als familiars, regalar rellotges, tot plegat, d’una baixa estofa que fa feredat. Però, més que una revenja, que és el que demana el cos a molts dels seus enemics, el cas de la contractació digital a l’Ajuntament de Montcada i Reixac de la parella de l’amic i company de partit, ha de servir per canviar una manera de fer a l’administració que cal desarrelar per sempre: la que confon les institucions amb la casa pròpia.
 
Elias, Joan(economista).
Fam de debat.
Tenim ganes de superar aquest etapa de vol rasant i de tornar a debatre sobre la necessitat imperiosa de la independència. No ens en sortirem sense les eines adequades: quan les tinguem, farem un país de més qualitat. És cert que existeix el perill dels costos de transició, però també que qui ens els vulgui infringir també en serà víctima; així que, per sentit comú, el més lògic és que darrere les amenaces de fer-nos la vida impossible, quan arribi el moment irreversible que hem de forçar, quedarà ben poca cosa. De moment, un estudi del Col·legi d’Economistes, de Joan Elías i Joan Maria Mateu, ha detallat l’alta consideració que les agències de qualificació atorgarien a les emissions de deute públic de la República Catalana. I és que, és simple, el dia que siguem responsables de la recaptació dels impostos al nostre territori, tot farà un gir de 180 graus.
 
Forcades, Teresa(monja benedictina i impulsora de Procés Constituent).
Unitat amb sentit?
Amb l’etiqueta #27sConstituent, Procés Constituent va celebrar el cap de setmana passat una trobada per definir els objectius de cara a les eleccions plebiscitàries de setembre, sorprenentment, amb tots els dirigents d’ICV-EUiA en primera fila: exactament què volen constituir el 27-S si, com ells (i els de Pablo Iglesias) creuen que cal fer dependre el futur de Catalunya del que es decideixi abans al Congrés dels diputats? Els seus dirigents van demanar una vegada més que tots els partits d’esquerra es presentin junts també a les plebiscitàries: per fer la Constitució de la República Catalana o per reformar la Constitució espanyola, tal i com defensen ICV i Podemos amb els qui Procés Constituent acaba de pactar i lliurar bous i esquelles a Barcelona?

Podeu seguir altres reflexions de l'autor del Bestiari del Procés al seu blog Per a bons patricis
 

 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#17
2 de febrer de 2015, 17.39 h

Comunicado de la Resistencia Antiespañola :


En fechas recientes se ha fraguado un acuerdo largamente esperado, entre las formaciones proconsulta CiU- ERC, sobre la convocatoria de Elecciones Plebiscitarias para el 27-S de este año.
Ha sido un proceso laborioso, con tiras y aflojas, con negociaciones que han implicado renuncias a los planes primigenios de ambas formaciones , para conseguir el acercamiento necesario, y limar las diferencias que surgieron tras el 9-N sobre la manera de seguir... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
ALERTA: Guanyem és la marca blanca d'Iniciativa fletxa són els pijo-progres que han estat 32 anys manant a BCN amb el PSC i ara s'han canviat el nom
1 de febrer de 2015, 20.30 h

https://twitter.com/neustomas/status/558200669971447808

Pablemos i Colau estan pagats i promocionats per José Manuel Lara:
http://www.elconfidencial.com/empresas/2015-01-22/saenz-de-santamaria-y-soria-se-reunen-con-jose-manuel-lara-para-controlar-a-podemos_627344/

Reunió secreta de Pablemos amb José Bono i Zapatero:
http://www.huffingtonpost.es/esther-palomera/maniobras-en-la-oscuridad_b_6510302.html

La ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
1 de febrer de 2015, 12.56 h

#11 Ya te lo he dicho, tú escribes con la S, propio de los andaluces. Pero no te preocupes que de ésto no te mueres!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO), seguid 500 años más haciendo el imbécil (Joan Sales dixit. . fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en todos los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes).
1 de febrer de 2015, 12.52 h

#13

¿Y que hago con el HASE? ¿Lo dejo asi o escribo 600 veces HACE?


Pero que PALETAAAAAAAAAAAAAAA que eres, Ah, en español, la conjucion copulativa es Y, no i latina.


QUE PENA ME DABAS Y QUE ASCO ME DAS


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
1 de febrer de 2015, 12.23 h

#10 Corrige i escribe en una libreta 600 veces, DECIR. y luego ya saldrás al recreo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
31 de gener de 2015, 19.29 h

Que Feo, el murcielago de Franco!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO), seguid 500 años mas haciendo el imbecil fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES, (en todos los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes obviamente).
31 de gener de 2015, 18.50 h

#9


ME ESTOY PARTIENDO EL PECHO CONTIGO, LOLITA, NO HACES MAS QUE CORREGIRME EL DESIR , EL DESIR, PERO PARECE SER QUE EL HASE CON ESE TE PARECE BIEN, N´EST ÇE PAS?


que pena me dabas y que asco me das


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 15
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO), seguid 500 años mas haciendo el imbecil fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES, (en todos los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes obviamente).
31 de gener de 2015, 18.49 h

#9

No, Lola, soy aleman y me llamo Bernd Schuster.

NO HASE FALTA DESIR NADA MAS


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
31 de gener de 2015, 15.39 h

#4 DESIR, DESIR,no home no, es DECIR. Tú deus ser andalús.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
31 de gener de 2015, 15.37 h

#7 Aquets feixistes sempre fen el ridícul. !


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.