directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 17:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El regidor de Torredembarra acusat d'ultratjar Extremadura contraataca

Lluís Suñé es planteja querellar-se contra la Junta d'Extremadura i demana que els presidents extremenys Monago i Fernández Vara declarin en el judici

Comentaris 13  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

(ACN).- El regidor de Torredembarra denunciat per ultratge a la nació vol pagar amb la mateixa moneda als que l'han portat a judici. Lluís Suñé es planteja denunciar Guillermo Fernández Vara i José Antonio Monago, expresident i actual president de la Junta d'Extremadura, per un cas "polititzat" i "sense sentit". De fet, la part denunciant han anat rebaixant la petició de pena -d'un any de presó s'ha reduït a una multa-. El cas es remunta al 2008 quan Suñé va publicar al seu blog una imatge irònica en relació a l'espoli fiscal. Sis anys i mig després, Suñé ha entrat aquest dijous al jutjat penal de Tarragona per fixar la data del judici, que serà el 17 de febrer. 
La persistència de la Junta d’Extremadura

"No sé què estic fent aquí, espero que acabarà amb zero penalitzacions perquè no he fet res", ha declarat Suñé. "Qualsevol jutge o advocat coincideix que aquest dijous no hi ha motius per estar a les portes d'un jutjat i haver passat aquest calvari per haver ironitzat sobre les balances fiscals; aquell 2008 vaig haver de viure amb protecció", ha afegit. El seu advocat, Eusebi Campdepadrós, ha afegit que el cas s'arrossega fa sis anys i mig per la "persistència" de la Junta d'Extremadura. La Fiscalia, en no veure-hi motius, finalment no va presentar acusació.

“Una utilització barroerament política de les institucions judicials”

"La mateixa Junta ha anat rebaixant la qualificació, a l'inici deia dos anys de presó, després un i ara una multa -de 12 mesos-; mantenir aquest judici no té absolutament cap sentit, és una utilització barroerament política de les institucions judicials i un exemple més que la llibertat d'expressió cal defensar-la encara sempre a tot arreu", ha declarat l'advocat, convençut que el procés judicial quedarà en no res perquè "és totalment improcedent". La defensa de Suñé vol que Fernández Vara i Monago declarin en el judici, una decisió que dependrà del jutge.

Ultratge al poble Extremeny?

Els fets es remunten al 2008, quan Suñé, en el seu blog personal, va publicar un comentari sobre les balances fiscals. Va aprofitar una imatge d'Internet de dues nenes amb parracs i  va afegir-hi el titular 'Apadrina un nen extremeny per 1.000 euros al mes'. La difusió d'aquesta entrada del blog en diversos mitjans de comunicació va provocar que la Junta d'Extremadura presentés una querella per 'ultratjar el poble d'Extremadura'. La querella es basava en l'article 543 del Codi Penal, que castiga 'a qui ultratgi o ofengui Espanya o les comunitats autònomes'.

“Per generar-se més valentia política davant els seus, van presentar-me una querella i van posar-me una diana al cap"

El regidor va esborrar-ho i va demanar perdó, però la denúncia no es va retirar. "La ironia, com diu el mateix fiscal, és una eina legítima, i aquell missatge no anava dirigit contra ningú, sinó al model injust de finançament de Catalunya i contra una classe política espanyola que se'n reia del poble català", es justifica Suñé. "Ara em plantejo presentar algun tipus de demanda o querella contra les persones que, en el seu moment, per generar-se més valentia política davant els seus, van presentar-me una querella i van posar-me una diana al cap", adverteix.

Una trentena de concentrats li han donat suport.
 
