directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 23:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Laporta: 'Els polítics catalans són vassalls de l'Estat espanyol'

'Cal reaccionar per evitar la terapia narcotitzant que ens estan aplicant els que governen aquí, que segueixen al peu de la lletra el que diuen des de Madrid'

Comentaris 36  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

Encara falta un mes perquè Joan Laporta abandoni la presidència del FC Barcelona, però el seu equip d'assessors treballa a tota vela per tenir a punt la maquinària electoral en cas que finalment decideixi presentar-se a les eleccions. En una entrevista al diari basc Deia, Laporta assegura que si es planteja el salt a la política és perquè 'ens estan matant Catalunya', i culpa directament els polítics catalans, perquè 's'han convertit en vasalls de l'Estat espanyol'. 'Cal reaccionar per evitar la terapia narcotitzant que ens estan aplicant els que governen aquí, que segueixen al peu de la lletra el que diuen des de Madrid', assegura l'encara president blaugrana, per qui la via cap a la independència només passa per una proclamació unilateral al Parlament, la mateixa estratègia que defensa Reagrupament.
joan laporta president barça fc barcelona
Comparteix
   


Etiquetes
A l'entrevista del diari basc Deia, Laporta defensa sense embuts la independència, ja que 'l'Estat espanyol no ens resol els problemes', i aposta per desenvolupar una activitat política encarada a l'Estat propi.

Laporta repeteix que, de fer el salt a la política, ho faria amb un partit nou, ja que, segons ell, ni Artur Mas ni Joan Puigcercós no creuen en l'Estat català. 'Uns perquè si aposten per un Estat per Catalunya perden els seus votants conservadors, i els altres perquè han demostrat que, lamentablement, quan han tingut capacitat de condicionar el Govern i hi han entrat han fet un paper ben galdós'.

Laporta creu que des de CiU i ERC se'ls censura perquè entenen l'arena política com 'la seva àrea privada de caça', i no dubta a considerar el tripartit d''autèntic fracàs', ja que segons ell ha disminuït la capacitat de decidir, no s'ha aconseguit més autogovern i 'hem hagut de suportar la indignitat que suposa que l'Estat votat pels catalans encara estigui al Constitucional'.

Pel que fa a l'actuació de Montilla davant el Senat espanyol, Laporta considera 'ridícul' que es defensin els interessos nacionals centrant-se en la recusació dels magistrats. 'Per mi el president de la Generalitat, que depèn d'un partit estatal, hauria de parlar amb el seu partit perquè nosaltres deixem de patir aquests atemptats a la dignitat i aquest espoli que patim de fa anys', rebla el president blaugrana.

Respecte al camí cap a la independència, Laporta assegura que cal una proclamació unilateral des del Parlament seguida d'un referèndum entre la votació, i recorda que l'Estat 'no ens ha de dir què hem de fer'. 'El poble català ja és prou gran per decidir què vol ser', recorda el president blaugrana.

Centrar-se en l'acció política per aconseguir l'Estat propi

En l'entrevista a Deia, una de les poques que el president blaugrana ha coincidit darrerament, Laporta considera que als polítics espanyols 'se'ls ha vist el plumero', i defensa que ens dediquem 'a allò nostre, que és l'acció política per aconseguir l'Estat propi'. En aquest sentit, confia en un front d'aquells grups que defensen la independència, 'mantenint la idiosincràsia i la manera de ser de cada grup', per tal de buscar el 'vot útil' de l'independentisme i poder actuar al Parlament.

'Mai he utilitzat el Barça per fer política'

Per últim, Laporta defensa la seva actuació com a president blaugrana, i assegura que 'mai' ha utilitzat el Barça per fer política. 'Com a president sí que he utilitzat el club com a instrument per fer país, i ho seguiré fent fins l'últim dia del meu mandat', assegura Laporta. 'Presidir el Barça és una forma més de defensar els drets i les llibertats de Catalunya', rebla l'encara president blaugrana a l'entrevista amb el diari basc.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#36
pasbort fletxa Vila-real
1 de juny de 2010, 10.24 h

Vamos a ver, murió Franco y dicen que llegó la Democracia, y con ella la no utilización por parte del Catolicismo de la via pública, jo Ateo tampoco voy propagando el Ateismo....però ahora està muy de moda que los que vienen a INVADIR nuestros? territorios TENGAN RAZON y TODOS SUS DERECHOS y....los mios cuando? cuando yo podré ser CATALAN?....JAMAS? porque en cuanto abrimos la boca somos XENOFOBOS-RACISTAS-FACISTAS? el caso és que nos dicen que han venido a salvarnos...hace tres años la... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
Ara ERC fletxa PPCC
1 de juny de 2010, 01.01 h

Qui estigui lliure de pecat que llenci la primera pedra company Jan.

Tu tambè n´has fet de molt grosses que podrien posar en dubte el teu compromís catalanista però no és hora de treure els draps bruts.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
1 de juny de 2010, 00.58 h

ets molt gran Jan...


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
jordibcn fletxa barcelona
1 de juny de 2010, 00.24 h

#32 Bé potser és de l´Espanyol sí tu ho dius, però NO d´Espanya. i per cert segur que ho saps del cert en el comentari anterior m´ha semblat que no el coneixies de rés.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
Laura G fletxa Olost
31 de maig de 2010, 23.28 h

Sóc de Ripoll però ara visc a Olost. Aquí tothom, però TOTHOM he, sap que el Puigcercós ha estat de l'Espanyol tota la vida.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
Laura G fletxa Olost
31 de maig de 2010, 23.26 h

Puigcercós????


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
jordibcn fletxa barcelona
31 de maig de 2010, 22.19 h

#29 Puntuar negativament un fet real, quina bestiesa, en fi cadascu fa el que vol amb el seu teclat o són uns fànatics de la roja .
Tema Laporta, Samanta tens raó acabo de possar "laporta-selecion española" al google i efectivament diu que SÍ que "me gustaria" i que un polític "Jordi Pujol" i desprès crítica a CiU.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
jordibcn fletxa barcelona
31 de maig de 2010, 21.29 h

#28 El que hagui pogut dit el Laporta no jo ho se pas, però ara em venen a la memòria les declaracions del Puigcercòs "jo sempre vull que perdi Espanya" pregunta d´un periodista "i si juga contra França" resposta "doncs llavors que empati".


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
Samant Foix fletxa Alt Urgell
31 de maig de 2010, 20.42 h

Pregunta: nom d'un "independentista" (català) que vol que el Mundial de futbol el guanyi la metròpili imperialista (Espanya)?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
31 de maig de 2010, 18.10 h

Aquests que defenseu ERC i ataqueu qualsevol altra opció independentista digueu què podem perdre per votar Laporta? Al capdavll res pq res no tenim ara. I si anés malament d'aquí a 4 anys segur que es forçaria a que una sola força política transversal es presentés a les eelccions, el 2014 amb moltes opcions de ser la segona força política. On ERC ha fracassat estrepitosament bé pot aconseguir avenços el populisme de Lapoprta. Em refereixo a la comunitat castellanoparlant del cintur... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.