directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 19:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Germà Bel assenyala l’exconseller Nadal per la seva “política castissa d'infraestructures”

Equipara la fórmula de peatge a l’ombra de la C-17 propiciada per Nadal i les conseqüències del draconià contracte amb els inversors, amb els casos de les radials de Madrid o el magatzem Castor

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

En un article a La Vanguardia, l’economista Germà Bel posa diversos exemples del que anomena “la política castissa d'infraestructures” tan habitual a Espanya, però que també té prèdica a Catalunya. Bel posa damunt la taula el rescat de la C-17, que pot costar a la Generalitat 275 milions d’euros, i en clara referència al contracte propiciat per l’exconseller Nadal durant el tripartit, apunta que el rescat és conseqüència “de fer servir la cooperació publicoprivada per fugir de restriccions pressupostàries més la ja llegendària Responsabilitat Patrimonial de l'Administració, que protegeix l'inversor privat contra les pèrdues. Com en les radials de Madrid, el Castor...”.
El conseller Vila també coixeja de política d’infraestructures castissa

Bel també critica el conseller Vila per haver contemplat una figura similar per finalitzar el tram central de la línia 9 del metro i celebra “la rotunda reacció contrària de l'alcalde Trias” que hauria fet aparcar la idea. I pregunta: “Per cert, a qui se li va ocórrer complicar-li la vida a l'alcalde, davant d'unes eleccions tan complexes?”.

El professor també assenyala que el projecte de la construcció d'una estació per a alta velocitat al costat de l'aeroport de Girona no és una bona idea que “revela una forma tradicional, molt antiga, d'entendre la política d'infraestructures -tan captiva del "fem alguna cosa, que algú ho farà servir"- i de la recerca de suports polítics mitjançant actuacions innecessàries i socialment nocives”. I en matèria d’infraestructures recomana “tenir paciència i fer les coses bé. Perquè ja hem acumulat molts errors i ens hauríem d'equivocar menys. I perquè l'exigència és més consistent quan comença per un mateix”.
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
25 de febrer de 2015, 17.25 h

Comunicado de la Resistencia :

a los españoles:
desde la Resistencia al invasor español,luchamos por el reconocimiento del derecho a decidir de todos los pueblos que han pensado en su INDEPENDENCIA,que quieren ser libres,que no se sienten españoles,que quieren tener un futuro independiente y sin coacciones por parte del fascismo español del psoe y pp,upyd,etc
iNSTAMOS a los que se consideran españoles,a permitir,a tolerar,con mente abierta,que por fin,los pueblos puedan decidir sobre su ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
25 de febrer de 2015, 12.07 h

Germá Bel, em sembla un actiu per Catalunya fantástic. FORÇA GERMÁ !


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Synera fletxa Barcelona
25 de febrer de 2015, 00.29 h

CARTA DE LES NACIONS UNIDES:

Article 2. Tots els pobles tenen dret a l'autodeterminació; en virtut d'aquest dret determinen lliurement el seu estatus polític i procuren lliurement per llur desenvolupament econòmic, social i cultural.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
24 de febrer de 2015, 17.40 h

Les Arees Residencials estrategiques son un filo de corrupció bestial.
El nefasta Montilla i la seva banda de camorristes del tripartit van voler fer a l'ultim moment 80.000 habitatges socials, quan la crisi era descomunal.
Sort que els catalans vam enviar al gobern de CHORIZOS DEL TRIPARTIT, per que sino, avui tots estariem arruinats molt pitjor que els grecs.
i el Nadal remenava la cua, com el gangster principal de la trama ARES, a on tothom que hi va participar va sortir ben forrat!!!
Amigu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
kita fletxa santpedor
24 de febrer de 2015, 14.12 h

Jo sempre he pensat que per sota i han bons sobres: em dones un negoci suculent sense risc i ja et recompensaré. I veient com ha anat tot en corrupció donc potser estic equivocat peró...

Ara bé, és com les zones blaves de Manresa i pk en concessió i altres ajuntaments socialistes a la època del boom... vergonyós. Vergonyós pagar 5€ de pk per 2 hores de zona blava a Terrassa, o a Manresa uns 2€ per hora de zona blava. Que hi havia sota mà?


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Carles fletxa Barcelona
24 de febrer de 2015, 12.11 h

La políitca castissa d'en Nadal costa molt cara a la ciutadania. La pregunta és: per què va afavorir la concessionària amb contracres sense risc? què hi guanyava ell o el PSC? La comissió contra el frau i la corrupció també ho podria incloure en la seva llarga llista, no?


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.