directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 00:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Rafael Ribó: “L’autèntic estalvi està en aprimar el Defensor del Pueblo i potenciar el Síndic de Greuges”

Ja fa més de deu anys que Rafael Ribó, Síndic de Greuges de Catalunya, vetlla pels drets dels ciutadans enfront d'abusos d’administracions de tots els colors i empreses.

Comentaris 14  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Meritxell Doncel (@m_doncel) / Periodista i Advocada.- Últimament, té la mosca darrere l’orella. I és que l’amenaça del govern espanyol de suprimir institucions autonòmiques plana sobre la seva porta. Ell, però, no ho creu possible.

Comparteix
   


Etiquetes
S’imagina que el Defensor del Pueblo Español hagués de ser l’únic garant dels drets lingüístics en casos de discriminació del català?
L’espanyol és l’únic cas en tot el món democràtic en què, havent-hi distribucions territorials amb parlaments i governs propis, hi ha un defensor que arriba a tot arreu. El defensor de Gran Bretanya no entra a Escòcia, ni a Gal·les ni a l’Ulster, per exemple. Tampoc passa a Bèlgica o a Àustria. L’únic cas anòmal és el d’Espanya. L’Estatut de Catalunya ho va voler solucionar, per raons de proximitat, però s’ho va carregar el Tribunal Constitucional.

El govern espanyol vol eliminar el Síndic i delegar les funcions en el Defensor del Pueblo. Serviria per estalviar o incrementaria el cost del servei?
Anar a inspeccionar la Model ens costa un bitllet d’autobús i ho fem cada setmana. Que ho faci el Defensor del Pueblo li costa el desplaçament de Madrid a Catalunya. Calculi! És un absurd monumental! Si volem evitar la duplicitat hem d’evitar que el servei central es desplaci pels territoris. L’autèntic estalvi estaria en aprimar el servei central i potenciar la proximitat. Què fa un ministeri de Sanitat a Madrid quan totes les competències sobre la xarxa pública de salut està en mans de la Generalitat? A Alemanya no hi ha ministeri d’Educació perquè està en mans de cadascuna de les unitats territorials. Si volen estalviar cal acabar amb aquest entrellat monumental de funcionaris i interessos creats a l’entorn de l’antiga estructura de l’Estat.

El govern central pot eliminar amb una llei que no és orgànica una institució que està expressament prevista a l’Estatut?
No, per suprimir-la caldria una llei del Parlament de reforma de l’Estatut que fos tramesa al Congrés i al Senat i fos votada en referèndum. I, de moment, sembla que el govern central li té una mica de por als referèndums. Per tant, el Síndic està prou protegit per l’ordenament estatutari i constitucional. En alguna comunitat on no és així, com ara Castella La Manxa, la senyora Cospedal el va suprimir de la nit al dia amb l’argument que allà aquesta institució no tenia tradició i en contra de tots els tractats internacionals que està votant Espanya, on Nacions Unides i la UE defensen que hi hagi defensors a escala propera a la ciutadania, com són els autonòmics. És una hipocresia monumental!

Per tant, vostè no té por que sigui suprimida...

Resta de l'entrevista en aquest enllaç




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#14
23 de febrer de 2015, 20.12 h

QUALSEVOL POLÍTIC QUE HAGI "TOCAT PODER" A DATA D'AVUI, QUEDA AUTOMÀTICAMENT INHABILITAT. NO SE'N SALVA NI UN, SIGUI QUIN SIGUI EL CÀRREC QUE TINGUI ACTUALMENT.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
23 de febrer de 2015, 17.23 h

Comunicado de la Resistencia Antiespañola :


En fechas recientes se ha fraguado un acuerdo largamente esperado, entre las formaciones proconsulta CiU- ERC, sobre la convocatoria de Elecciones Plebiscitarias para el 27-S de este año.
Ha sido un proceso laborioso, con tiras y aflojas, con negociaciones que han implicado renuncias a los planes primigenios de ambas formaciones , para conseguir el acercamiento necesario, y limar las diferencias que surgieron tras el 9-N sobre la manera de seguir... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Aragoneses orientales (que hablais en LAPAO, seguid 500 años más haciendo el imbécil (Joan SAles dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente dentro de todos los españoles estamos todos los catalanes)
23 de febrer de 2015, 14.24 h

