Colau en evidència pel Mobile World Congress
El vicepresident de la Fundació Mobile Capital contradiu Colau i defensa que l'impacte del MWC afavoreix a la majoria de la ciutat i no només a les elits econòmiques
(ACN).- El vicepresident de la Fundació Barcelona Mobile Capital, Agustí Cordón, ha defensat el MWC que comença aquest 2 de març com un congrés que té un impacte que afavoreix a la majoria de la ciutat i només a unes elits. D'aquesta manera, Cordón responia a una pregunta en el transcurs de l'esmorzar de 'Primera Plana' on se'l demanava una valoració de les paraules de la portaveu de Barcelona En Comú, Ada Colau, que criticava el model de ciutat basat en grans esdeveniments. Cordon ha explicat que el MWC omple els restaurants, els taxis multipliquen la feina i 1.800 joves universitaris treballen en l'organització. Es tracta d'una ''invasió de riquesa, activitat econòmica, coneixement i contactes'', ha reblat.
El director d'El Periódico, Enric Hernàndez, amfitrió dels esmorzars 'Primera Plana', ha demanat al conferenciant, Agustí Cordón, una valoració sobre les recents declaracions de la portaveu de la plataforma Barcelona En Comú, Ada Colau, Unes declaracions on feia una crítica al model de ciutat basat en la celebració d'esdeveniments internacionals que només tenen un impacte econòmic per uns dies.Cordón ha defensat el model no només del MWC sinó que l'extrapolat al model de Fira de Barcelona que té un impacte en la ciutat d'uns 2.000 milions d'euros a l'any. Cordon ha assenyalat que la seva principal ''preocupació'' com director general de Fira ''és intentar no trencar res'' del que en aquests moments està consolidat.
El MWC i la Fira ''són eines de promoció econòmica i social'' que tenen un impacte que no només afavoreix a les elits econòmiques de la ciutat sinó que ''omplen els restaurants, multipliquen la feina dels taxistes'' i en el cas del MWC permet contractar a 1.800 joves universitaris per part de la l'organització d'aquest esdeveniment.
Cordón ha mostrat el seu convenciment de què la gent de Barcelona cada cop anirà gaudint més de la celebració d'aquest Congrés que permet un accés directe a les noves tecnologies i a conèixer experiències de canvi de model productiu.
En aquesta edició del MWC hi ha previst l'assistència d'unes 90.000 persones durant la setmana vinent, procedents de 201 països i amb un perfil de màxim directiu en els òrgans de decisió de les empreses més important del món.
En relació amb la possibilitat d'un equip de govern en l'Ajuntament de Barcelona amb més fragmentació política després de les eleccions municipals del mes de maig, Cordón ha recordat el model d'èxit de Fira de Barcelona, ''que vol ser copiat arreu del món'' i que es caracteritza per la ''separació'' entre l'equip directiu que s'encarrega de la gestió de Fira i els propietaris que són les institucions públiques de la ciutat, la comunitat i l'Estat.
Cordon ha reflexionat durant la seva conferència sobre el paper de la Fundació Barcelona Mobile Capital i ha explicat que es tracta d'una iniciativa que no pretén captar grans empreses del sector de les tecnologies sinó que el seu objectiu és que la seva activitat serveixi de ''catalitzador i accelerador de velocitat en el canvi de model productiu''. Un model productiu molt més ''democràtic'' on el coneixement, el talent i la iniciativa individual estan pel davant del capital.
En aquest sentit, Cordón ha destacat que durant la setmana vinent hi haurà unes 700 start up que podran explicar els seus projectes davant de 200 inversors internacionals.
Cordón ha assenyalat també que pel que fa al debat sobre el procés sobiranista i la possible declaració d'independència de Catalunya, Fira de Barcelona ''no ha deixat de signar cap contracte'' i ha recordat que convivint en aquest debat Fira ha obtingut els majors beneficis de la seva història durant el tancament de l'exercici del 2014 ''i aquest any es va per el mateix camí'', ha reblat. El que si que ha reconegut és que aquest debat genera una certa ''inquietud'' i ''preocupació'' però sense ''afectar a les decisions''.