Carregats amb cartells reclamant l'absolució de Suñé, aquest grup s'ha concentrat a les portes dels jutjats minuts abans de l'arribada del regidor. Amb posat molt confiat, relaxat i somrient, Suñé, acompanyat del seu advocat, ha entrat a les deu del matí al jutjat penal número 3 per a les diligències prèvies de la vista oral, que se celebrarà al mateix jutjat el pròxim 17 de febrer a tres quarts d'onze del matí. En un tràmit molt ràpid, Suñé i el seu advocat s'han negat a tancar el cas amb un acord, i per tant, sense consens, el judici tira endavant.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#13
9 de febrer de 2015, 16.48 h

Comunicado de la Resistencia Antiespañola :


En fechas recientes se ha fraguado un acuerdo largamente esperado, entre las formaciones proconsulta CiU- ERC, sobre la convocatoria de Elecciones Plebiscitarias para el 27-S de este año.
Ha sido un proceso laborioso, con tiras y aflojas, con negociaciones que han implicado renuncias a los planes primigenios de ambas formaciones , para conseguir el acercamiento necesario, y limar las diferencias que surgieron tras el 9-N sobre la manera de seguir... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
albert fletxa barcelona
7 de febrer de 2015, 01.05 h

Tots els ànims i la força a Lluis . Endavant sempre i fora complexos, va fer una conya (amb molta gràcia a més, apren boadella)
de la que sembla que ens hem de disculpar. Passat el temps i vist tot el que han dit de nosaltres......és per flipar i molt!

Una abraçada i ens veiem Lluis!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Ai Senyor! fletxa Barcelona
6 de febrer de 2015, 12.24 h

De tota manera Sr. Regidor, tingui en compte que aquests s'ultratgen solets.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
6 de febrer de 2015, 08.59 h

Endevant!, per que el Monago ha dit tantes barbaritats de Catalunya i els catalans,. !


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
La "hipoteca Espanya" costa a cada ciutadà català 2.130 euros anuals fletxa El PP d'Extremadura reconeix l'espoli de 16.000 milions d'euros
6 de febrer de 2015, 01.31 h

https://twitter.com/santcodto/status/539158800532766720


Valora aquest comentari:   votar positiu 21   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
5 de febrer de 2015, 22.36 h

Si fos a l'inrevés, no hauria passat absolutament res! MARXEM ARA! DUI!


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Synera fletxa Barcelona
5 de febrer de 2015, 22.13 h


DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI
(Als USA als hi va anar molt bé)

FETS:

I) Dictamen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència

- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aquest ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
5 de febrer de 2015, 19.14 h

Ells!, els mateixos que ens insulten a tort i a dret, resulta que se senten "ultrajados" (ultratge: un mot castís propi dels pobres hidalgos castellanos que posen la honra i l'orgull patri per damunt de tot) per una (només una !) declaració fora de to d'un regidor català. Vaja, com ens hauríem de sentir nosaltres que patim ofenses, insults i calúmnies contínuament pel fet de ser catalans, sentir-se catalans i parlar català?


Valora aquest comentari:   votar positiu 22   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
5 de febrer de 2015, 18.51 h

Ells!, els mateixos que ens insulten a tort i a dret, resulta que se senten "ultrajados" (ultratge: un mot castís propi dels pobres hidalgos castellanos que posen la honra i l'orgull patri per damunt de tot) per una (només una !) declaració fora de to d'un regidor català. Vaja, com ens hauríem de sentir nosaltres que patim ofenses, calúmnies, insults contínuament pel fet de ser català, sentir-se català i parlar català?


Valora aquest comentari:   votar positiu 23   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
SO4H2 fletxa estat CASPAnyol = viver de FANFARRONS INCOMPETENTS = PARÒDIA ESPERPÈNTICA DE DEMOCRÀCIA = SIMULACRE RIDÍCUL D'ESTAT DE DRET
5 de febrer de 2015, 13.58 h

(ja tornoo a tenir problemes amb els enllaços, que funcionen com "atractors" del "llegir més". Repeteixo el comentari, a veure si ara surt sencer)

* * * * * * * * * * * * *



Quan varen redactar l'article 543 del Codi Penal, que castiga "'a qui ultratgi o ofengui Espanya o les comunitats autònomes'", varen oblidar de posar-hi que hi ha una excepció, i és quan la "comunidaz utónoma urtrajaa" sigui Catalunya, aleshores no passa res.


En aquest mateix digital en tenim un exemple, amb le... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 43   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.