directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 22:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Comença el debat que els fa mal

Catalunya a la cruïlla definitiva: resum de set dies entre les feres, a la jungla del procés.

Comentaris 50  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

Miquel Perez Latre (@Granollacs) Arxiver i Historiador.- Més enllà de les crítiques pel contingut concret o per l’excés de protagonisme personal (compensades amb escreix pel risc de tota una carrera professional!), la gran contribució del jutge Vidal ha estat la de fer esclatar al carrer, a les xarxes socials i als mitjans el debat constitucional sobre la Catalunya que volem construir. Em permeto expressar una por metodològica fonamental per a quan la cosa vagi de debò: que, com el 1978, alguns pretenguin que debatem molt, però que finalment haguem de comprar el paquet sencer. Els sistemes de vot electrònic han de facilitar una decisió col·lectiva article per article. Després d’un debat ben a fons, fem una Constitució realment de base popular. Aquests són alguns dels protagonistes de la setmana.

Comparteix
   


Etiquetes
Bellizzi, Luca(delegat de la Generalitat de Catalunya a Roma).
Escampar la bona nova.
Un dels àmbits on el canvi de mentalitat independentista a CiU sembla consolidat és el de l’acció exterior, després que fos defenestrat tot l’aparell disposat inicialment per l’inefable Josep Antoni Duran i Lleida amb la finalitat d’empantanar-ho tot i blindar la continuïtat (quins viatges!) de la seva acció internacional al servei d’Espanya. Aquesta setmana hem viscut el nomenament de nous delegats del Govern a Roma i Viena i el projecte de crear una cinquantena més de representacions en funció del resultat del 27-S. La reacció, brutal, en tromba, d’Andrea Levy a José Manuel García-Margallo: anunciar la interposició d’un contenciós per part del Governespanyol i defensar sense vergonya que el de Catalunya no pot fer acció exterior perquè aspira a la independència: una altra vegada, doncs, es tracta de criminalitzar les idees.
 
Cruanyes, Francesc(periodista).
Pluralitat popular.
Seguim per a bingo. Després de trenta-sis anys col·laborant al setmanari “L’Empordà” i  disset al “Diari de Girona”, aquest veterà periodista en nòmina de TVE, és ara obligat a deixar de fer-ho com a resultat d’un expedient que li ha obert l’ens públic. Després dels precedents de la Xantal Llavina, l’Oriol Nolis i la Cristina Puig, continua la cacera de bruixes dirigida per Eladio Jareño contra qualsevol forma de dissidència interna amb la línia oficial del Govern espanyol a la colònia. És la forma peculiar de llibertat d’expressió practicada just per aquells qui, com la líder popular Alicia Sánchez Camacho, no desaprofiten cap oportunitat, totes i cadascuna de les seves nombroses aparicions als mitjans on suposadament són vetats, per denunciar l’existència d’un fals unanimisme sobiranista als mitjans de comunicació catalans.
 
Duran i LLeida, Josep Antoni(portaveu de CiU al Congrés espanyol).
La pensió Carme.
Després de la seva cèlebre assumpció pública que els mestres guanyen poc (per cert, fals) i que ell no en tindria prou per viure, aquesta setmana, extraordinàriament crispat com gairebé sempre darrerament, deambula pels mitjans com un “zombie”, intentant fer tan mal com pot al procés sobiranista. Es proposa un doble objectiu: trinxar la imatge de CiU i erosionar tant com es pugui les relacions del Govern amb Esquerra. Aquesta setmana va visitar la ràdio comtal per posar damunt la taula temes tan rellevants com ara la importància de la seva tasca de representació i el fet que els diputats d’ERC a la Segona República dormien al Ritz. I que no podria fer el mateix que fa si s’allotgés a la fonda Carme. Que es veu que no té despatx propi i mitjans públics al seu servei al Congrés dels Diputats.
 
Forcadell, Carme(presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana).
Reptes abans de l’adéu.
Una munió d’entrevistes i articles als mitjans subratllen el fet que ella i una part notable de l’equip dirigent de l’ANC abandonaran el comandament de la nau al maig, justament quan caldrà posar la caldera a ple rendiment per entomar les eleccions més importants (més encara que aquelles d’abril de 1931) de la història de Catalunya. Cal, doncs, després del desgast intens dels darrers mesos d’intermediació arriscada amb uns partits que no han estat a l’alçada, una renovació ordenada que demostri (en primer lloc, als polítics) que el nostre procés nacional cap a la llibertat plena es construeix sense messianisme, des de baix, però que alhora no afebleixi el gran objectiu: una campanya esclatant que porti milions de catalans a les urnes el proper 27-S amb una papereta pel sí a la independència.
 
García Cuevas, María José (diputada del Partit Popular).
Setmana gloriosa.
La necessitat de cridar l’atenció del votant unionista, davant la competència creixent d’adversaris amb molta més credibilitat, ha portat aquesta setmana els populars catalans a escenes patètiques. La diputada García Cuevas no s’ha estat de titllar Irene Rigau de “consellera condemnada”, en una nova mostra de l’habitual respecte popular pels drets bàsics dels seus adversaris polítics. Hores abans, Enric Millo es vantava de congelar el procés sobiranista amb un recurs de filibusterisme parlamentari que retardarà la seva aprovació un mes: dir “congelar” és aquí del tot pertinent, perquè és el que experimentaran unes quantes famílies a les quals l’atenció del Govern per pal·liar la pobresa energètica potser no hi podrà arribar. I això que ells sí que estan pels problemes reals de la gent!
 
