directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 17:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L’esperit del “PSUC” traït per l’actual direcció d’ICV

Amaga el dret a decidir sobre la independència i centren el seu full en combatre a la dreta per fer possible un acord a la desesperada per diluir-se dins de Podemos

Comentaris 24  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

"Si avui Iniciativa no existís seria imprescindible que la inventéssim". La coordinadora nacional d'ICV, Dolors Camats, ha reivindicat d'aquesta manera el paper del partit en l'actual context econòmic, social i nacional. La líder ecosocialista ha rendit comptes davant els delegats de la convenció nacional que aquest divendres i dissabte es reuneixen a la Fira de Sabadell. "Ningú ens farà fora de cap lluita perquè nosaltres som lluita", ha exclamat. Com ha fet els dos darrers anys, ICV continuarà oposant-se a l'austeritat i plantejant una alternativa més "justa". Adéu a dret a decidir en clau independentista, una nova errada de l’esquerra federal espanyola.



Comparteix
   


Etiquetes
"Si avui Iniciativa no existís seria imprescindible que la inventéssim" Segur?

Amb aquestes paraules Dolors Camats ha intentat alegrar la convenció. Convenció nacional d'ICV que ha començat aquest divendres a la tarda a la Fira de Sabadell. Els 900 delegats convidats debatran sobre la proposta de full de ruta econòmic, social i nacional que ha plantejat la direcció i posaran nota a la gestió de la nova executiva sorgida de la X Assemblea del partit, ara fa dos anys a Viladecans.

Discurs per obviar la independència de Catalunya, un canvi decisiu en l’estratègia d’ICV

Modificar les majories de Govern és la via per desenvolupar l'alternativa a l'austeritat. Camats està convençuda que la "brutal" ofensiva del neoliberalisme "pretén dissenyar un model de societat més dòcil, desigual, precari i amb menys llibertats". ICV s'oposarà a aquest model de la "dreta" i reivindicarà una alternativa des de "l'esquerra" en un moment en el què els ecosocialistes entenen que la lluita de classes és "més vigent que mai".

Amagar la independència sota el paraigua dels drets socials, però sense independència no tindrem estat del benestar

La combinació de la defensa social i dels drets nacionals fan d'ICV, segons Camats, un partit especialment útil en contrast amb aquelles altres formacions que només s'han sumat a les lluites que més els han convingut. "Hi ha qui ha estat en moltes manifestacions pel dret a decidir, però no l'hem vist mai en les manifestacions contra les retallades. A d'altres els hem trobat en les manifestacions contra les retallades, però els hem trobat a faltar quan hem defensat el dret a decidir. I hi ha qui només s'ha manifestat contra les retallades quan han estat a l'oposició. Nosaltres hem estat a totes les lluites. A nosaltres no ens faran fora de cap lluita perquè som lluita", ha subratllat.

Document Polític

Tot i que Camats només s'hi ha referit de passada, la convenció nacional d'aquets cap de setmana està enfocada especialment a definir el full de ruta del partit per al proper cicle electoral. El partit calcula que durant el cap de setmana passaran per la Fira de Sabadell uns 900 delegats, que treballaran en el document polític.

Marginació dels independentistes a ICV

La direcció confia obtenir un ampli suport als seus plantejaments, que defensen la creació d'un nou Estat català "lliure i sobirà" que es mantingui dins l'estructura administrativa d'Espanya. La Generalitat tindria plenes competències i decidiria, de mutu propi, quines comparteix amb l'estat espanyol i la Unió Europea. El document polític veu "constituents" però no "plebiscitàries" les eleccions del 27-S i confia que se'n derivi el mandat de redactar una Constitució catalana "igualitària, plural, participativa i paritària".
 
