directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 22:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ajuntaments del PSC fan pinya contra la Generalitat

36 ajuntaments majoritàriament del PSC porten al TSJC el deute de la Generalitat d'11 MEUR per a escoles bressol. Però no porten els 16.000M€ que l'estat es queda cada any.

Comentaris 14  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

(ACN).- 36 ajuntaments catalans majoritàriament del PSC han presentat un recurs davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per reclamar a la Generalitat el deute d'11 MEUR per a escoles bressol corresponents als cursos 2010/2011 i 2011/2012. L'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat i portaveu del Fòrum d'Alcaldes i Alcaldesses per l'Educació a Catalunya, Núria Marín, ho ha anunciat després de la reunió del fòrum que s'ha celebrat al Parlament. A més, Marín ha denunciat que la Generalitat ha abandonat les escoles bressol i ha lamentat que els pressupostos hi destinin 0 euros. A més, ha considerat "totalment insuficient" l'acord entre CiU i ERC de 3 MEUR a beques menjador per a alumnes d'escoles bressol.
 

Comparteix
   


Etiquetes
Reclamar a la Generalitat la misèria és gratuït, reclamar a l’estat els 16.000M€ té costos polítics per l’alcaldessa del PSC

En declaracions des dels passadissos del Parlament, Marín ha explicat que després de presentar una petició formal davant del Departament d'Ensenyament per reclamar el deute i de no rebre resposta, 36 ajuntaments (la gran majoria governats pel PSC) que representen gairebé 2 milions de persones han presentat recurs al TSJC en els últims mesos.
 
Concretament, sis dels ajuntaments han tramitat el recurs de manera individual (L'Hospitalet, Esplugues de Llobregat, Sant Joan Despí, Sabadell, Terrassa i Cornellà de Llobregat). Mentre que la trentena d'ajuntaments restants ho han fet de manera conjunta. Es tracta de Barberà del Vallès, Camprodon, Canovelles, Castellar del Vallès, Castellbell i el Vilar, Cerdanyola del Vallès, Granollers, les Masies de Votregà, Lleida, Montmeló, Montseny, Olesa de Montserrat, Pineda de Mar, el Pont de Vilomara i Rocafort, el Prat de Llobregat, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Celoni, Sant Cugat de Sesgarrigues, Sant Esteve Sesrovires, Sant Llorenç d'Hortons, Santa Coloma de Gramenet, Santa Perpètua de Mogoda, Tarragona, el Vendrell i Viladecans.
 
El deute pendent que reclamen judicialment corresponen als cursos escolars 2010/2011 i 2011/2012 ja que, segons Marín, per a aquests anys hi havia un compromís signat. En canvi, a partir d'aquests cursos ja no s'han acordat més convenis formals per al finançament de les escoles bressol. En aquest context, l'alcaldessa de l'Hospitalet ha recordat que fins llavors hi havia un model de finançament amb contribució de tres parts: la Generalitat assumia el cost d'una tercera part, els ajuntaments d'una altra tercera part i les famílies es feien càrrec de la tercer part restant.

Prioritzar els toros davant les escoles bressol 
 
Marín ha defensat que l'ensenyament de 0 a 3 anys és un dels "pilars essencials" de l'educació i ha lamentat que la Generalitat hagi passat de tenir una actitud activa a "l'abandó total i absolut" de les escoles bressol. "Denunciem que es ajuntaments i els ciutadans ens trobem sols davant la inacció del Govern", ha conclòs.
 
Una prova d'aquesta inacció és, segons Marín, que els pressupostos per al 2015 preveuen zero euros per a escoles bressol quan els comptes anteriors, els del 2014, preveien una partida d'uns 45 MEUR que no han arribat als ajuntaments.
 
En referència a l'acord CiU-ERC que preveu destinar 3 MEUR a beques menjador per a alumnes d'escoles bressol, Marin ha considerat que aquesta contribució és "totalment insuficient" per a tot Catalunya i ha posat d'exemple que només a l'Hospitalet es destina la mateixa xifra de 3 MEUR en ajudes a l'alimentació. A més, ha considerat "incoherent" que es destinin recursos a becar el menjador dels infants de 0 a 3 anys quan no hi ha cap partida per a escoles bressol.
 
