directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 12:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El fiscal acusa l'expresident de la Diputació de Girona d’un delicte d’abusos sexuals

Demana 3.600 euros de multa per a Jaume Torramadé pels tocaments a l'assessora d'Unió, Minerva Amador

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

(ACN).- L'expresident de la Diputació de Girona i alcalde de Salt, Jaume Torramadé, s'enfronta a pagar una multa de 3.600 euros pels tocaments a l'exassessora d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC), Minerva Amador. El fiscal l'acusa d'un delicte d'abusos sexuals i sosté que el dia 8 de novembre del 2012, durant el sopar d'inici de campanya electoral al restaurant 'El Teatret', Torramadé li va "acariciar el pit" i li va pujar la mà per la cuixa en direcció "a la zona genital" mentre li deia "si tu vols, princesa, pots ser el que vulguis a Salt". El fiscal també vol que Torramadé indemnitzi Amador amb 1.000 euros pels danys morals i que li prohibeixin apropar-se a ella durant un any i mig.


El sopar d'inici de campanya al restaurant 'El Teatret' del 8 de novembre del 2012 va ser l'origen d'una polèmica que s'ha saldat amb denúncies creuades entre Torramadé i Amador i li va acabar costant el càrrec a l'expresident de la Diputació de Girona, forçat a dimitir dos mesos després. La història acabarà, presumiblement, amb els dos asseguts al banc dels acusats: un per un delicte d'abusos sexuals i l'altra acusada de coaccions per reclamar 50.000 euros a canvi del seu silenci.
 
Per un delicte d'abusos sexuals, Jaume Torramadé es podia enfrontar a una petició de pena de fins a 3 anys de presó o a una multa de màxim 24 mesos. Un cop acabada la instrucció del cas, i després de prendre declaració a tots els implicats, el fiscal demana en el seu escrit de conclusions provisionals que el condemnin a pagar una multa de 3.600 euros pels "tocaments libidinosos". Encara falta que l'acusació particular presenti el seu escrit. L'advocat ha avançat que demanarà 2 anys de presó.
 
El fiscal relata a l'escrit de conclusions provisionals que cap a les deu de la nit del 8 de novembre del 2012 càrrecs de Convergència i Unió (CiU) van fer un sopar previ a l'acte d'inici de campanya del partit. Al sopar hi havia tant Jaume Torramadé com Minerva Amador, que era presidenta local d'UDC a Salt i càrrec de confiança del partit a la Diputació de Girona.
 
Just abans dels postres, alguns comensals van sortir a fumar. Quan van tornar, la composició de la taula va canviar i el llavors president de la Diputació de Girona es va asseure entre la regidora de Salt Fanny Carabellido i Minerva Amador. Segons el fiscal, aprofitant "l'ambient distès" Torramadé els hi va ensenyar un vídeo de contingut sexual que li havien enviat.
 
Després d'això, relata l'acusació pública, Torramadé va deixar de conversar amb la resta d'assistents al sopar i va centrar tota la seva atenció en l'aleshores assessora del partit a la Diputació. "Va començar a parlar amb ella de temes polítics i de la campanya, acariciant-li les mans i arribant a subjectar-les durant uns minuts, cosa que la va fer sentir incòmode però va interpretar com un gest d'amistat", apunta el fiscal.
 
"Princesa, pots ser el que vulguis"
 
A continuació, l'acusat "va acariciar amb la seva mà el contorn del pit" d'Amador per sobre de la roba i, a continuació, va posar la seva mà sobre el genoll de la dona mentre li va dir que pensava en ella per anar a les llistes. Segons el fiscal, l'exassessora se sentia "desconcertada" per l'actitud de Torramadé. Amador li va respondre que no estava interessada en política.
 
"Amb renovades intencions lascives, l'acusat va procedir a pujar la mà des del genoll cap a dalt mentre li deia: 'Sí tens un lloc, si tu vols, princesa, pots ser el que vulguis a Salt'", continua relatant el fiscal que detalla que Torramadé va continuar guiant la mà cap a la zona genital. "Li va intentar acariciar però va poder ser evitat per Minerva Amador perquè va interposar les seves mans en un gest discret per no cridar l'atenció".
 
Finalment, Torramadé li va tocar el pit amb la mà mentre li insistia amb què havia d'anar "sí o sí" a les llistes i li deia que "tot estava a les seves mans". L'episodi va acabar quan va aparèixer la cambrera amb els cafès.
 
Després del sopar, els assistents van anar al cafè restaurant '+ Cub' per celebrar l'acte d'inici de campanya. El fiscal indica que Minerva Amador estava "desconcertada i afectada" i va intentar tota l'estona situar-se lluny de Jaume Torramadé. Tot i això, durant l'acte, ell se li va apropar i li va agafar la mà fins que ella se'n va desfer.
 
El fiscal conclou que com a conseqüència dels abusos sexuals, Amador no va tornar a la feina, ha patit un trastorn d'adaptació com a conseqüència directa de la situació traumàtica que va patir que li ha provocat ansietat, problemes per dormir i pèrdua de pes. L'exassessora ha precisat tractament psiquiàtric i psicològic.
 
Per això, el fiscal considera que Jaume Torramadé és autor d'un delicte d'abusos sexuals i demana que el condemnin a una pena de 20 mesos de multa amb una quota diària de 6 euros. També demana que no es pugui apropar a menys de 200 metres de Minerva Amador durant un any i mig i que la indemnitzi amb 1.000 euros pels danys morals patits.
 
