directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 04:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Promeses i fets, impostures en qüestió

Catalunya a la cruïlla definitiva: resum de set dies entre les feres, a la jungla del procés.

Comentaris 14  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Miquel Perez Latre (@Granollacs) Arxiver i Historiador.-  La victòria de Syriza a Grècia ha posat de relleu la dificultat de mantenir la coherència entre el que es diu i el que es fa. Especialment, si es volen aprofitar paral·lelismes (a corre-cuita, per fer-se una foto) de situacions a milers de km de distància. La justificació dels líders de Podemos (i d’una ICV-EUiA en procés d’absorció) al pacte amb la dreta nacionalista i a la no inclusió de dones al govern d’Alexis Tsypras, demostra que si Ciudadanos ha excel·lit a ser el primer partit esquitxat de corrupció sense haver arribat al poder, Podemos pot fer-ho també a l’hora d’incomplir programes i pactes fins i tot abans de seure al Parlament. Aquests són alguns dels protagonistes de la setmana.


Comparteix
   


Etiquetes

Galdón, Gemma(membre del consell polític de Podemos).
Principis marxistes.
Els meus principis són aquests, però si no us agraden en tinc d’altres. Després de menjar-se amb patates un procés de primàries a les direccions locals del seu partit amb més votants que inscrits, aquesta setmana l’ex-tertuliana s’ha lluït amb un nou esclat de coherència ideològica. Resulta que, en menys de dotze hores després de la seva còmoda victòria, Alexis Tsipras, el líder de la Syriza que representa un autèntic far per a Podemos (francament, prefereixo emmirallar-me en Àustria o Dinamarca) ha arribat a un pacte de Govern amb... la dreta nacionalista! Apostoflant. Anys escoltant les seves lliçons morals des dels micròfons per acabar llegint com justifica fer exactament el mateix que l’escandalitzava fins ara en els altres. Actituds que fan por, perquè retraten la voluntat d’arribar al poder, pel poder. Vaja, com la casta.
 
Homs, Francesc (conseller de presidència i portaveu del Govern).
Fer net convé a tothom.
Com a mínim d’extemporània cal qualificar la compareixença del portaveu Homs per criticar que els altres grups i en particular Esquerra hagin forçat la compareixença del president Mas a la comissió parlamentària sobre el cas Pujol. Un servidor no creu en la capacitat d’aquests mecanismes per escatir la veritat, però el cert és que posada la qüestió de la corrupció en el centre de la política catalana (bàsicament, arran de casos que afecten el nucli històric de CiU), de veritat pensava el portaveu que el president Mas podria no comparèixer al Parlament per parlar-hi? Costa d’entendre. Especialment, perquè està dotat de prou capacitat per explicar-se i per deixar clar que el nou país que volem construir ha d’estar net com una patena. I això, ens convé a tots. Fins i tot, potser en primer lloc, a la refundació de Convergència.
 
Lara, José Manuel (empresari del llibre i la comunicació depassat).
Al servei d’Espanya.
L’editor era, sense dubte, un dels puntals amb qui comptava l’establishment per mantenir el nostre país ben lligat al rem. Darrerament, la vicepresidenta li va tocar el crostó per la seva constant campanya de promoció en favor de Podemos i Ciudadanos. Diu l’acudit a les xarxes socials que els de Pablo Iglesias, contra allò que es diu, sí que tenen programa, i tant: “La Sexta Noche”. A mesura que el procés de recanvi avança, més fa la impressió que ens trobem en un moment de canvi de marca a dreta i esquerra per fabricar un nou bipartidisme que deixi les coses, bàsicament, com estan. Especialment, que permeti ensarronar una altra generació de catalans. Així que, igual que vàrem denunciar la transició post-franquista, ara continuarem posant negre sobre blanc la nova impostura lampedusiana de càmera i plató.
 
Martí Grau, Jordi(secretari general de MES).
Nou camí per tornar a casa.
Aquests dies ha salpat també el nou projecte del socialisme sobiranista, receptacle principal de les restes del naufragi de l’antic sector catalanista del PSC. Una veu que vol seu fidel a una part de la tradició del partit, amb la consideració de Catalunya com a subjecte polític, capaç de decidir el seu futur polític, en aquest moment, a l’entorn d’un projecte d’Estat independent. Previsiblement, acudiran a les eleccions municipals buscant fórmules de confluència amb ERC i ICV (difícils en el cas de la segona, en ple procés d’absorció per Podemos via Guanyem). De cara al 27-S, però, caldrà superar certes desavinences d’estratègia per tancar una aliança estable amb els republicans, que els condueixi a treballar per una victòria electoral de l’esquerra nacional. Més o menys destacat, ben segur, tenen un paper a jugar en aquest teatre del procés.
 
Millo, Enric(portaveu del Partido Popular al Parlament de Catalunya).
Olorant la catàstrofe.
A mesura que s’apropen les eleccions municipals el pànic a les files populars es fa més incontenible. Els únics fortins, Badalona i Castelldefels perillen greument. Alicia Sánchez Camacho repeteix dia i nit com un mantra que el procés és mort. Com si depengués de la voluntat dels partits catalans i no de la gent, que (no en dubteu) sabrà trobar l’escletxa per fer surar el que ja és el moviment popular més important de la història de la Catalunya contemporània. Aquesta setmana, el trànsfuga d’Unió Enric Millo ha manifestat la seva indignació per una excel·lent iniciativa del president: congregar una setantena de diplomàtics d’arreu del món destacats a Barcelona, amb l’objectiu d’explicar-los el moment que viu el país. L’histerisme del número dos dels populars catalans delata clarament la contradicció dels qui garlen molt però saben que el 27-S, després de la jugada clau, pot arribar l’escac i mat.
 
