directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 12:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Del català emprenyat a l’independentista rondinaire

Catalunya a la cruïlla definitiva: resum de set dies entre les feres, a la jungla del procés.

Comentaris 28  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Miquel Perez Latre (@Granollacs) Arxiver i Historiador.- El procés avança a tot drap cap al 27-S. Hi ha hagut esgarrinxades, però el fet objectiu, més enllà de sentiments i percepcions particulars, és que tenim al davant l’oportunitat de constituir, a partir d’aquell dia, el primer Parlament català de la història dotat d’un mandat específicament independentista. Per això costa tant, cada dia que passa, entendre l’actitud cargolada, agra i pessimista de tants opinadors sobiranistes. Sí, potser les coses no són exactament com voldríem, però la victòria és més a prop que mai en tres-cents anys. I a alguns això encara ens il·lusiona. Aquests són alguns dels protagonistes de la setmana.

Comparteix
   


Etiquetes
Arrufat, Quim(diputat de la CUP).
Tornar a la taula.
Amb bon criteri, la gent de la CUP ha alertat sobre el perill que Convergència i Esquerra vulguin monopolitzar el procés. L’equilibri de la negociació per un full de ruta el més comú possible, durant els propers mesos, serà certament delicat. D’una banda, els dos partits que voten més independentistes han de respondre a la seva responsabilitat com a actors majors; de l’altra, han de saber conjugar-la amb el protagonisme dels altres partits i de la societat civil organitzada a favor de l’Estat propi. La nova política que les CUP han sabut portar al Parlament durant aquests dos anys i el moviment popular que representa han fet que esdevingui una autèntica peça fonamental per confegir un projecte imbatible. La voluntat de reincorporar-se a la taula de negociació del full de ruta per al 27-S és una excel·lent notícia que caldrà preservar amb la generositat de totes les parts.
 
Bassat, Lluís (publicista).
Confondre amb intel·ligència.
El simplisme resulta especialment sospitós en persones de la seva intel·ligència. “Jo no estaré per la independència, sinó per continuar a Europa”, diu en una entrevista a la televisió pública catalana. Confondre deliberadament Europa amb la Unió Europea, no distingir entre l’estructura política (cada dia més en discussió), l’espai econòmic europeu i la moneda única, tres nivells d’integració amb protagonistes diferents. I és que, l’establishment, més conscient que molts sobiranistes que som en el moment decisiu, posa tota la carn a la graella, encara que sigui a costa de confondre. Per rematar-ho, després de refermar que és català i catalanista, calca el discurs del PP: “dic que primer s’havien de solucionar els problemes de la gent que no té per menjar. I un cop solucionat això, fes el que vulguis, però primer soluciona aquest problema”. Ni una paraula sobre els recursos necessaris per aplicar aquestes polítiques d’emergència social i, sobretot, de l’únic camí per obtenir-los.
 
Benzo, Fernando (subsecretari d’Educació, Cultura i Esports del Govern espanyol).
Cultura universal.
El ministeri que dirigeix José Ignacio Wert, tan preocupat per les necessitats culturals dels espanyols, ha fet saber per boca del subsecretari del ram, la seva voluntat d’evitar, per la via de la la Llei de patrimoni immaterial que tramiten al “Congreso”, que mai més, cap comunitat autònoma, com a resultat de l’exercici de les seves competències en la regulació d’espectacles públics, pugui tornar a prohibir les curses de braus al seu territori. Pel que fa a Catalunya, es tracta d’una nova invasió competencial adreçada a reimplantar aquell macabre negoci. La “setmana cultural del respecte” ha acabat també amb l’anunci de la voluntat del Govern espanyol de portar al Constitucional l’impost sobre els proveïdors d’internet a Catalunya, que havia de contribuir a finançar el sector audiovisual del nostre país. Vaja, estimació federalitzant.
 
Fernández Díaz, Jorge (ministre espanyol de l’Interior).
Femer dependentista.
La participació del ministre al “Salvados” de Jordi Évole, amb el seu ja famós “y?” quan va ser qüestionat pels tèrbols informes de la UDEF, alternativament, barreja d’elements certs i ficcionats i/o només ficcionats, eina de combat polític resultat de l’acció d’una unitat policial pròpia de règims tan demòfobs com l’espanyol, ha confluït aquesta setmana amb la il·lustratriva  compareixença del periodista especialitzat Ernesto Ekaizer a la comissió parlamentària de l’anomenat “Cas Pujol”; pura solvència: crítica del sistema de corrupció implantat durant tants anys a Catalunya per uns i altres, però, alhora, denúncia de la guerra bruta que els aparells de l’estat estan desenvolupant contra el procés sobiranista, comparació inclosa amb els GAL de Felipe González. En definitiva, tot un estat, teòricament també nostre, treballant per ensorrar-nos.
 
