directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 10:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Cop d’efecte de CDC, signa un acord amb l'ONG Transparència Internacional

Josep Rull diu que el partit obre "portes i finestres de bat a bat" i aplica "tolerància zero" amb la corrupció

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

(ACN).- El coordinador general de CDC, Josep Rull, ha signat aquest dimarts un conveni de col·laboració entre la seva formació i l'ONG Transparència Internacional. L'acord suposa el compromís "d'obrir portes i finestres de bat a bat" -en paraules de Rull- i posar a disposició dels ciutadans informació més enllà dels comptes i les activitats del partit. També una sèrie de mesures de "tolerància zero" amb la corrupció. Rull ha assegurat que aquest "no és un gest de cara a la galeria", i ha desvinculat l signatura de la situació del cas Pujol. "Nosaltres fem una evolució lògica, no pel que està passant a algunes persones vinculades a CDC, sinó perquè no entenem la política sense transparència", ha dit.

Comparteix
   


Etiquetes
Rull ha assistit a l'acte acompanyat del coordinador de règim intern de CDC, Francesc Sànchez, i també del portaveu de CiU al Senat, Josep Lluís Cleries, i el cap de files de CDC al Congrés, Pere Macias. La formació, que va obtenir notes baixes ara fa deu mesos en l'estudi que l'ONG va fer dels partits polítics, segueix els passos de la Generalitat en matèria de transparència, després que el Govern va obtenir la màxima qualificació a l'índex de transparència de les Comunitats Autònomes del 2014.
 
El coordinador de CDC ha assegurat que la seva formació sempre ha actuat amb voluntat de fer "les coses bé" però ara calen "parets de vidre" i entendre la transparència com un "element innegociable de la nova política". "Estem compromesos a construir un partit amb les finestres obertes de bat a bat", ha sentenciat abans de signar l'acord. Rull ha recordat que els comptes i pressupostos del partit ja estan a disposició de tothom a través del web del partit.
 
L'acord amb l'ONG implica a més un compromís per defensar un finançament públic dels partits i no incorporar a les llistes persones que tinguin obert un procediment judicial per corrupció. També es crea una comissió de seguiment i control que implica que CDC obrirà les portes perquè personal de l'ONG tingui accés a tota la informació sobre l'activitat de la formació.
 
Rull ha desvinculat la signatura del cas Pujol i ha afirmat que es tracta d'una "evolució" del partit. "Independentment del que ha passat en aquest partit és una exigència com ho és per a tots es partits. Nosaltres fem una evolució lògica no pel que està passant a algunes persones vinculades a CDC, sinó perquè no entenem la política sense transparència", ha sentenciat.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.