directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 01:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Convergència i Duran, tic-tac, tic-tac ...

El portaveu de CiU a Madrid diu que CDC "ha votat en contra del que es va decidir al seu dia" i que se sent "desautoritzat". Fonts de Convergència asseguren que el que diu Duran és fals.

Comentaris 17  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

Duran i Lleida ha afirmat aquest dimecres als passadissos del Congrés dels Diputats que se sent "desautoritzat" després que els diputats de CDC  s'abstinguessin en la presa en consideració de la proposició de Llei contra el jihadisme. Segons informa l'ACN, Duran ho ha considerat un fet "greu" que no havia passat mai. "És la primera vegada que es desautoritza un portaveu, ja fos de CDC o d'UDC", i per tant "ja veurem", ha dit Duran, que ha afirmat que "no hi havia cap necessitat, motiu o excusa que sigui legítima per fer el que s'ha fet". Fonts de Convergència han assegurat a RAC1 que el que diu Duran és fals, mentre que la vicepresidernta del govern, Joana Ortega, ha "reprovat" l'actuació "irresponsable" de Convergència en la votació.

Comparteix
   

Duran i Lleida ha fet aquestes manifestacions a la premsa després que aquest dimarts els diputats de CDC i els d'UDC votessin per primera per separat en una qüestió ordinària al Congrés dels Diputats. Fins ahi, sempre que ho havien fet havia estat en qüestions relacionades amb la moral, com per exemple la Llei de l'avortament, on el grup havia donat llibertat de vot.

Desautoritzat i irat

El líder d'Unió ha assegurat que a la reunió del Comitè Executiu Nacional (CENF) de CiU s'havia acordat el vot a favor de la presa en consideració de la proposició de Llei, i que, per tant, CDC ha trencat deliberadament la disciplina de grup despenjant-se del sentit de vot marcat no només per ell, sinó per la Federació.
 
"Tan és així que el portaveu adjunt de CDC, Pere Macias, va trucar des de Colòmbia, on es troba per feina, per dir al senyor Jané (CDC)que havien de votar que sí, i per tant em sento desautoritzat jo i hauria de sentir-se desautoritzat el CENF", ha dit.
 
Segons Duran, abordarà aquesta qüestió amb el president de CDC, de la Federació i de la Generalitat, Artur Mas, i no promourà accions disciplinàries contra els diputats de CDC que van votar em contra del criteri que havia marcat ell. "Sempre parlo amb el president", ha dit.

Joana Ortega reprova Convergència

La vicepresidenta Ortega ha criticat una acció "unilateral" que contradiu la decisió "conjunta" que va adoptar-se en el sí de la federació. "No hi ha cap excusa. No es pot tornar a produir mai més", ha avisat Ortega, que ha negat que es desautoritzi a Duran, sinó al màxim òrgan de CiU. Ortega ha fet una crida a fer "una reflexió profunda" després d'una pràctica que creu que "no té sentit" i confia que sigui "un fet aïllat". Ortega ha fet aquestes reflexions a l'Escola d'Administració Pública de Catalunya, en el marc d'una jornada sobre el projecte de llei de simplificació de l'activitat administrativa.

Duran diu que no hi havia pactat amb el PP

Duran ha desmentit que ell tingués cap compromís personal amb el PP per votar a favor de la presa en consideració del projecte de Llei. "Això són ganes d'orientar la nostra posició cap a un determinat sentit".

Ha admès que "el que hi va haver va ser un acostament tan del govern (espanyol) a través del seu portaveu, com de Pedro Sánchez per intentar sumar-nos al pacte antijihadista", i "els vaig dir que no per la senzilla raó que ens conviden quan ja està cuinat".
 
En tot cas, segons Duran, en aquella conversa els va transmetre també "que no es preocupessin que en terrorisme sempre hem estat contra el terrorisme i mai ho havíem utilitzat com una qüestió de partit, i per tant sense cap problema nosaltres permetríem que aquest pacte es pogués discutir", ha explicat.
 
