directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 12:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Pujol Ferrusola sorprèn i respon llargament a les preguntes dels diputats

Diu que les operacions en paradisos fiscals les va fer el seu banc sense el seu coneixement i nega que fes viatges continuats a Andorra amb la seva exparella Victoria Álvarez per treure o portar-hi diners

Comentaris 24  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- El fill gran de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, Jordi Pujol Ferrusola, ha negat aquest dilluns al Parlament que ell operés directament amb comptes en paradisos fiscals, sinó que les operacions les va fer el seu banc sense el seu coneixement. En la seva compareixença, Pujol Ferrusola ha detallat diverses operacions d'algunes de les seves empreses, però ha negat que en cap cas cobrés comissions a empreses per adjudicacions d'obra pública o es beneficiés de forma irregular de contractes públics. Tot i així, l'empresari i inversor no ha entrat en detalls sobre la "deixa" del seu avi perquè primer ho vol respondre al Jutjat d'Instrucció 31 de Barcelona, que l'ha citat com a imputat.
Pujol Ferrusola a la Comissió Pujol
Pujol Ferrusola a la Comissió Pujol

Comparteix
   


Etiquetes
Respon a cadascun dels diputats

Pujol Ferrusola ha demanat al president de la comissió d'investigació, David Fernández, de poder respondre després de la intervenció de cada diputat, però el representant d'ERC, Oriol Amorós, li ha dit que les regles de la comissió les marquen els diputats i que ell li faria les preguntes una a una. Pujol ha esperat que Amorós fes tota la seva intervenció i ha respost conjuntament i de forma prolongada diverses qüestions.

Confirma la versió del para sobre la deixa

El fill gran de l'expresident ha reiterat la versió del seu pare sobre l'origen de la deixa del seu avi, i ha assegurat que "els diners mai han estat ni entrat a Espanya". Segons l'empresari i inversor, el seu avi "no creia en el que es feia a Catalunya, no perquè no cregués en Catalunya, sinó perquè li preocupava l'actitud d'Espanya, havia viscut la guerra, no hi confiava". Així, pensava que si Catalunya volia avançar políticament, els seus líders podien ser atacats o perseguits per l'estat, com, segons ell, està passant en l'actualitat.

Sobre els comptes a Andorra ha dit que no sap com es van administrar fins que ell se'n va fer càrrec a partir del 1990. Ha explicat que la relació amb el seu avi era "especial" i probablement va substituir la que ell havia tingut amb el seu pare, Jordi Pujol Soley, i aquest amb el seu pare. "Passejàvem per la ciutat i sopàvem en llocs especials per a ell, m'explicava qui era qui, i m'insistia que la política podia fer mal a la família", ha explicat. I ha afegit que Florenci Pujol no pensava en el seu fill perquè no en volia saber res, sinó en la seva nora i néts. "A la tia Maria, germana de l'expresident, no sé si la va respectar o no, l'avi em deia que no em preocupés per ella", ha afegit.

Desmenteix Victòria Álvarez

Pujol Ferrusola ha negat que anés contínuament a Andorra per portar o treure diners, com el va acusar la seva exparella Victòria Álvarez, amb qui només ha estat tres cops al principat pirinenc. I sobre els seus moviments bancaris en paradisos fiscals, els ha atribuït a moviments ordenats pel seu banc, el BBVA, comprador de Banca Catalana, sense el seu coneixement. Així, ha dit que ell va contractar diversos productes financers legals, controlats pel Banc d'Espanya, que el banc feia rendir com i des d'on volia. A més, ha dit que el BBVA l'ha fet fora del banc sense cap firma i sense motiu.
 
Així mateix, ha negat que hagués cobrat comissions d'empreses que volien aconseguir adjudicacions públiques amb la Generalitat, i tampoc les seves pròpies empreses hi han treballat. Entrant en forces detalls, Pujol Ferrusola ha desgranat les operacions empresarials d'algunes de les seves companyies, que ha assegurat que eren totalment legals. Segons ell, algunes empreses que s'han vinculat a ell no són seves, però les que ho són tenen com a objectiu principal la "dinamització econòmica" tant a l'estranger com a la península Ibèrica.
 
Sobre la gestió dels diners familiars a Andorra i dels seus diners personals en paradisos fiscals ha dit que donarà explicacions primer a la jutgessa, però ha obert la porta a tornar a comparèixer al Parlament un cop hagit declarat al jutjat.

Pujol Ferrusola cita exemples de diversos diputats per defensar que ell no domina tots els àmbits de les seves empreses

Jordi Pujol Ferrusola, fill gran de l'expresident de la Generalitat, ha citat exemples de diversos diputats per defensar que ell no domina tots els àmbits que tracten les seves empreses, sinó que fa servir tècnics que l'assessoren, com també fan els parlamentaris quan participen en diverses comissions i no tenen formació per fer-ho. Ha posat exemples concrets de diputats d'ICV, ERC, UDC i fins i tot ha recordat que l'exdiputada del PSC Laia Bonet ara ha estat fitxada per Acciona per millorar la imatge d'Aigües Ter-Llobregat. Pujol ha opinat que va cometre l'error de treballar sol, i ha opinat que si ho hagués fet des d'un gran despatx, ara no tindria problemes legals ni comissions d'investigació.

"Vostès són especialistes en moltes coses i ningú els posa en dubte"

Pujol Ferrusola ha ironitzat que ell, com els diputats del Parlament, és un "home del Renaixement". "Vostès són especialistes en moltes coses i ningú els posa en dubte", ha apuntat fent referència al nombre de comissions on els parlamentaris participen, algunes sobre temes concrets. Ha apuntat, per exemple, que Antoni Gutiérrez Díaz, pediatra de professió, va participar en la comissió d'investigació sobre Ascó l'any 1980. "Sabia alguna cosa d'energia nuclear?", ha preguntat.

