directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 20:12 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Santiago Vidal ja estat condemnat, però és una bona persona i encara creu amb la justícia espanyola!

Diu que "encara confia en el dret" i espera que el CGPJ "prengui una decisió jurídica i no política". Simplement el jutge Vidal és una bona persona, però està sentenciat i fora de la judicatura

Comentaris 33  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

El jutge Santiago Vidal assegura que "encara confia en el dret" i ara espera que el ple del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) prengui "una decisió jurídica i no política". Vidal ho ha dit hores després que Antonio Fonseca, el promotor de l'acció disciplinaria, hagi proposat al CGPJ la seva expulsió de la carrera judicial per l'elaboració d'una constitució catalana. El magistrat català ha lamentat que a Madrid "tinguin la decisió pràcticament presa" i ha explicat que això li "recorda a temps passats, quan es feien depuracions de càrrecs a partir de decisions purament polítiques o ideològiques".

Comparteix
   


Etiquetes
Espanya demostra un alt grau de cinisme i de no acceptació de la democràcia dels seus ciutadans

Santiago Vidal ha explicat el seu model de constitució catalana aquest vespre a Mataró, en l'acte "Procés constituent i República" organitzat per l'agrupació local d'ERC. En una atenció prèvia a l'ACN, el jutge ha explicat que "li sap molt greu" la situació que està vivint i que creia que a l'estat espanyol no es tornarien a viure situacions de "temps passats, quan es depuraven càrrecs per raons polítiques".

La justícia espanyola ni és justícia, ni és democràcia, és una justícia al servei d’un estat que odia Catalunya

El promotor de l'acció disciplinària, Antonio Fonseca, considera que s'ha d'apartar Vidal de la carrera judicial com a autor responsable de dues faltes molt greus previstes en la Llei Orgànica del Poder Judicial. La primera fa referència a "l'exercici d'activitats incompatibles" amb el càrrec de jutge o magistrat mentre que la segona respon a la "ignorància inexcusable" del compliment dels deures judicials. El promotor de l'expedient disciplinari considera que Vidal "ha participat activament i al marge de qualsevol cobertura" en un grup que tenia per objecte elaborar i redactar una constitució catalana.

Deu mesos d'instrucció

Fonseca tanca d'aquesta manera el seu expedient després deu mesos en què ha instruït la causa i ha provat en diverses ocasions d'apartar Vidal de la carrera. Primer amb la fase d'investigació que va començar a finals d'abril del 2014, quan el CGPJ va cridar a declarar el magistrat després que aquest i nou magistrats més anunciessin que treballaven en la redacció d'una Constitució per a una Catalunya independent.

El 9 d'octubre del 2014, i després de la fase d'instrucció, Fonseca-Herrero va decidir finalment obrir-li expedient i va demanar al CGPJ que el suspengués de manera cautelar de funcions, Ja aleshores, el promotor de la causa considerava que Vidal havia de ser apartat per la seva "ignorància inexcusable en el compliment dels deures judicials i vulneració del deure d'observació del règim d'incompatibilitats".

Divisió a la Comissió Disciplinària
 
La Comissió Disciplinària del CGPJ, però, va rebutjar (per quatre vots a tres) la petició de suspendre Vidal de manera cautelar, tot recordant a Fonseca-Herrero que tot just havia obert l'expedient. Es va constatar la divisió al sí de la Comissió. Van votar contra la suspensió fulminant dues vocals nomenades a proposta del PSOE, Maria Victoria Cinto i Roser Bach, el nomenat pel PNB, Erique Lucas, i un proposat pel PP, Vicente Guilarte.
 
Per contra, es decantaven per apartar preventivament Vidal de la carrera tres vocals proposats pel PP: el president de la Comissiói Disciplinària i magistrat de la Sala Tercera del Tribunal Suprem Wenceslao Olea, i les magistrades Ángeles Carmona i Carmen Llombart. A les acaballes de la instrucció de l'expedient, a principis de gener, Vidal va rebre el plec de càrrecs de l'expedient, on Fonseca Herrero proposava a la Comissió Disciplinària tres possibilitats: la suspensió de sou i feina durant tres anys, un trallat forçós fora de Catalunya, o l'expulsio de la carrera judicial.
 
