directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 12:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La guerra contra la llengua de Ciudadanos al descobert

Un document de Francisco Caja enviat a Albert Rivera al que ha tingut accés el directe.cat revela l’objectiu de Ciudadanos de crear tensions socials amb la llengua i de retornar el català a la situació de 1978

Comentaris 208  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 60 vots )
carregant Carregant

El maig de 2011 el president de Convivència Cívica, Francisco Caja s'adreça al president de Ciudadanos, Albert Rivera, per tranquil·litzar-lo. Mesos abans es produïa la primera gran manifestació del 10-J contra al sentència de l’Estatut i 1,5 milions de persones sortien al carrer per reclamar la independència. Caja diu a Rivera que estigui tranquil que FAES i Denaes els ajudaran a aconseguir que el 2013 o el 2014 milers de pares es revelin contra la immersió lingüística, però que de moment “costa molt que els pares es moguin” perquè veuen molt violent “marcar” els seus fills. Caja li retreu que no busqui acords amb “Alícia” i explica a Rivera que el moment estratègic de “noquejar” el català i “retornar-lo a les masies” vindrà amb el moment polític i augura que entre tots retornaran el català a la situació de 1978, és  a dir, “matar-lo de gana i desproveir-lo del prestigi que ha obtingut a costa del castellà”.


Fragment del document al que ha tingut accès el directe.cat
Fragment del document al que ha tingut accès el directe.cat



Comparteix
   


Etiquetes
La via Ulster a través de la llengua

Caja augura que CiU i ERC es posaran d’acord en l’aventura “secessionista”, però que “l’aventura independentista es podrà descarrilar amb facilitat des de l’estat , amb o sense intervenció militar”, i afegeix que fins i tot en el cas que la secessió anés endavant, la llengua seria una eina formidable “per fulminar el nou estat” perquè tindrien “un camp abonat per a la  revolta” en el moment en que els separatistes moguessin fitxa per “imposar el seu idioma”, i assegura que encara que els d’ERC passin del tema, això és pura estratègia. “Llavors serà una arma considerable per desestabilitzar “l’estadet” català de cartró pedra”, perquè se’ls hi anirà la mà en voler corregir la debilitat de l’idioma per la falta de natalitat que tenen.

A l’espera de l’esclat de la majoria castellanoparlant

Caja assegura que “la dona catalana, tan sensual ella, els ha sortit estreta a l’hora de parir” i assenyala que serà llavors “que els ho farem pagar” i la profecia de Don Leopoldo sobre l’aportació de la immigració prendrà cos i la població majoritàriament castellanoparlant “esclatarà”. Caja argumenta que això serà així per la comoditat de la població amb el castellà i la incomoditat amb el català, que farà que la gent es rebel.li.

Rivera, l’escollit per rematar la feina que Franco no va acabar

Caja continua la missiva mostrant-se convençut que tard o d’hora el castellà tornarà a “senyorejar” a Catalunya, i no només als tribunals  i a l’economia, i diu a Rivera que el seu paper en aquesta “noble escomesa” serà decisiu i que “Ciudadanos ha de ser el màxim beneficat de la guerra de la llengua. Una guerra que guanyarem contra els que volen imposar un idioma del passat que, per desgràcia, Franco no va acabar de posar al seu lloc”.

L’acte del teatre Goya colofó de la catalanofòbia 

Caja s’acomiada de Rivera explicant que aquestes “reflexions” són per tranquil·litzar-lo i que aviat es veuran. Gairebé un any després, Ciudadanos, el PP, Convivencia Cívica i altres entitats espanyolistes van pactar el camí per acabar amb la immersió lingüística, en un acte ple de violència dialèctica que va omplir el teatre Goya. Francisco Caja en l’acte va assegurar que “La immersió lingüística és de totes totes incompatible amb la democràcia”, i Rivera sentenciava que: “Hem tingut mala sort, els catalanoparlants i els castellanoparlants, perquè quan s’agafa una llengua, una raça o una religió com un patró únic s’exclou a part de la població”.
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
16 de setembre de 2015, 16.58 h

