directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 05:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

La participació a Sabadell deixa en evidència els 3 MEUR abocats a la consulta de la Diagonal

El referèndum sobre la independència de la capital vallesana aconsegueix mobilitzar el 14,05% dels votants

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El percentatge de participació a la consulta sobre la independència de Sabadell ha estat d'un 14,05, segons l'escrutini fins les 23 hores, superant així el de la consulta sobre la Diagonal que va organitzar l'Ajuntament de Barcelona fa dues setmanes i que va assolir un 12,17%. Ho ha subratllat aquest diumenge al vespre el director de campanya de la votació de Sabadell, Marc Monràs, qui també ha informat que a Sabadell s'han aconseguit un 92% de vots pel sí. Segons Monràs, la inversió a Sabadell ha estat de 0,23 euros per habitant, 10 vegades menys que en la consulta de Barcelona.
Monràs no ha estat l'únic que ha comparat els resultats de les consultes independentistes amb la de la Diagonal i el 12,17% aconseguit pel PSC barceloní ja comença a esdevenir la nova referència de cara a les properes votacions sobre la independència.

A Barcelona, 'per un cens d'1.415.000 persones es van necessitar 3,3 milions d'euros pagats per tots. Això suposa 2,33 euros per cada votant', ha calculat Monràs, que s'ha referit a la iniciativa del consistori barceloní com la de la votació sobre 'els parterres de la Diagonal'. 'Aquí, per 173.645 habitants, hem invertit 40.000 euros, que dóna un resultat de 0,23 euros per cada elector', ha comparat Monràs, que ha subratllat que és una desena part del què va pagar l'Ajuntament de Barcelona. 'No vull ser dolent. És només una dada il·lustrativa', ha afegit.

'Ha superat al PSOE a la ciutat de Barcelona'

El portaveu nacional de la CUP, Marc Sallas, també ho ha recordat i ha subratllat que la consulta de la Diagonal va gaudir 'd'una campanya i un ressò mediàtic important' dels quals no ha gaudit, ha opinat Sallas, la consulta de Sabadell. 'Es tracta d'un doble èxit perquè ha superat al PSOE a la ciutat de Barcelona', ha felicitat Sallas a l'organització sabadellenca.

Manca de 'dignitat logística'

També ha entrat en la comparació Carles Móra, l'alcalde d'Arenys de Munt, el primer municipi de Catalunya on es va celebrar una consulta sobre la independència. Móra ha considerat que la consulta de la Diagonal va estar mancada de 'dignitat logística', a pesar que, ha assegurat, 's'hi van esmerçar una quantitat de recursos impressionants', i que, ha dit, 'el dijous, desesperats, anaven a buscar vots'.

Nova marca a batre

Mentrestant, la xifra de participació del 12,17% comença a esdevenir la guia que servirà d'orientació de forma no oficial per a les pròximes consultes. Ho comentava, bromejant, Lluís Junyent, president de la votació a Cornellà de Llobregat. Aquesta ciutat de més de 80.000 habitants del Baix Llobregat celebrarà la seva consulta en la propera onada. Serà el 20 de juny.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
31 de maig de 2010, 16.39 h

Que Sabadell superi amb escreix a Barcelona, que vare tenir una setmana per votar i tots els medis llepant-li el cul a totes hores i una quantitat immensa d'euros, es per donar-lis una abraçada a tots els que hi varen col·laborar i que hi esmerçaren esforços i diners de la seva butxaca.

Visca la Constitució Catalana!
Visca la llibertat!
Visca Catalunya Estat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Papitu fletxa Bcn
31 de maig de 2010, 12.17 h

Vinga va, interpretació esbiaixada i interessada, què te a veure una consulta amb l'altre? Una altra ciutat, un altre motiu. No son gens comparables.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jordi fletxa Barcelona
31 de maig de 2010, 00.43 h

Be, si comptem el cost de cada vot, a la consulta de la Diagonal va ser de 17,42€ per vot, mentre que a Sabadell és d'1,6€ per cada.
Si bé és cert que els resultats són molt i molt dignes en comparació amb el circ de la Diagonal, mai n'hem de tenir prou.

Tenint en compte el silenci mediàtic de televisions i diaris, s'ha de trobar la fórmula extra que mobilitzi la gent de les ciutats.
Sé que els esforços que s'han fet a Sabadell han estat titànics, i no voldria desmerèixer en abs... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.