Això, ha dit, no significa que s'identifiqui UDC amb si està d'acord amb la pena de presó permanent revisable, perquè el fons de la qüestió s'ha d debatre encara a les Corts, i serà aleshores quan CiU haurà de marcar posició.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#17
EL RINCÓN DEL POETA fletxa POEMAS POLITICAMENTE INCORRECTOS
16 de febrer de 2015, 13.55 h


VIII

LA IM-PUTA-CIÓN


La Infanta Doña Isabel se perfuma el coño con una dalia, la Infanta Doña Eulalia se lo perfuma con un clavel.
Caramba con las infantas, vaya uso que hacen de las plantas...
Ahhh,...!qué bello poema !!
que sonido armónico
de orgasmos al atardecer,
al salir la luna,
enchida de sangre,
de mierda,
de corruptelas y mangancias personales,
de hechos corruptibles
de alianzas con el poder,
con los politicos corruptos,
todo es mierda
en esta españa de pandereta, de abani... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO), seguid 500 años más haciendo el imbécil :Joan Sales dixit. . fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en todos los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes).
12 de febrer de 2015, 13.23 h

Deutsche Bank advierte: la secesión no mejoraría la "prosperidad" de Cataluña
Un informe del banco alemán señala que "solo en una región próspera es posible mantener la ficción de que ir por sí sola sería la mejor opción". Advierte de que "un tema tan cargado emocionalmente puede nublar la vista de las realidades económicas". Alerta de que los costes de la ruptura van "más allá" del ahorro por la redistribución fiscal. Y asegura que no hay ningún "sesgo específico anticatalán"... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
12 de febrer de 2015, 09.07 h

#14 vols dir que saps el que escrius?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
JORDI fletxa GRANOLLERS
12 de febrer de 2015, 08.42 h

Convergència ha votat a favor de Catalunya i Unió a favor d'Espanya en contra de Catalunya. No tingueu vergonya d'apuntar-vos al PP com heu fet a Europa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
11 de febrer de 2015, 21.34 h

Tic! Tac! Tic! Tac! o mes aviat catacrak?

Batalla als jutjats entre els sectors de Podemos Catalunya.

Batalla als jutjats entre els sectors de Podemos Catalunya. El doctor en Ciència Política Enric Martínez-Herrera ha presentat aquest dimecres als jutjats de Barcelona una demanda contra el seu partit, "Podemos", per haver invalidat la candidatura que va presentar per optar a ser secretari general d'aquesta organització a Catalunya.

Martínez-Herrera ha concretat que va presentar la deman... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
11 de febrer de 2015, 17.42 h

Duran ja ha pactat el seu pas al PP.
La Que-macho es defensa amb els seus grans morros i grans dents, pero la sort ja està decidida.
Rajoy, has pagat massa al xarungo Duran


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
11 de febrer de 2015, 16.50 h

En Duran ha de plegar, és el que volen els votants d'UNió. Duran, deixa pas als joves. Ja has complert el teu camí. Ara només es pot triar entre feixisme espanyol (que Cat. desaparegui) o la independència. No hi ha altre camí. Siguem pragmàtics i toquem de peus a terra.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO), seguid 500 años más haciendo el imbécil :Joan Sales dixit. . fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en todos los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes).
11 de febrer de 2015, 14.23 h


LA PELA ES LA PELA.
Los directores de 'Ciutat morta' plantan a Trias en la entrega del Ciudad de Barcelona PERO aceptan el dinero del premio.



CDC Y UDC EVIDENCIAN SU RUPTURA

Los socios de CiU votan por primera vez en sus 37 años de historia de forma diferente sin haberlo pactado previamente. La dirección de CDC ordena a sus diputados desautorizar públicamente a Duran i Lleida absteniéndose en la votación en el Congreso del 'pacto antiyihadista'. UDC insta a "preguntar" a CDC "por qu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
11 de febrer de 2015, 14.19 h

Per fí capten els de UD que estan desutiritzats no només per CD sinó per tots els catalans.
Sempre ho han estat i no sa fet efectiu per que son els autèntics delegats d'Espanya a la colònia catalana. Son la minoria col·laboracionista traïdora que mantenia segrestada a Unió, igual que el PPSOE amb el Psc. Son el partit d'els catalans que es van beneficiar del Caudillo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
BEJOTA fletxa BCN
11 de febrer de 2015, 12.49 h

Cataluña, ante el desafío secesionista.

Mas de 500 empresas se trasladaron de Cataluña a Madrid en el último año.

La incertidumbre provocada por el proceso separatista ha sido clave para esta fuga masiva de compañías.

N.B. COM AL QUEBEC I ESCOCIA :RES DE RES I LA MARXA D'EMPRESES. LO DE MAS I DURAN SOBRA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 16
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.