El document polític arriba a la convenció nacional amb 425 esmenes de la militància. Entre d'altres, les dels grups independentistes. L'organització de Sants-Montjuic, l'agrupació de comarques gironines i l'àmbit del fet nacional han estat les que més n'han aportat en aquest sentit. En algunes de les esmenes es contempla la possibilitat d'una declaració unilateral d'independència en cas que les negociacions amb l'Estat per convocar un referèndum o per constituir un estat lliure associat no siguin fructíferes. També es demana la incorporació d'independentistes a la direcció del partit o la fixació de l'objectiu de la independència abans de decidir si cal federar-se amb l'Estat.
Es produirà una fugida d’independentistes d’ICV?
L'executiva ha rebutjat majoritàriament les esmenes en aquest sentit, tot i que n'ha intentat transaccionar algunes. Aquest dissabte els delegats tindran temps per debatre-les abans que el plenari voti el text definitiu que fixarà el full de ruta ecosocialista.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#24
2 de març de 2015, 11.19 h

Comunicado de la Resistencia :

a los españoles:
desde la Resistencia al invasor español,luchamos por el reconocimiento del derecho a decidir de todos los pueblos que han pensado en su INDEPENDENCIA,que quieren ser libres,que no se sienten españoles,que quieren tener un futuro independiente y sin coacciones por parte del fascismo español del psoe y pp,upyd,etc
iNSTAMOS a los que se consideran españoles,a permitir,a tolerar,con mente abierta,que por fin,los pueblos puedan decidir sobre su ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Synera fletxa Barcelona
1 de març de 2015, 19.09 h

CARTA DE LES NACIONS UNIDES:

Article 2. Tots els pobles tenen dret a l'autodeterminació; en virtut d'aquest dret determinen lliurement el seu estatus polític i procuren lliurement per llur desenvolupament econòmic, social i cultural.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
1 de març de 2015, 15.05 h

#19 Tu ho has dit: Minoria. Igualment, i el que importa, el PSUC als seus estatus es declaraba federalista.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
JOAN II*II fletxa BARCELONA
1 de març de 2015, 10.01 h

#SOMLLUITA igual #SOMIATRUITES

#SOMLLUITA igual #SOMIATRUITES

#SOMLLUITA igual #SOMIATRUITES


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
1 de març de 2015, 09.56 h

Quant equivocats que esteu. No us queda res d'aquell clar i noble PSUC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
1 de març de 2015, 00.53 h

#18 Al PSUC també hi havia una minoria independentista i una no tan minoria catalanista . Hi vaig militar uns quants anys


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
28 de febrer de 2015, 23.52 h

El PSUC era un partit federalista.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Synera fletxa Barcelona
28 de febrer de 2015, 23.00 h

DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI
(Als USA als hi va anar molt bé)

FETS:

I) Dictàmen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aquest p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
SO4H2 fletxa estat CASPAnyol = viver de FANFARRONS INCOMPETENTS = PARÒDIA ESPERPÈNTICA DE DEMOCRÀCIA = SIMULACRE RIDÍCUL D'ESTAT DE DRET
28 de febrer de 2015, 22.14 h




#15 Anacleto Flatulencio Aragoneses, sisplau, sigues seriós, no dissimulis ni intentis "tirar pilotes fora".



Saps perfectament que aquest "hedor" que sempre esmentes, no prove d'on tu pretens dir que prové.



Saps perfectament que t'ACOMPANYA A TU i et seguirà acompanyant fins que no facis un COP D'HOME, superis la teva por a l'aigua i el sabó, i finalment ET RENTIS ben rentat.



En especial els peus i una altra regió del teu cos que malgrat la pudor que desprèn, el pudor m'aconse... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES, (en todos los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes obviamente).
28 de febrer de 2015, 21.56 h

#14 EL HEDOR DEL FALSO DICTAMEN JUDICIAL Y LAS MENTIRAS DEL SYNERA HA LLEGADO HASTA AMNISTIA INTERNACIONAL. !!!!DEMOLEDOR!!!!!!
Amnistia Internacional gira l'esquena al 9-N
“No hi ha una definició internacionalment acceptada del dret a l'autodeterminació”, diu l'ONG que "no té una posició ni a favor ni en contra"
“Actualment no existeix una definició internacionalment acceptada del dret a l'autodeterminació ni aquest dret està reconegut a nivell internacional com un dret que pugui ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.