Floriano, Carlos(vicesecretari general d’organització del Partido Popular).
Catalanofòbia partidària.
Més pràctiques xenòfobes del nacionalisme espanyol. Diferents dirigents del PP han marcat la línia estratègica contra l’emergència a les enquestes de Ciudadanos com un segon Podemos, ara al flanc dret de l’electorat. Cal citar sempre els de Rivera en català: “Siutatangs”, són “Siutatangs”, un partit regionalista sense projecte nacional espanyol. Hi ha molt de justícia poètica en el fet que desqualifiquen Rivera per català. Justícia o nassos, no sé. Per celebrar-ho, Ciudadanos ha respost suprimint la versió catalana del seu web, en un nou acte d’amor pel bilingüisme. Al Parlament, a fi d’evitar els talls de veu subtitulats als informatius de les televisions espanyoles, el líder lerrouxista ha optat per emprar gairebé de forma exclusiva, per primera vegada, el castellà. Un país així que estigmatitza per raons d’origen i de llengua, sí que sí, és un país al qual vénen moltes ganes de federar-se.
 
Junqueras, Oriol(president d’Esquerra Republicana).
Fent l’Àrea Metropolitana.
La presència del líder d’ERC als platós de Telecinco la nit de dissabte va servir per comprovar com va recuperant el seu millor to. Junqueras, discutit i discutible en alguns moments del regat en curt estratègic dels darrers mesos, va fer, a les Espanyes, d’autèntic home d’estat:  impertèrrit ell, fent perdre els nervis als adversaris, va entomar totes i cadascuna de les crítiques relacionades amb l’etapa Pujol i la neteja que cal dur a terme per fer una intel·ligent defensa de l’aspiració del país a constituir-se en un nou estat. Va defensar en la seva justa mesura l’acció d’Artur Mas. I és que les relacions amb el president semblen reconduir-se poc a poc, encara que el retard de la convocatòria de les plebiscitàries fins el 27-S hagi desviat l’atenció cap a les municipals que s’apropen.

Podeu seguir altres reflexions de l'autor del Bestiari del Procés al seu blog Per a bons patricis 

 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#28
23 de febrer de 2015, 17.43 h

Comunicado de la Resistencia Antiespañola :


En fechas recientes se ha fraguado un acuerdo largamente esperado, entre las formaciones proconsulta CiU- ERC, sobre la convocatoria de Elecciones Plebiscitarias para el 27-S de este año.
Ha sido un proceso laborioso, con tiras y aflojas, con negociaciones que han implicado renuncias a los planes primigenios de ambas formaciones , para conseguir el acercamiento necesario, y limar las diferencias que surgieron tras el 9-N sobre la manera de seguir... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
"BEJOTA" "ARAGONESES" O EL MALSON DELS SERVEIS SOCIALS fletxa ALLÍ ON LA TEVA FERUM DE FRACASSAT ES SENTI
22 de febrer de 2015, 12.10 h

#11
#12 l'indigent supremacista espanyol oficial del blog.També conegut com Amaya Salazar,àlies Josep Montella.Àlies "ARAGONESES”,”BEJOTA”"FELIP FERRER".també conegut per Roser Coll,Pedro Fortuna,Manolo Cabezahierrro,Rivas....Pressumptament fill de d’un legionari i de la que escombra el Valle de los Caidos .L'ínclit predicador etílicoespanyolista,ara arrossega la seva desesperació pels tuguris més foscos del Raval,renegant dels seus orígens i fent servir multitut de noms.
El... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
22 de febrer de 2015, 09.43 h

#23 hcn. Sí, estic al corrent de la noticia del TC., pro em aquesta justicia , sobre tot el TC. que ja sabem a quí es deu ¿que es pot fer?.
Jo crec que som molt valents "plantan" cara a tots els "droms" que rebem de madrid.
A mí, em mereixen molt respecte els nostres polítics que lluiten em força contra, ja sabs, LA TROPA.............................


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Catalunya 427 fletxa Barcelona
22 de febrer de 2015, 01.26 h

#24
Ja os deia jo aquesta tarda al comentari #13, que hauria de canviar de psiquiatra,pq la medicació no li va pas bé.O potser ni en pren.

A mes de neuròtic obsessionat, jo el veig un bastant delirant.

I un plom, una llauna.




Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24

Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Catalunya 427 fletxa Barcelona
21 de febrer de 2015, 21.48 h

#22 Hola mª Dolors
Es q em pensava q avui n´havies vist de noves.,fresques d´avui vull dir.

Per cert, estàs al cas de q el TC ja te a punt la sentencia q declara inconstitucional la nostra llei de consultes ?

Diu q volen fer una sentencia acurada, pq els catalans no ens ho prenguem com un nou cop de porta.

Ha,ha,ha, ha.

El Gobierno i els seus fiels servidors, com el TC, mai ens fallen, ja ho va dir fa temps Na Carme Forcadell.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
21 de febrer de 2015, 19.40 h

#21 Al govern catalá i a tot el que podan. Alguna de ellas ampliades.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Catalunya 427 fletxa Barcelona
21 de febrer de 2015, 18.47 h

#16
Mª Dolors, han posat mes querelles ?
a qui ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
21 de febrer de 2015, 15.29 h

España, está en coma i porta respiració asistida.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
21 de febrer de 2015, 15.25 h

#17 Pots comprar dins de la mateixa Illa, al Fornet de en Rosend.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.