En tancar l'expedient, però, Fonseca-Herrero només ha inclòs com a proposta aquesta última possibilitat, possiblement d'acord a la Fiscalia, que el passat 30 de gener va presentar un informe al CGPJ on demanava que s'apliqués a Vidal la màxima sanció disciplinària, l'expulsió de la carrera.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#33
7 de febrer de 2015, 16.52 h

Dices
#32 Dices que los titiriteros estos de la independencia estamos a sueldo. Pues mira, me has abierto los ojos, no lo había pensado. A partir de ahora voy a pedir que me pongan en plantilla estos titiriteros, pero no cualquier sueldo, no, lo mío tiene que ser importante, por que para aguantaros a los españolistas cada vez lo poneis más dificil para aguantaros.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
Vicente Pons fletxa Tortosa, Castellón de la Plana, ESPAÑA.
7 de febrer de 2015, 13.17 h

Por el amor de Dios !!!, España posee una de las legislaciones jurídicas más libres y más democráticas como permisibles del mundo.

Estos titiriteros del circo este de la independencia, que están a sueldo de esta tapadera de las mierdas del nacionalismo, están muy mal de la cabeza, o deben tener muy buenos réditos para decir sandeces como las que dicen muchas veces al respecto de toda esta fábula. No se lo creen ni ellos. Se creen el oportunismo de llevarse un duro al bolsillo aprove... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
6 de febrer de 2015, 20.57 h

Aquests paios de l'agrupació local d'ERC a Mataró s'han llegit el projecte de santiago Vidal? Ho dubto. Si ho haguèssin fet no l'haurien convidat. No crec que a ERC estigui en contra de la catalanitat de la Franja de Ponent i de la de la Catalunya Nord. O en contra de la idea de Països Catalans. O a favor de la supressió de la Generalitat. O a favor de que el castellà, l'idioma dels invasors, continuiï sent oficial, la qual cosa comportaria la desaparició del català. O en contra de que... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Synera fletxa Barcelona
6 de febrer de 2015, 20.14 h

L'Estat espanyol es una merda d'Estat. Regne bananer d'incompetens que només tenen un sol ebemic: CAT.
Com volen que els independentistes no facin més que aumentar?
No hi ha res que ens uneixi amb Espanya més que la força.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
Jo mateix fletxa Barcelona
6 de febrer de 2015, 15.08 h

Ens cal exèrcit! Sense exèrcit no som res!


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
6 de febrer de 2015, 12.55 h


REISTENCIA CATALANA ANTI FASCISTA-INDEPENDENTISTA SEGUIREMOS LUCHANDO CONTRA EL REGIMEN TOTALITARIO Y FASCISTA QUE OPRIME Y ROBA ALS CATALANS ,ASI COMO SUS MEDIOS DE PROPAGANDA Y AGITACION SECTARIOS Y REACCIONARIOS DE L N.O.D.O INDEPENDENTISTA TV3,, , EL ALCAZAR-LA VANGUARDIA Y EL BUNKER-AVUI


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
6 de febrer de 2015, 12.50 h

Comunicado de la Resistencia Antiespañola :


En fechas recientes se ha fraguado un acuerdo largamente esperado, entre las formaciones proconsulta CiU- ERC, sobre la convocatoria de Elecciones Plebiscitarias para el 27-S de este año.
Ha sido un proceso laborioso, con tiras y aflojas, con negociaciones que han implicado renuncias a los planes primigenios de ambas formaciones , para conseguir el acercamiento necesario, y limar las diferencias que surgieron tras el 9-N sobre la manera de seguir... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
6 de febrer de 2015, 12.37 h

JUTGE VIDAL, TOT EL MEU SUPORT. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
6 de febrer de 2015, 12.36 h

#1 Carai tíu, a les 6 ja estàs fora del llit, per machacar al personal ?
¿I poses empeny?. No sé si tan esforç et val la pena , per que ni et llegeixo, ni jo ni molts i solsament et posem els vots negatius.
Aprofita el temps i fes mes nonas.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
6 de febrer de 2015, 12.24 h

#10 Quan parles dels mitjans del regim, et refereixes als diaris i TV. "BASURAS" de españa ?
Manipulades, comprades, i envian odi cap allò que no sigui espanyol. Ets un cretí.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.