Arxius i reobertures
 
L'origen de les denúncies creuades es remunta al sopar d'inici de campanya electoral. El primer a presentar denúncia va ser Jaume Torramadé, que va acudir a la justícia assegurant que Minerva Amador li feia xantatge perquè li reclamava 50.000 euros a canvi de no denunciar-lo pels suposats tocaments. Després va ser Amador qui va presentar denúncia contra l'aleshores president de la Diputació de Girona a qui acusava d'assetjament sexual.
 
Tant en un cas com l'altre -que s'han instruït en jutjats diferents- les denúncies van ser arxivades però l'Audiència de Girona va admetre els recursos i va ordenar reobrir les investigacions perquè veia indicis de delicte. En el cas contra Amador, la fiscal continua sense acusar perquè creu que no s'ha comès cap delicte. El cas està ja a mans del Jutjat penal número 4, que ha de fixar data de judici.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
14 de febrer de 2015, 11.54 h

... DIPUTACIONS NO GRACIAS ....Son una Ruina per Cataluntya els encanta MALGASTAR DINERS PÚBLICS en coses inutils com no son seus Se apujen sous enplena crisis economica


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
14 de febrer de 2015, 11.52 h

LES DIPUTACIONS DE CATALUNYA TAMBE ROBEN ,, Aixo si tenen te complices tots els Partits politics que se lleban su parte delPastel ,, Voleu un ejemplo 40 ALCALDES CORRUPTES En SOBRESOUS que sortia de la DIPUTACIÓ DE BARCELONA .. . No ja cap BONA DIPUTACIÓ Totes son uns lladres hi corruptes que cobren enormes sous hi gran dietas hi molts cotxes oficials GRECIA Es treu tots els cotxes oficials se los vende per no tenir UN GASTO TAN GRAN Y TAN INUTIL Per culpa dels cotxes ofic... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Synera fletxa Barcelona
13 de febrer de 2015, 07.43 h


DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI
(Als USA als hi va anar molt bé)

FETS:

I) Dictamen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència

- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aquest ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
12 de febrer de 2015, 21.01 h

¿ FA FALTA .TENIR . LES . DIPUTACIONS ? Cuan es el FORAT NEGRE Un els Catalans perden casda any molts diners publics queb ban per SOBRESOUS A ALCALDES HI REGALS .. UN cobren enormes sous un fa anys sempre estan els mateixos politics ....DIPUTACIONS I CONSELLS COMARCALS Es per financiar PARTITS POLITICS DE TOTS COLORS .. Tots son iguals mantenen les DIPUTACIONS I CONSELLS COMARCALS Perr què TOTS ELS PARTITSPOLITICS Se emporte el seu pedazo tros del pastis ec... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
SO4H2 fletxa estat CASPAnyol = viver de FANFARRONS INCOMPETENTS = PARÒDIA ESPERPÈNTICA DE DEMOCRÀCIA = SIMULACRE RIDÍCUL D'ESTAT DE DRET
12 de febrer de 2015, 18.28 h




#1 Així m'agrada, Anacleto-Flatulencio Aragoneses, que et dediquis a Philippus Sextus, als reis, emperadors, marquesos, "condesos" i aristòcrates en general, i a esbrinar si de debò "regnen" sobre Catalunya . . .




Això dona una mesura força exacta de la teva capacitat intel.lectual.




Pobre estat espanyol, amb aquesta trepa de somia-truites aristocratòfils absurds i ridículs . . .





Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
"ARAGONESES" O EL MALSON DELS SERVEIS SOCIALS fletxa ALLÍ ON LA TEVA FERUM DE FRACASSAT ES SENTI.
12 de febrer de 2015, 16.56 h

#1 tu si que et desinfles,pobra paròdia d'un trtist no-rés,de veritat creus que algú et creu?ets l'acudit barat de taverna que només fa riure als fracassats com tu.
http://accio.gencat.cat/cat/internacionalitzacio/actualitat/2015/exportnovembre.jsp


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
12 de febrer de 2015, 15.41 h

La pregunta es ¿ DE QUE SERVEIX TENIOR DIPUTACIONS ? Aparte de ser un niu de politics corruptes hi un cobren enormes sous hi Malgastan molt diner public C.I.U. I P.P. Ban prometre tanca les DIPUTACIONS Per reduir el gastu public HAN Fet el contrari encara els donen molt mes Molts diners despres ban a parar A SOBRE SOUS PER ALCALDES I REGAL Com els 40 de la LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA Ara la Diputacio un escandol Sexual CAL TANCAR LES DIPUTACIONS Son POCASOLTES ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
12 de febrer de 2015, 13.23 h

Comunicado de la Resistencia Antiespañola :


En fechas recientes se ha fraguado un acuerdo largamente esperado, entre las formaciones proconsulta CiU- ERC, sobre la convocatoria de Elecciones Plebiscitarias para el 27-S de este año.
Ha sido un proceso laborioso, con tiras y aflojas, con negociaciones que han implicado renuncias a los planes primigenios de ambas formaciones , para conseguir el acercamiento necesario, y limar las diferencias que surgieron tras el 9-N sobre la manera de seguir... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO), seguid 500 años más haciendo el imbécil :Joan Sales dixit. . fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en todos los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes).
12 de febrer de 2015, 13.16 h

Deutsche Bank advierte: la secesión no mejoraría la "prosperidad" de Cataluña
Un informe del banco alemán señala que "solo en una región próspera es posible mantener la ficción de que ir por sí sola sería la mejor opción". Advierte de que "un tema tan cargado emocionalmente puede nublar la vista de las realidades económicas". Alerta de que los costes de la ruptura van "más allá" del ahorro por la redistribución fiscal. Y asegura que no hay ningún "sesgo específico anticatalán"... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.