directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 02:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Pujol Ferrusola obre una crisi al Parlament de Catalunya

Els retrets entre els diputats i la poca preparació mostrada per alguns en les preguntes a la família Pujol posen en dubte l’eficàcia de les comissions d’investigació

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

La CUP qualifica de "cop d'efecte" el CD de Pujol Ferrusola i defensa que Fernández el custodiés. El president de la comissió d'investigació ha entregat la gravació a Núria de Gispert aquest dimarts a la tarda. El PSC defensa modificar les comissions d'investigació però veu "injustes" les crítiques de Fernández als diputats. Lucena constata que les formes d'actuar de Pujol Ferrusola són pròpies "d'un manual bàsic de presumpte tràfic d'influències." C's creu que les compareixences dels Pujol evidencien les seves "mentides" i demana més explicacions a Mas i Puig, Mejías carrega contra la "patrimonalització" de Catalunya per part del matrimoni Pujol-Ferrusola.

Comparteix
   


Etiquetes
La CUP ha qualificat l'entrega del CD amb la gravació de La Camarga per part de Jordi Pujol Ferrusola, aquest dilluns a la comissió d'investigació sobre el frau fiscal, com un "cop d'efecte" amb l'intenció de desviar l'atenció.

Així ho ha assegurat el seu portaveu parlamentari, Quim Arrufat. El diputat de l'esquerra independentista ha suggerit que el CD no aportaria informació nova. La CUP ha defensat l'actuació de David Fernández de custodiar personalment la gravació -l'ha qualificat de "correcta, prudent i amb garanties de seguretat"- fins que, han explicat, l'ha entregat aquest dimarts a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert.

L'esquerra independentista assegura que no té coneixement del contingut del CD però que l'arxiu que conté té el mateix pes i la mateixa durada que les filtracions que van sortir a la llum al seu moment. "Tot sembla apuntar que el CD no aporta informació nova sinó que és un cop d'efecte per desviar l'atenció", ha assegurat Arrufat en roda de premsa al Parlament. Arrufat ha ironitzat si realment va existir una conversa més llarga entre Alícia Sánchez-Camacho, presidenta del PPC, i Victòria Àlvarez, exparella de Jordi Pujol Ferrusola a La Camarga.

Actuació correcta de Fernández

El diputat de la CUP ha tret pit per l'actuació del seu company i president de la comissió d'investigació, David Fernández, de custodiar personalment el CD. "Quina altra opció podia haver fet?", ha qüestionat Arrufat, que ha afirmat també que cap dels grups els ha fet arribar cap queixa. El diputat ha apuntat que només Fernández i el lletrat se'l podien quedar i que, a banda que Pujol Ferrusola li va fer entrega personalment del CD, Fernández forma part de la comissió de matèries reservades del Parlament. Precisament és en aquesta comissió on es debatrà el futur del CD, ara ja en mans de Núria de Gispert, presidenta de la cambra. Fernández li ha entregat juntament amb una carta on detallen que a l'esquerra independentista són partidaris de fer-ne públic el contingut un cop aïllades les parts personals.

Per tot plegat, Arrufat ha qualificat de "correcta, prudent, amb autoritat legítima i amb garanties de seguretat" la decisió de Fernández que, a més, ha dit, va assumir individualment "el risc d'endur-se'l". Fernández ha explicat aquest dimarts que en va fer una còpia de seguretat.

El portaveu del PSC al Parlament, Maurici Lucena, ha apostat aquest dimarts per modificar el reglament de les comissions d'investigació, però ha trobat "injustes" les crítiques de David Fernández a la feina dels diputats.

Lucena ha apuntat que el repartiment de temps afavoreix molt el compareixent, al marge d'apuntar que els parlamentaris d'altres països tenen molts més recursos per treballar. Sobre les compareixences concretes de dilluns, ha constatat que les formes d'actuar de Jordi Pujol Ferrusola són pròpies "d'un manual bàsic de presumpte tràfic d'influències". Pel que fa als seus pares, ha opinat que les seves compareixences van demostrar "la fi d'un règim".

La portaveu de C's al Parlament, Carina Mejías, ha considerat que les compareixences dels Pujol a la comissió d'investigació evidencien les "mentides" de la família i d'Artur Mas

Per això, Mejías ha exigit "més explicacions" al respecte tant a Mas com al conseller Felip Puig, per la relació entre els seus germans i Jordi Pujol Ferrusola. També ha carregat contra la "consideració patrimonial" de Catalunya per part del matrimoni Pujol-Ferrusola i les "desqualificacions" que creu que van fer de la comissió. La portaveu ha demanat que deixin treballar els parlamentaris "amb la dignitat" que mereix la cambra.
 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
25 de febrer de 2015, 17.21 h

Comunicado de la Resistencia :

a los españoles:
desde la Resistencia al invasor español,luchamos por el reconocimiento del derecho a decidir de todos los pueblos que han pensado en su INDEPENDENCIA,que quieren ser libres,que no se sienten españoles,que quieren tener un futuro independiente y sin coacciones por parte del fascismo español del psoe y pp,upyd,etc
iNSTAMOS a los que se consideran españoles,a permitir,a tolerar,con mente abierta,que por fin,los pueblos puedan decidir sobre su ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
25 de febrer de 2015, 10.16 h

#1 Mira Aragoneses, tindrías que fer mes pedagogía cap el partit del govern espanyol, que está en fals i té el peus de vidre (trencadisos )


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
25 de febrer de 2015, 06.48 h

EL FILL de Jordi Pujol ,, cuan esba santar alla devant de tots aquels novatos politics no se esperaban lo ques benia asobre la sorpresa , els va agafar a tots amb la Guardia baixada hi el anaba amb tota la artilleria El sabia estaba sol en el ruedo hi se tenia que defensa molt be hi huba fer ....ELS Politics suposu ban tenir la sensacio guels ban tirar un cubu de aigua freda asobre .....ARTUR MAS negaba la amistat amb els Fills de Jordi Pujol ,, Y el fill de Jordi Pujol... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
25 de febrer de 2015, 06.42 h

EL FILL del .. EX--PRESIDENT DE CATALUNYA .. Va sortir de alla amb la Cabeza bien alta y bien puesta ,, va sortir per la porta gran com sorten els Valents EL VA SORTIR TRANQUIL ,, altres no ban pas sortir pas tan tranquils com el .. ha ha ha Els del P.P. no ban dormir pas be aquesta nit pasada ha ha ban tenir pesadillas malsons


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Synera fletxa Barcelona
24 de febrer de 2015, 23.17 h

Una colla d''aficionats. A la vida privada no foren ningú. Passarie gana. Tot dit.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
24 de febrer de 2015, 22.41 h



#1 El hedor surt de tu, si et rentes els baixos desapareixerà, cotxino.



Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Aragoneses orientales (que hablais en LAPAO, seguid 500 años más haciendo el imbécil (Joan SAles dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente dentro de todos los españoles estamos todos los catalanes)
24 de febrer de 2015, 19.29 h

EL HEDOR DEL FALSO DICTAMEN JUDICIAL Y LAS MENTIRAS DEL SYNERA HA LLEGADO HASTA AMNISTIA INTERNACIONAL. !!!!DEMOLEDOR!!!!!!
Amnistia Internacional gira l'esquena al 9-N
“No hi ha una definició internacionalment acceptada del dret a l'autodeterminació”, diu l'ONG que "no té una posició ni a favor ni en contra"
“Actualment no existeix una definició internacionalment acceptada del dret a l'autodeterminació ni aquest dret està reconegut a nivell internacional com un dret que pugui pren... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 16
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.