García Prieto, Francisco (expresident de la Federació d’Entitats Culturals Andaluses a Catalunya).
Ús i abús de posició dominant.
L’octubre de 2013, després de 27 anys de comandament, García Prieto va abandonar la presidència de l’entitat que organitza la Fira d’Abril més multitudinària de Catalunya. Home extraordinàriament hàbil, havia sabut jugar amb subtilesa amb aquell cert papanatisme incapaç de fer front al seu lideratge fosc, basat en la por del catalanisme a indisposar-se amb els conciutadans d’origen andalús. Com si ell en fos el seu únic representant. Ara, la fiscal Àngels Negre ha presentat un escrit demolidor al jutjat de guàrdia de Barcelona en el qual acusa García Prieto d’embutxacar-se una part dels quantiosos ajuts públics rebuts d’institucions públiques de tots els colors, amb la possible comissió de delictes continuats d'apropiació indeguda, frau en subvencions i falsedat documental. El temps, aquell jutge inapel·lable.

Podeu seguir altres reflexions de l'autor del Bestiari del Procés al seu blog Per a bons patricis

 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#50
BEJOTA fletxa BCN
9 de febrer de 2015, 16.20 h

Només un 17% dels catalans enquestats.
creu que Catalunya serà un Estat independent.
l'any 2020, segons un sondeig de 8tv.
La declaració unilateral d'independència que preveuen CiU i ERC no té suport popular.

N.B.SRA:,A QUI LI FA MAL ? EL PROCÉS DIRIGIT PEL MATRIARCAT CATALÁ VA REBRE UN VERGONYÓS RESULTAT AL 9-N.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#49
9 de febrer de 2015, 13.05 h

Comunicado de la Resistencia Antiespañola :


En fechas recientes se ha fraguado un acuerdo largamente esperado, entre las formaciones proconsulta CiU- ERC, sobre la convocatoria de Elecciones Plebiscitarias para el 27-S de este año.
Ha sido un proceso laborioso, con tiras y aflojas, con negociaciones que han implicado renuncias a los planes primigenios de ambas formaciones , para conseguir el acercamiento necesario, y limar las diferencias que surgieron tras el 9-N sobre la manera de seguir... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#48
Observador fletxa Sabadell
8 de febrer de 2015, 12.32 h

Amb INSULTS RERA INSULTS i amb MENTIDES RERA MENTIDES, l'estat espanyol va orquestrant la seva fi a Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#47
La "hipoteca Espanya" costa a cada ciutadà català 2.130 euros anuals fletxa El PP d'Extremadura reconeix l'espoli de 16.000 milions d'euros
8 de febrer de 2015, 01.35 h

https://twitter.com/santcodto/status/539158800532766720


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#46
Jo fletxa Catalunya
7 de febrer de 2015, 23.08 h

#27 A Espanya, mai no hi ha hagut cap trencament amb la dictadura. Digues, quan penseu donar una sepultura digna als morts de les cunetes?

Actualment Espanya intenta acabar amb el català: només cal veure com s'esquartera la llengua definint noms estúpids a cada lloc on es parta (Lapao, el valencià ve de l'iber,...). A València, cada anys hi ha uns 90.000 joves que volen estudiar en català però no poden. Importa? El tribunal suprem ha emès més de 30 sentències sobre la unitat de la ll... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#45
Synera fletxa Barcelona
7 de febrer de 2015, 19.11 h


DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI
(Als USA als hi va anar molt bé)

FETS:

I) Dictamen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència

- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aquest ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#44
7 de febrer de 2015, 19.09 h

#43 LOS CATALANES YA HEMOS DICHO QUE QUEREMOS SER ESPAÑOLES ASI QUE GAME OVER.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#43
Synera fletxa Barcelona
7 de febrer de 2015, 19.06 h

CAT serà el que vulguin els CAT. Que tenen que veure a Al Andalus o a La Toscana?
Game over!


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
7 de febrer de 2015, 19.00 h

36 ALCALDES HAN PRESENTADO UN RECURSO ANTE LA SALA DE LO CONTENCIOSO ADMINISTRATIVO DEL TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTICIA DE CATALUÑA CONTRA LA GENERALITAT POR NO PAGARLES 11'1 MILLONES DE EUROS DE PARTIDAS PARA LAS GUARDERIAS.

LA GENERALITAT NO PAGA A FARMACIAS NI GUARDERIAS Y EN CAMBIO QUIERE MULTIPLICAR POR 10 LAS EMBAJADAS

ESTA ES LA CATALUNYA QUE VOLEM CONSTRUIR ELS NAZZIONALISTES?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 20
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
7 de febrer de 2015, 18.34 h


En los presupuestos del 2015:

Aumenta en un 2% la despesa sanitaria y en un 13% la propaganda naZionalista.

Por lo visto con la independenZia no hacen falta hospitales ni farmacias ...............viviremos eternamente.

ESPANYA ENS ROBA¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 15
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.