Preguntada per l'acord entre Generalitat i Diputacions per finançar les escoles bressol, Marín ha defensat que aquests recursos es resten de polítiques destinades al món local que no es realitzaran. "No ens fem trampes, l'administració autonòmica té el compromís de finançar un terç de les escoles bressol i no s'hi val traslladar la responsabilitat econòmica a les Diputacions que són àmbit local", ha defensat.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#14
9 de febrer de 2015, 16.44 h

Comunicado de la Resistencia Antiespañola :


En fechas recientes se ha fraguado un acuerdo largamente esperado, entre las formaciones proconsulta CiU- ERC, sobre la convocatoria de Elecciones Plebiscitarias para el 27-S de este año.
Ha sido un proceso laborioso, con tiras y aflojas, con negociaciones que han implicado renuncias a los planes primigenios de ambas formaciones , para conseguir el acercamiento necesario, y limar las diferencias que surgieron tras el 9-N sobre la manera de seguir... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
6 de febrer de 2015, 20.34 h

Si no ho tinc mal entès, l'Estat Espanyol havia d'aportar una part substancial dels diners per pagar les escoles bressol i no ho ha fet. Com tampoc ha pagat la part que li pertocava per la Llei de la Dependència. Després resulta que aquests alcaldes i alcaldesses del PS(C) i d'ICV no volen recordar-se d'aquest 'petit detall', tampoc clamen contra l'espoli fiscal i acusen la Generalitat per les mancances de les que haurien de responsabilitzar-ne l'Estat. Vergonya!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Ai Senyor! fletxa Barcelona
6 de febrer de 2015, 12.12 h

Ja en fa de temps que aquest PS...(C) ha perdut tota coherència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
6 de febrer de 2015, 10.25 h

Marin a la carcel, por contratar al intimisimo del iceta, el JUna Echaniz, sin concurso y por un precio descomunal. STOP A LA CORRUPCIÓN MARIN A LA CARCEL.
Fiscalia, Hospitalet es MAFIA O ES ICETA?


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Sandra fletxa Igualada
6 de febrer de 2015, 07.16 h

#1 No se d'on ets, pero si coneguessis qui es presenta a Igualada VOMITARIES


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
La "hipoteca Espanya" costa a cada ciutadà català 2.130 euros anuals fletxa El PP d'Extremadura reconeix l'espoli de 16.000 milions d'euros
6 de febrer de 2015, 01.05 h

https://twitter.com/santcodto/status/539158800532766720


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Jo fletxa Catalunya
5 de febrer de 2015, 23.24 h

#3 Així que en Monago i en de la Fuente, que reconeixen el dèficit fiscal de 16.000 milions d'€, són un mentiders.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
SO4H2 fletxa estat CASPAnyol = viver de FANFARRONS INCOMPETENTS = PARÒDIA ESPERPÈNTICA DE DEMOCRÀCIA = SIMULACRE RIDÍCUL D'ESTAT DE DRET
5 de febrer de 2015, 22.46 h



#5
#3 Pobre Micaela, si no reps tractament urgent seràs una d'aquelles rares pacients que moren de neurosi.



Molta gent no ho sap, però una neurosi segons com repercuteix, pot acabar matant d'úlcera perforada o d'infeccions variades degudes a una baixada brutal del sistema immunològic.



REQUIESCAT IN PACE, MICAELA, SIT TIBI TERRA LEVIS.




huah huAH HUAH HUUAAH HHHUUUAAAHH ! ! ! !




Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Synera fletxa Barcelona
5 de febrer de 2015, 22.01 h

Als quatre anticatalans de PSOEC ja no saben que fer.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
5 de febrer de 2015, 17.56 h

#4 A TI QUE TE VA ......EL ROLLO ANDORRANO O EL SUIZO?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 22
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.