directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 20:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

'Guanyem' canvia de nom i ara es dirà 'Barcelona en Comú'

Ada Colau serà previsiblement la cap de llista de la candidatura finançada en gran part per ICV-EUiA

Comentaris 45  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- El procés de confluència de les esquerres a la ciutat de Barcelona s'ha presentat aquest dimarts amb el nom de 'Barcelona en comú' i amb un clar objectiu de cara a les eleccions municipals: "derrotar Trias". Ada Colau és la previsible cap de llista d'una candidatura que no quedarà definida fins que es completi el procés de primàries. "El 24 de maig els veïns podran triar entre el model de ciutat de Trias, de corrupció, desigualtat, precarietat i atur i la nostra alternativa amb la gent de protagonista". Finalment la candidatura no es dirà 'Guanyem' pels problemes legals plantejat arran del registre d'aquesta denominació. 

Comparteix
   


Etiquetes
Les primàries per escollir el cap de llista començaran aquesta mateixa setmana, un cop se'n publiqui el reglament. L'única candidata que ja ha mostrat voluntat de presentar-s'hi és Ada Colau, que presentarà el seu equip tan bon punt comenci el procés. A les primàries es presentaran aquells que vulguin encapçalar la candidatura juntament amb el seu equip de govern (entre 5 i 20 persones).
 
El programa també resta pendent
Els representants de 'Barcelona en Comú' han explicat que s'elaborarà amb la participació de la ciutadania i no només dels partits polítics que formen part del projecte. Les línies generals, però, ja les ha apuntat aquest dilluns Colau: més participació ciutadana en les grans decisions de la ciutat (consultes populars; relació telemàtica entre els ciutadans i el govern municipal), acabar amb els privilegis de les elits polítiques econòmiques, combatre l'atur, garantir els drets socials i acabar amb els desnonaments i els talls de subministraments energètics.
 
'Barcelona En Comú' neix amb vocació guanyadora
 
Colau s'ha mostrat optimista respecte els resultats de les properes eleccions municipals i ha explicat que "fer fora CiU" és una prioritat. No ha aclarit, però, si respectaran la norma no escrita que hi ha a la ciutat: sempre ha governat a llista més votada. En tot cas, si finalment no són la força més votada i decideixen pactar amb altres forces polítiques per accedir al govern de la ciutat, sotmetrien la decisió a consulta popular.
 
ICV-EUiA serà a curt termini el partit que més contribuirà al finançament de la candidatura

Tot i que s'obriran vies perquè la ciutadania col·labori a través de microcrèdits, els ecosocialistes són, ara per ara, l'únic partit amb accés a les subvencions públiques per la seva presència a l'ajuntament. Aquest fet també garantirà que 'Barcelona En Comú' tingui cobertura mediàtica garantida als mitjans públics. La fórmula amb la què es presentaran a les eleccions serà la de coalició de partit i a la butlleta electoral probablement sortirà tant el nom d'ICV-EUiA com el de 'Barcelona En Comú'.
 
Un centenar de persones -la majoria periodistes- han assistit aquest dimarts al matí al Centre Cívic Pati Llimona, al districte de Ciutat de Vella de Barcelona, per seguir la roda de premsa en què s'ha presentat l'acord per tirar endavant la de candidatura 'Barcelona En Comú', que aplega ICV, EUiA, Podem, Procés Constituent, Equo i representants de la societat civil. Un representat de cada formació política ha intervingut durant la roda de premsa.
 
Marc Bertomeu, secretari general de Podem Barcelona, ha valorat positivament l'acord i ha destacat que 1500 militants de la seva formació han participat en el procés per ratificar l'acord, dels quals un 91% van votar positivament. Segons Bertomeu, aquest acord "permetrà recuperar per a la ciutadania les institucions en mans de la màfia".
 