Segura, Cristian(periodista i escriptor).
Crítics amb xarxa.
La veritat, a mi mai m’ha fet cap mena de gràcia la seva suposada ídem de “pijo-postureig”. Em sembla un personatge hàbil, però de molt poc nivell. Des del primer dia va veure en el procés una oportunitat d’or per fer-se un nom. Aquesta setmana, contestant la seva sèrie de retrats de personatges que publica de fa poc a “El País” (el diari progressista que enregistra un autèntic record d’insults als independentistes), Xavier Sala i Martín ha comès el greu error d’entrar al seu terreny de joc. L’afectat no podia estar més feliç per aquest regal sobtat de notorietat. Podem interpretar la tasca dels bufons com una corrosiva crítica al poder. Potser sí, però el que sabem del cert és que feien molta gràcia als de sempre i que era el poder qui els pagava el sou, mentre els qui realment constituïen un perill vivien amagats als boscos de Sherwood.

Podeu seguir altres reflexions de l'autor del Bestiari del Procés al seu blog Per a bons patricis
 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#14
2 de febrer de 2015, 17.20 h

Comunicado de la Resistencia Antiespañola :


En fechas recientes se ha fraguado un acuerdo largamente esperado, entre las formaciones proconsulta CiU- ERC, sobre la convocatoria de Elecciones Plebiscitarias para el 27-S de este año.
Ha sido un proceso laborioso, con tiras y aflojas, con negociaciones que han implicado renuncias a los planes primigenios de ambas formaciones , para conseguir el acercamiento necesario, y limar las diferencias que surgieron tras el 9-N sobre la manera de seguir... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
2 de febrer de 2015, 17.18 h

Comunicado de la Resistencia Antiespañola :


En fechas recientes se ha fraguado un acuerdo largamente esperado, entre las formaciones proconsulta CiU- ERC, sobre la convocatoria de Elecciones Plebiscitarias para el 27-S de este año.
Ha sido un proceso laborioso, con tiras y aflojas, con negociaciones que han implicado renuncias a los planes primigenios de ambas formaciones , para conseguir el acercamiento necesario, y limar las diferencias que surgieron tras el 9-N sobre la manera de seguir... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
2 de febrer de 2015, 10.42 h

#10 La Rahola mes divertida i tu un pesat. ! Vingan, ves a fer nonas o al racó de pensar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
SO4H2 fletxa estat CASPAnyol = viver de FANFARRONS INCOMPETENTS = PARÒDIA ESPERPÈNTICA DE DEMOCRÀCIA = SIMULACRE RIDÍCUL D'ESTAT DE DRET
1 de febrer de 2015, 22.25 h





#10 Miguel/Micaela Romualdo/a . . . huah huAH HUAH HUUAAH HHUUUAAAHH . . . què tal els teeus "caroliGNOS" i el teu comtat de DONASAC ???!!!












huah huAH HUAH HUUAAH HHUUUAAAHH huah huAH HUAH HUUAAH HHUUUAAAHH huah huAH HUAH HUUAAH HHUUUAAAHH ! ! ! ! ! ! ! !













Llegiu la cagada amb el nom "caroliGNOS" per Carolingios, repetit 8 vegades EL SETEMBRE DEL 2014 als comentaris 14 i 41 de

············································... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
1 de febrer de 2015, 21.22 h

LA CACATUA DE LA PILAR RAHOLA ES MAS DIVERTIDA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
1 de febrer de 2015, 21.05 h

Gemma Galdón, es aquella que sempre es repeteix com un lloro ?. I sempre fa la mateixa demagogia ?. A mí, em donan un micro i faix 7 horas seguidas de demagogia (com Fidel Castro).


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Ai Senyor! fletxa Barcelona
1 de febrer de 2015, 20.16 h

La demagògia en els discursos i/o e la parla d'aquest senyor te alçada notable. Com allò de "que nadie os robe la sonrisa" al costat d'altres robatoris...
O el moviment del tic-tac. al costat d'anunciar "el cambio". Recordeu quants polítics que ja fan malves a la política, parlaven de "cambio" per guanyar eleccions? Em pregunto jo "quan podrem saber que proposen en concret? Com pensengobernar? "Promeses"?, "Acabar con"?. Populisme, aprofitant el Patiment de la gent. Mesianisme desencarnat... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
ALERTA: Guanyem és la marca blanca d'Iniciativa fletxa són els pijo-progres que han estat 32 anys manant a BCN amb el PSC i ara s'han canviat el nom
1 de febrer de 2015, 20.05 h

https://twitter.com/neustomas/status/558200669971447808

Pablemos i Colau estan pagats i promocionats per José Manuel Lara:
http://www.elconfidencial.com/empresas/2015-01-22/saenz-de-santamaria-y-soria-se-reunen-con-jose-manuel-lara-para-controlar-a-podemos_627344/

Reunió secreta de Pablemos amb José Bono i Zapatero:
http://www.huffingtonpost.es/esther-palomera/maniobras-en-la-oscuridad_b_6510302.html

La ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
1 de febrer de 2015, 18.03 h



#5 Micaela Romualda, no perdis tant de temps escrivint, perquè ningú no et llegeix. Val més que et dediquis a rentar-te els peus, el cul, els mitjons i els calçotets, i ja veuràs com aquella pestilència de la que et queixes tan sovint, despareixerà en la seva major part.

Si vols que acabi de desaparèixer del tot, TIRA'T A UN POU !!

HO HO HO HO HO HO HO HO HO


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
1 de febrer de 2015, 16.20 h

NO A LA CASTA PUJOLISTA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.