#11
EL HEDOR DEL FALSO DICTAMEN JUDICIAL Y LAS MENTIRAS DEL SYNERA HA LLEGADO HASTA AMNISTIA INTERNACIONAL. !!!!DEMOLEDOR!!!!!!
Amnistia Internacional gira l'esquena al 9-N
“No hi ha una definició internacionalment acceptada del dret a l'autodeterminació”, diu l'ONG que "no té una posició ni a favor ni en contra"
“Actualment no existeix una definició internacionalment acceptada del dret a l'autodeterminació ni aquest dret està reconegut a nivell internacional com un dret que pugui... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Synera fletxa Barcelona
22 de febrer de 2015, 21.59 h


DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI
(Als USA als hi va anar molt bé)

FETS:

I) Dictamen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència

- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aquest ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
ALERTA: @POLTRONAenComú és la marca blanca d'Iniciativa fletxa són els pijo-progres que han estat 32 anys manant a BCN amb el PSC i ara s'han canviat el nom
22 de febrer de 2015, 20.03 h

https://twitter.com/neustomas/status/558200669971447808

Laia Ortiz d'Iniciativa nº 3 de @POLTRONAenComú des de 1999 a ICV, consellera del districte de Sant Andreu 2003, treballa en 2004 a ICPS organisme públic creat pel PSC el 1988 per endollar amiguets "a fer informes ben remunerats" ,diputada al Parlament 2006-2012, diputada al Congreso 2011-2015:
http://www.upf.edu/politiques/arxiu/sortides/laia.html

J... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Gentil fletxa Osona
22 de febrer de 2015, 18.20 h

No us confongueu, Rafael Ribó no fa res pel poble, es va endollar en aqquest càrrec fins que es mori?, jo les vegades que m'hi he dirigit per reclamar injusticies concretes a persones per abusos arquitectònics de l'ajuntament, no m'ha solucionat res, de res.
Deu fer algunes coses simbòliques perquè sembli que fa alguna cosa. Ens costa molts i molts diners als catalans ell i la seva oficina, a més és un fan`+atic del PSUC o digueu-ho com vulgueu, i la llei diu que ha de ser una persona in... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Pedro Reverter fletxa Benicarló, Castellón de la Plana.
22 de febrer de 2015, 18.16 h

JAJAJAJAJAJAJAJAJA, DESCARADO Y SINVEGÜENZA CABRÓN !!!,

LA MADRE QUE LO PARIÓ !!, EL MUNDO AL REVÉS. AL REVÉS QUE LOS PAÍSES FUERTES DE EUROPA, AL REVÉS DE TODO.

SI ES QUE LA VERDAD ES PARA JUZGADO DE GUARDIA....


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Andrea. fletxa Viladecans.
22 de febrer de 2015, 12.11 h

De vetllar pels nostres interessos contra les empreses res perquè ja no s'hi compromet. Diu que va contra els abusos de l'Administració. Però, en la pràctica, quan es tracta de l'Administració catalana, recull totes les proves i testimonis que tinguem contra ella i ho utilitza per defensar-sa i per justificar els abusos o, ni tan sols justificar-los. Dona llargues, fa falses promeses i acaba admetent que no hi pot fer res perquè l'Administració no el té en compte.

En una Catalunya ind... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
"BEJOTA" "ARAGONESES" O EL MALSON DELS SERVEIS SOCIALS fletxa ALLÍ ON LA TEVA FERUM DE FRACASSAT ES SENTI
22 de febrer de 2015, 11.17 h

#2 l'indigent supremacista espanyol oficial del blog.També conegut com Amaya Salazar,àlies Josep Montella.Àlies "ARAGONESES”,”BEJOTA”també conegut per Roser Coll,Pedro Fortuna,Manolo Cabezahierrro,Rivas....Pressumptament fill de d’un legionari i de la que escombra el Valle de los Caidos .L'ínclit predicador etílicoespanyolista,ara arrossega la seva desesperació pels tuguris més foscos del Raval,renegant dels seus orígens i fent servir multitut de noms.
Els "mozos de la cuadra... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
22 de febrer de 2015, 10.27 h

#2


ARAGONESES QUERÍA SER MACHO ALFA i ACABO COMO EL CULO DE LAS SS


Dicen que te has convertido en el cliente preferido de los nazis porque cuando ven tu culo tatuado con
una svástica se sobreexcitan. Te llaman el culo de las SS


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.