Per la seva banda, Janet Sanz, regidora a l'Ajuntament per ICV-EUiA, ha dit que, amb aquest acord, "comencem a dir adéu a Trias". També ha afegit que, per al seu partit, "el dret a la ciutat passa per no tenir no una ciutat fracturada, sinó una ciutat al servei de la gent humil". Sanz ha criticat que Trias "hagi estat segrestat pel luxe i el classisme". "Anem per totes, anem a guanyar", ha conclòs.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#45
22 de febrer de 2015, 11.04 h

Pla de xoc dels primers mesos de mandat de Barcelona en comú:

https://barcelonaencomu.cat/pla-de-xoc-als-primers-mesos-de-mandat

Exemple:
d) Defensar a l’Autoritat del Transport Metropolità un abonament T-Ambiental: una tarifa plana per a tres zones, amb un cost mensual de 50 €. Aquesta T-Ambiental inclourà l’accés al Metro, Rodalies, Bus, FGC i Tram i també al Bicing i Car-Sharing. La contribució inicial de l’Ajuntament a aquest projecte seria de 5 milions d’euros.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#44
11 de febrer de 2015, 12.47 h

ADA COLAU, DES DE LA P.A.H. NO VA SABER ANALITZAR BÉ L'ART. 47è DE LA CONSTITUCIÓ, SE'N VA DEIXAR LA MEITAT, SENSE EXPLICAR EL QUE DIU D'APLICAR LES PLUSVÀLUES A FAVOR DE L'HABITATGE SOCIAL. ARA NO HA SABUT VALORAR QUE ANANT AMB INICIATIVA, (BRAÇ PERMANENT DEL PSC.PSOE), HA ESTAT AL PODER I NO HA FET POLÍTIQUES SOCIALS, S'HA ENDEUTAT AMB BANCS QUE LI HAN EXONERAT EL DEUTE. S'EQUIVOCA D'ESTRATÈGIA ELLA I LA TERESA FORCADES TAMBÉ, MAL SOCI,


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#43
11 de febrer de 2015, 12.08 h

Comunicado de la Resistencia Antiespañola :


En fechas recientes se ha fraguado un acuerdo largamente esperado, entre las formaciones proconsulta CiU- ERC, sobre la convocatoria de Elecciones Plebiscitarias para el 27-S de este año.
Ha sido un proceso laborioso, con tiras y aflojas, con negociaciones que han implicado renuncias a los planes primigenios de ambas formaciones , para conseguir el acercamiento necesario, y limar las diferencias que surgieron tras el 9-N sobre la manera de seguir... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
mario fletxa barna
11 de febrer de 2015, 10.23 h

Poc PASTÍS per tanta gent afamada per manar, de moment em pregunto què faran? quin serà el seu programa electoral que discrepi de tots els altres partits d'esquerra que no són de la corda españolista? i a sobre a pagar els pobres que estan a les últimes, perquè els rics no hi caben segons ELLS o és que necessiten que n'hi hagi molts (pobres) per poder subsistir? Els rics no deixeran de ser-ho perquè ells ho diguin.
S'ha de donar les meteixes oportunitas per a tothom per poder sortir de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
Synera fletxa Barcelona
11 de febrer de 2015, 08.27 h

Volen dir que guanyen?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
Synera fletxa Barcelona
11 de febrer de 2015, 01.00 h


DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI
(Als USA als hi va anar molt bé)

FETS:

I) Dictamen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència

- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aquest ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
11 de febrer de 2015, 00.26 h

#37 pobreta rata pudenta


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
10 de febrer de 2015, 23.06 h

VOTAR LA INDEPENDENZZZZIA AL PARLAMENT ES INCONSTITUCIONAL Y POR TANTO ILEGAL , COMO EL GOLPE DE ESTADO DE LA DUI

Y EUROPA POR SUPUESTO SE PONDRA DEL LADO DE ESPAÑA TAL COMO YA HAN DECLARADO , EL CAMERON , LA MERKEL , O EL HOLLANDE ...........BUENO AUN OS QUEDA LITUANIA .....EN FIN QUIEN SABE...... JEJEJEJEJEJE


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
10 de febrer de 2015, 22.08 h




Cal un pol independentista que plantegi una opció clara per votar la Independencia al Parlament.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.