directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 13:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El govern espanyol ara ataca l’impost a les operadores d'Internet aprovat per àmplia majoria al Parlament

La taxa havia de suposar una nova font d'ingressos per a la indústria cinematogràfica i audiovisual catalana.

Comentaris 12  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

El govern espanyol no dóna treva a l'asfíxia de Catalunya, ara ha enviat una notificació a la Generalitat a través de la qual l'insta a obrir un període de negociacions de màxim 9 mesos per arribar a un acord sobre la taxa catalana a les operadores d'Internet. Així ho han confirmat fonts properes al Govern a l'ACN, segons les quals a la missiva l'equip de Rajoy alerta que veu la norma inconstitucional per doble imposició a les operadores. Per això amenaça que si no hi ha acord durà el tema al Tribunal Constitucional fet que suspendria la norma fins a la sentència. El nou tribut del Govern, aprovat el novembre passat per àmplia majoria.

Comparteix
   

De moment, la llei preveu la recaptació d'uns 20,5 MEUR anuals i l'impost, de 0,25 euros mensuals per contracte de connexió a internet, l'han de pagar les companyies subministradores. El primer cobrament s'ha de fer efectiu el proper juny amb caràcter retroactiu des del gener.
 
Però en el document que el Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques ha enviat a la Generalitat, es recorda que les operadores d'Internet ja paguen altres taxes com l'IVA o l'IAE, per la qual cosa, la taxa catalana suposaria "una doble imposició" que podria fer la norma inconstitucional. Per això, seguint el que estableix l'article 32.2 de la llei orgànica del Tribunal Constitucional, el govern espanyol proposa el període de negociació de màxim nou mesos des de que s'aprovi. Així doncs, si no s'ha arribat a un acord com a màxim pel setembre d'aquest any, l'executiu de Mariano Rajoy recorrerà la norma davant del Tribunal constitucional, fet que comportaria que quedés suspesa automàticament.
 
El Parlament va aprovar el 26 de novembre per àmplia majoria la llei de creació de l'impost sobre els operadors d'internet per al foment del sector audiovisual i la difusió cultural digital. La llei preveia la recaptació d'uns 20,5 MEUR anuals i l'impost, de 0,25 euros mensuals per contracte de connexió a internet, el pagaran les companyies subministradores.
 
Els 20,5 milions els havia de gestionar l'Agència Tributària catalana amb l'objectiu que constituís una nova font d'ingressos per a la indústria cinematogràfica i audiovisual canalitzada a través dels cinc fons previstos a la Llei del Cinema de 2010: el del foment de la producció d'obres cinematogràfiques i audiovisuals; el de foment de la distribució independent; el de foment de l'exhibició; el de foment de la difusió i la promoció de les obres i la cultura cinematogràfiques; i el del foment de la competitivitat empresarial.
 
El nou tribut estava previst que s'apliqués a cada contracte d'internet subscrit en territori català, ja fos a través de la telefonia fixa o de dispositiu mòbil i, segons el text aprovat, no comportaria cap càrrega tributària per als usuaris d'internet. Concretament, el projecte estableix que les operadores no ho podien repercutir en el contribuent l'import de la taxa.
 
El primer cobrament a les operadores, al juny
 
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va recordar el 2 de febrer passat, en la trobada amb els premiats dels Gaudí al Palau de la Generalitat, que al juny es faria el primer cobrament de la taxa a les operadores d'Internet per aportar a la indústria del cinema, que havia de ser retroactiu des del gener d'aquest any. Mascarell va destacar, també, que la posada en marxa de l'impost permetria disposar d'un fons econòmic que ajudaria a reduir "les penúries econòmiques que afecten el sector".
 
De fet, el 29 de gener passat el Departament de Cultura, Productors Audiovisuals Federats (PROA) i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) van signar un acord per al foment de l'audiovisual català, que preveu una inversió de 25 milions d'euros per a la producció d'obres cinematogràfiques i audiovisuals. D'aquests 25 milions, 10 havien de provenir de la nova taxa a les operadores d'Internet.
 
Si la norma finalment se suspèn pel tràmit del Constitucional, seria un revés important per a les productores cinematogràfiques que ja comptaven amb aquests diners.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#12
Synera fletxa Barcelona
13 de febrer de 2015, 21.31 h

Marca Espanya = quelcom podrit que put
Tanqueu finestres!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Pedro fletxa Terrassa
13 de febrer de 2015, 18.44 h

Este impuesto va en contra de los usuarios, porque al final las operadoras aumentarían los precios, ellas nunca pierden.

Aún estoy esperando a que me devuelvan el euro por receta que el parlament nos robó descaradamente a todos los enfermos.

Si quieren recaudar mas que suban los impuestos a los ricos, que hay muchos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
13 de febrer de 2015, 12.36 h

Comunicado de la Resistencia Antiespañola :


En fechas recientes se ha fraguado un acuerdo largamente esperado, entre las formaciones proconsulta CiU- ERC, sobre la convocatoria de Elecciones Plebiscitarias para el 27-S de este año.
Ha sido un proceso laborioso, con tiras y aflojas, con negociaciones que han implicado renuncias a los planes primigenios de ambas formaciones , para conseguir el acercamiento necesario, y limar las diferencias que surgieron tras el 9-N sobre la manera de seguir... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Anna Cris fletxa Catalunya
13 de febrer de 2015, 11.49 h

La mandonguilla, i el ratpenat són vomitius. I tan com ho han de pagar car, res de fer negocis amb ells, i cada cop que tinguin de passar per Catalunya que els i fotin bona clatellada , amb una taxa ben alta. Gent dolenta, que no és mereixen ni el pa que és mengen.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
13 de febrer de 2015, 10.25 h

KIN PARELL DE FASTIGOSOS , FOTEN PENYA KINA GENTUZA , ESPAÑOLADRONES NO SABEN FER RES MES , VISCA CATALUNYA LLIURE


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
SO4H2 fletxa estat CASPAnyol = viver de FANFARRONS INCOMPETENTS = PARÒDIA ESPERPÈNTICA DE DEMOCRÀCIA = SIMULACRE RIDÍCUL D'ESTAT DE DRET
13 de febrer de 2015, 08.50 h




Cada vegada que veig la foto d'aquesta pobra xicota Soraya de Santanoséquè, amb aquests ulls i aquesta boca de tarada que li veig, després estic una setmana sense poder "honorar" degudament cap senyora.




Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Synera fletxa Barcelona
13 de febrer de 2015, 07.42 h

Els de la foto semblen els morts vivents. Pot ser ho són, no?


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
En Capablanca fletxa Serra de l´Obach
13 de febrer de 2015, 01.02 h

Tot, absolutament tot el mal que ens estan fent, una vegada independents ens l´hauran de retribuir, per tant hauran de pagar pels seus actes.
El "mal" existeix i té la cara del Partit Popular i dels lladres que el gestionen i el dirigeixen.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Synera fletxa Barcelona
13 de febrer de 2015, 00.56 h


DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI
(Als USA als hi va anar molt bé)

FETS:

I) Dictamen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència

- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aquest ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
12 de febrer de 2015, 23.07 h



LLISTA FALCIANI


El que es un verdader frau fiscal es que el 80% dels impostos pagats a Catalunya no reverteixin en ella.



Els castelladres son uns lladres.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.