Tràfic d’influències dels diputats, cas Laia Bonet

També ha citat diputats d'ERC, d'UDC i ha al·ludit al fixatge de la socialista Laia Bonet per l'ATLL. "Laia Bonet és especialista en la imatge del l'ATLL? Està clar per què l'agafen, per la seva bona relació amb l'administració. Bonet té entrada amb l'administració, per això l'agafa Acciona, no perquè sigui una gran tècnica de l'aigua", ha argumentat. El diputat d'ERC Oriol Amorós ha lamentat que Pujol Ferrusola pretengui desprestigiar la feina dels diputats.

L’error d’anar sol en els negocis

D'altra banda, encara en resposta a Amorós, el fill gran de Pujol ha reconegut que va cometre l'"error" d'haver treballat pel seu compte. Vist en perspectiva, ha dit, ell hauria d'haver muntat un despatx amb advocats i economistes, i ara no estaria en processos judicials. "Moltes coses si jo estigués cobert amb un Pricewaterhouse o amb un Garrigues, avui no hi hauria aquest problema", ha dit.
 
De fet, ha dit conèixer "molts exemples de gent que ha estat expolític, exfiscal o jutge o exresponsable de la hisenda catalana que s'ha muntat el seu despatx i està fent negocis, i amb relacions amb el món públic, i no tenen cap relació amb comissions d'investigació". De tota manera, ha assegurat que tots els seus negocis són privats i no tenen a veure amb l'administració.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#24
25 de febrer de 2015, 13.04 h

Comunicado de la Resistencia Antiespañola :


En fechas recientes se ha fraguado un acuerdo largamente esperado, entre las formaciones proconsulta CiU- ERC, sobre la convocatoria de Elecciones Plebiscitarias para el 27-S de este año.
Ha sido un proceso laborioso, con tiras y aflojas, con negociaciones que han implicado renuncias a los planes primigenios de ambas formaciones , para conseguir el acercamiento necesario, y limar las diferencias que surgieron tras el 9-N sobre la manera de seguir... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
25 de febrer de 2015, 06.25 h

En aquesta Investigació ,, i molt mes en el Cas del Fill de Jordi Pujol .. . EL LEMA DE LOS MOSQUETEROS ... UNO PARA TODOS Y TODOS PARA UNO .. .. Aqui es el contrari aqui es ... UNO CONTRA TODOS Y TODOS CONTRA UNO .... ha ha ha ha


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
25 de febrer de 2015, 06.20 h

nNO me agraden les Corridas de TOROS NI ELS CORRABOUS ... Pero no queda mes que dirli al FILL DE JORDI PUJOL .... .. TORERO TORERO .. VALIENTA VALENT .. Era un sol HOME Contra tots els altres . Pocasoltes de Politics LA VICTORIA Va ser per EL FILL DE JORDI PUJOL .. Que anaba bien preparado portaba la sorpresa en MAJUSCULES Que ha fet el sorti TRANQUIL Hi altres es quedin molt nerviosos ha ha .. RES Cal Felicitar un HOME que tinguen TOTS Contra el esta tan t... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
jbm fletxa Palma
24 de febrer de 2015, 18.50 h

Sembla que l'espanyolisme ja controla el canal 3/24


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
24 de febrer de 2015, 17.48 h

#12 JSC erc independentisme del MOntilla? Vinga nen, xupa el xupa-xups, socialisto!!!
i el Junqueras continua fugat i amagat darrera el ninot Amoros, cada dia més tontet, gandul i gens preparat.
Amoros, tens estudis primaris? Es pot fer pitjor? ai deu meu, sort que a BCN el graciós Bosch queda ultim, pel darrera dels inutils del PP


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
24 de febrer de 2015, 17.48 h

#12 JSC erc independentisme del MOntilla? Vinga nen, xupa el xupa-xups, socialisto!!!
i el Junqueras continua fugat i amagat darrera el ninot Amoros, cada dia més tontet, gandul i gens preparat.
Amoros, tens estudis primaris? Es pot fer pitjor? ai deu meu, sort que a BCN el graciós Bosch queda ultim, pel darrera dels inutils del PP


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
24 de febrer de 2015, 17.44 h

#12 lladre com l'Ausas, un amic intim del NET JUNQUERAS!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
24 de febrer de 2015, 17.42 h

#16 Ausas, calla, lladregot d'ERC-JUNQUERAS!!! PP TODOS SON BARCENAS, ERC, TOTS SON AUSAS, i el Junqueras continua fugat


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
24 de febrer de 2015, 17.26 h


#14 Tu dius analfabets als altres? Et sembla, tros d'analfabet imbècil convergent ,que les inicials JSC es corresponen a les de Jordi Ausàs i Coll? Tan analfabet ets, carallot llepaculs de CiU? JSC pot voler dir Josep Sala Costa o Joaquim Santana Caramany o Joan Salvatella Cabanes, pero difícilment Jordi AUSÀS Coll, imbècil fan de CiU-dadanos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
24 de febrer de 2015, 17.11 h


#7 "El millor President de Catalunya" dius? que vas fumat o esnifat, nen idiota ? I ens pots explicar, tonto dels collons, que hi tenen a veure els calçotets en tot això?

Si els de CiU sou així de traidors i desgraciats, qui us voti és que està malament del cap.

#8 Aquí l'únic que té totes les característiques d'un analfabet ets tu, nen repugnant.

#14 No dissimulis, podrit, que segueixes essent el mateix desgraciat del 7 i el 8.

Mala gent, aquesta gentussa convergent. Peix al cov... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.