Patetic article, l'unica frase d'en Rivera (que poseu al final de tot) desmunta tot l'enunciat manipulador, etc.. Patetic.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
Joui Triviani fletxa La Guingueta
26 d'agost de 2015, 12.07 h

Ara entenc perquè es fan anomenar Ciudad- Anos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
davishb fletxa tarragona
7 d'abril de 2015, 21.48 h

De debo algu es creu aquesta noticia?, quina vergonya de diari


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
Ramon fletxa Barcelona
11 de març de 2015, 18.48 h

#204 Potser sí que és un fake, però si l'argument és que Junqueras no era president d'ERC... Jo no veig que enlloc s'esmenti el nom de Junqueras. On el veu vostè?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
primissimo fletxa Vallfogona
7 de març de 2015, 23.23 h

Aquesta carta es un FAKE com una casa de pagès, apart de que sembla escrita pel típic dolent de pelicula de James Bond que desvetlla tot el seu pla abans d'eliminar al protagonista. La carta parla de l'aventura secessionista de Mas i Junqueras i que arribaran a un acord. Quin acord? Quina aventura secessionista? La carta és del maig del 2011. La massiva manifestació de l'11 de setembre del 2012 encara s'havia de produir. Les eleccions es van convocar just després. Ni el més aventurat unio... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
"BEJOTA" "ARAGONESES" O EL MALSON DELS SERVEIS SOCIALS fletxa ALLÍ ON LA TEVA FERUM DE FRACASSAT ES SENTI
21 de febrer de 2015, 14.49 h

#191
#183
#184
#174
#170
#161
#153
#154 l'indigent supremacista espanyol oficial del blog.També conegut com Amaya Salazar,àlies Josep Montella.Àlies "ARAGONESES”,”BEJOTA”també conegut per Roser Coll,Pedro Fortuna,Manolo Cabezahierrro,Rivas....Pressumptament fill de d’un legionari i de la que escombra el Valle de los Caidos .L'ínclit predicador etílicoespanyolista,ara arrossega la seva desesperació pels tuguris més foscos del Raval,renegant dels seus orígens i fent ser... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
EL RINCÓN DEL POETA fletxa POEMAS POLÍTICAMENTE INCORRECTOS
16 de febrer de 2015, 13.43 h



VII

SOCIEDAD ENFERMA


Esta sociedad está enferma,
corrompida hasta el tuétano del alma,
emputecida,
hecha jirones
de mierda.
Esta sociedad
donde todo se permite,
donde nada vale,
donde la juventud se pudre en su puterío,
en su propia depravación de porquería,
de sexo,de pollas chupadas por niñatas al anochecer,
o a plena tarde,
da igual,
todo se hunde.
todo se va a la mierda,
a la puta mierda.
Todo por culpa de los politicos,de la gente ,de la mala educación,de toda la podredumbre ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
zvxccvx fletxa dv<x
14 de febrer de 2015, 10.34 h

BÉ JA TENIM LA GUERRA MUNTADA:
- ELS QUE VOLEN IMPOSAR EL CASTELLÀ A CATALUNYA.
EN FRONT
- ELS QUE BUSQUEN LA COEXISTÈNCIA PACÍFICA, EL CONEIXEMENT D'AMBDUES LLENGÜES I QUE CADASCÚ UTILITZI LA LLENGUA QUE VULGUI.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
13 de febrer de 2015, 10.12 h

#199 Dons la idea de C's, si que va per aquí, per que tenen la consigna quan intervenen tan a la radio com la Tv. de parlar en castellá. I si s'equivoquen , rectifiquen enseguida i pasan altre vegada al castellá.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
12 de febrer de 2015, 21.16 h

A #198: No sé si els votaré però si acaben amb la corrupció, la pobresa, la marginalitat i no hi ha cap nen sense escola em donarà igual qui els hagi promocionat i patrocinat.

A #197: El mail és de maig de 2011. Estem al febrer de 2015, ha plogut bastant... No crec que a Ciutadans vulguin acabar amb el català. Igualment hi han extreballadors i exmilitants a tots els partits que treuen sempre els plats bruts dels seus expartits, cobrant dels partits rivals, com sol passar amb CIU que com... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.