directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 16:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid sota sospita de corrupció

El president del TSJM admet que ell i diversos jutges van cobrar primes d'una empresa privada investigada en el marc de l’operació Púnica

Comentaris 13  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

(ACN).- El president del Tribunal Superior de Justícia de Madrid, Francisco Vieira, ha fet públic un comunicat on ha admès que ell i diversos juristes han cobrat primes de l'empresa Indra per unes tasques d'assessorament que els va suposar ingressos totals de 230.000 euros. Vieira ha hagut de reaccionar a la informació que ha publicat El País, que apunta que el govern de la Comunitat de Madrid manté des del 2011 un pacte amb Indra perquè aquesta multinacional pagui retribucions periòdiques a jutges, fiscals, secretaris i funcionaris judicials a canvi d'assessorament per al desenvolupament de noves aplicacions informàtiques que permetin agilitzar la justícia de Madrid.

Comparteix
   


Etiquetes
Un dels que han cobrat aquests diners és el mateix Vieira i l'ordre de pagament prové directament de la Conselleria de Justícia de Madrid a través d'una empresa filial que és 100% pública, ICM. Les relacions contractuals entre ICM i Indra estan essent investigades pel jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco en el marc de l'Operació Púnica.

En una comunicat que ha fet públic aquest dilluns, Vieira assegura que totes les quantitats han estat declarades a Hisenda i que la seva activitat beneficia l'Administració de Justícia, fet pel què "entén que està exceptuada del règim d'incompatibilitats".
Al seu comunicat de set punts, Vieira assegura que la Comunitat de Madrid disposa d'un sistema de gestió processal que es va activar l'any 2010 i que permeti agilitzar els tràmits dels expedients judicials. Segons explica, la Comunitat de Madrid va requerir la col•laboració de jutges i magistrats, a més d'altre personal de l'Administració de Justícia, i per aquest motiu es van constituir grup de treball en cada ordre jurisdiccional.
Cada grup de treball, explica, es va formar amb un magistrat i un secretari judicial designat pel Tribunal Superior de Justícia de Madrid i funcionaris, "i se'ls van encarregar tasques de col•laboració en la implantació d'aquest sistema".
 
Fora de l'horari laboral
 
Vieira assegura que en la mesura que aquestes no són funcions pròpies de la seva feina com a magistrats, secretaris o funcionaris, "l'activitat es va dur a terme fora de l'horari laboral" i suposava "un gran esforç de treball dels juristes". Per aquest motiu "es va acordar amb ICM una compensació econòmica que va fer l'empresa Indra, contractada per ICM per desenvolupar tècnicament aquest sistema".
 
Vieira defensa la tasca perquè "la intervenció d'aquests equips ha estat essencial per dotar els jutjats i tribunals de les eines informàtiques adequades per exercir la seva tasca, fet que difícilment s'hagués aconseguit sense la seva col•laboració". A més, "totes les quantitats rebudes han estat declarades a Hisenda, amb les retencions corresponents".
 
El president del TSJM també justifica la seva legalitat
"Des del començament de l'actuació d'aquests grups de treball, ha entès que la seva actuació i la dels magistrats integrats en quests grups estava exceptuada de la necessitat de sol•licitar al CGPJ l'autorització o reconeixement de compatibilitat que preveu per a determinats supòsits el Reglament de la Carrera Judicial, en ser aplicable el que disposa l'article 343".
 
Per últim, assegura que aquesta activitat "redunda directament a favor de l'Administració de Justícia", pel què "entén que està exceptuada del règim d'incompatibilitats".



COMENTARIS fletxa taronja

item
#13
24 de febrer de 2015, 10.10 h

Els senyors jutges de Madrid, feien una feina alternativa "en les seves hores lliures" tot COBRANT comissions!!!!!!. El Jutge Santiago Vidal, en les seves hores lliures, redactava una Constitució que, és una propósta per millorar un possible Estat Nou i Lliure que ho seria en el cas de ser votat per la majoría de la població de Catalunya sense COBRAR comissió ni cap mena de diner. Diguin-me en quina merda de país hom pot confiar que encara ens volen imposar ser espanyols quan en som uns... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 23   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
23 de febrer de 2015, 20.26 h

“Com es distribueix la corrupció a Espanya”, on es mostren dades tant rellevants com les següents:

Catalunya és la comunitat autònoma amb menor índex de casos de corrupció/milió d’habitants (5). A l’altra banda de la balança, Balears (31), Ceuta (24) i Galícia (19), són les tres comunitats que encapçalen el ranking.

En valors absoluts, però, Andalusia (137), Galícia (52), País Valencià (51) i Madrid (48) són les comunitats amb més nombre de casos de corrupció. En a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
23 de febrer de 2015, 18.01 h

Amb les sentencies que surten es normal i loògic que els jutges es venguin.!!
Justicia demencial, justicia podrida


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
23 de febrer de 2015, 17.02 h

Comunicado de la Resistencia Antiespañola :


En fechas recientes se ha fraguado un acuerdo largamente esperado, entre las formaciones proconsulta CiU- ERC, sobre la convocatoria de Elecciones Plebiscitarias para el 27-S de este año.
Ha sido un proceso laborioso, con tiras y aflojas, con negociaciones que han implicado renuncias a los planes primigenios de ambas formaciones , para conseguir el acercamiento necesario, y limar las diferencias que surgieron tras el 9-N sobre la manera de seguir... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
23 de febrer de 2015, 16.49 h

El TSJ ha estat tantes vegades sota sospita !


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
23 de febrer de 2015, 16.36 h

Esperamos la disolucion inmediatta del Tribunal PP-PSOE-CONSTITUCIONAL, con jueces a las ordenes delPP-BARCENAS Y PSOE-ERE LADRONES.


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
23 de febrer de 2015, 16.34 h

Justicia de España, Justicia de ladrones.
TODOS A LA CARCEL, CHORIZOS!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
"BEJOTA" "ARAGONESES" O EL MALSON DELS SERVEIS SOCIALS fletxa ALLÍ ON LA TEVA FERUM DE FRACASSAT ES SENTI
23 de febrer de 2015, 15.32 h

#2 ,l'indigent supremacista espanyol oficial del blog.També conegut com Amaya Salazar,àlies Josep Montella.Àlies "ARAGONESES”,”BEJOTA””RIVAS”,”PEDRO REVERTER”també conegut per Roser Coll,Pedro Fortuna,Manolo Cabezahierrro,Rivas....Pressumptament fill de d’un legionari i de la que escombra el Valle de los Caidos .L'ínclit predicador etílicoespanyolista,ara arrossega la seva desesperació pels tuguris més foscos del Raval,renegant dels seus orígens i fent servir multitu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Synera fletxa Barcelona
23 de febrer de 2015, 14.40 h

Madrit és una capital mafiosa. Com Nàpols.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
demòcrata fletxa L'Espluga de Francolí
23 de febrer de 2015, 14.25 h

#2 La partida es reprèn el 28-S. Ja veurem la cara de PASMAO que et queda aleshores, a tu i a tot espaÑistán :P


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.