directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 18:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Susana Díaz comença la cursa cap a la glòria personal... o l’abisme

Les eleccions del diumenge 22 de març podrien ser també un maldecap per Podemos

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Aquesta nit ha començat la campanya de les eleccions andaluses després que la presidenta de la Junta, Susana Díaz, avancés els comicis un any. Segons bona part de l’opinió pública, ho va fer per assegurar-se el càrrec abans que es compliqui més el cas dels ERO. Sobretot, però, per esdevenir l’heroïna del PSOE quan després del cicle electoral municipal i autonòmic els socialistes es quedin potser sense gairebé cap bastió destacat. És clar, la glòria se l’endurà sempre i quan faci uns bons resultats i pugui governar. En cas contrari, el que ha de ser un bany de masses programat podria ser l’abisme de Díaz.

Comparteix
   

Sense majoria absoluta

Així, el moviment se li podria girar en contra fins a haver de governar en minoria amb geometria variable i amb amenaces constants de mocions de censura, o bé provocar un bloqueig i veure’s forçada a fer noves votacions, o fins i tot sortir escaldada i perdre el poder depenent del repartiment d’escons. La volatilitat del vot arreu de l’Estat fa imprevisibles els resultats, així que els socialistes estaran intranquils fins el 22 de març, data dels comicis. L’última enquesta del CIS els dóna 44 escons, 34 pel PP, 21-22 per Podemos, 5 per Ciutadans, 4-5 per IU, i cap per UPyD. És a dir, no tindria majoria absoluta, situada en els 55 escons.

Pacte amb Podemos?

Amb qui podria pactar doncs? Izquierda Unida ja s’ha autodescartat i amb Ciutadans de moment no sumaria. Els queden el PP i Podemos. Fer-ho amb els populars seria un primer pas per bastir una gran aliança de la vella política en la propera legislatura a l’Estat. Una coalició amb Podemos seria prou beneficiós per Susana Díaz, però enfonsaria la credibilitat del nou partit. Amb el discurs contra l’establishment de Pablo Iglesias, s’hauria de descartar la possibilitat. Si els volen fora, com és que després els donen el poder per mantenir-se quatre anys més, després dels 36 que porten governant?

Sembla lògic, però la candidata de Podemos a presidenta de la Junta, Teresa Rodríguez, no ho ha descartat. “Ara estem bolcats en la campanya i en tot cas ens comprometem a que qualsevol pacte post-electoral sigui decidit en votació oberta a la ciutadania”, ha afirmat en una entrevista digital a El País. El 22 de març començarà de veritat l’aventura política de Pablo Iglesias i la seva formació.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
ALERTA: @POLTRONAenComú és la marca blanca d'Iniciativa fletxa són els pijo-progres que han estat 32 anys manant a BCN amb el PSC i ara s'han canviat el nom
6 de març de 2015, 18.52 h

https://twitter.com/neustomas/status/558200669971447808

Laia Ortiz d'Iniciativa nº 3 de @POLTRONAenComú des de 1999 a ICV, consellera del districte de Sant Andreu 2003, treballa en 2004 a ICPS organisme públic creat pel PSC el 1988 per endollar amiguets "a fer informes ben remunerats" ,diputada al Parlament 2006-2012, diputada al Congreso 2011-2015:
http://www.upf.edu/politiques/arxiu/sortides/laia.html

J... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
6 de març de 2015, 18.27 h

Si en enero le tocó el turno a Antena 3, ahora es el momento de Tele 5. Veintinco años siendo una cadena casi siempre líder. En 1990 España apenas tenía nada que ver con lo que somos ahora. Vivíamos instalados en lo que se denominó la cultura del pelotazo y quién no hacía mucho dinero era porque o era poco avispado o porque era funcionario. Gobernaba Felipe González y su PSOE y los casos de corrupción estaban siendo perpetrados pero nadie lo sabía todavía.

Fue una cadena que vino ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
6 de març de 2015, 13.10 h

La carne halal como ejemplo

“En el mismo país donde se ha prohibido la tradicional fiesta del cerdo, con siglos de antigüedad, porque era una fiesta considerada cruel con los animales, se permite un método importado, de evidente crueldad, que se impone por la fuerza del lío mental que tenemos respecto a los límites de las propias leyes, cuando el islam las pone en cuestión”.

El petro-islam

“El petróleo se ha convertido en una eficaz arma de destrucción masiva de derechos fundam... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
6 de març de 2015, 13.08 h

Los takfires

“Quien dio cuerpo organizativo a los takfir fue un cirujano egipcio que con los años sería uno de los hombres más buscados del planeta, Ayman al Zauahiri, la mano derecha de Osama bin Laden, responsable de centenares de atentados y por cuya captura el FBI ofrece 25 millones de dólares de recompensa. (…) Este movimiento, extremo y muy violento, está perfectamente implantado en el Estado español, según el CNI, y tiene cinco mezquitas en Barcelona, dos en Valencia y la cit... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
6 de març de 2015, 13.03 h

#9

Enhorabuena a Pilar Rahola por su libro, pienso comprarlo , y mucho ánimo ante esta invasión que estamos sufriendo en nombre del buenismo de la clase política , porque la gente de a pie sabe quién son estos criminales y no se fían un pelo de los moros cuando los ven por la calle .

Algunos extractos de las aclaraciones magistrales de Pilar Rahola sobre los musulmanes :

Fanatismo

“Para los detentores de una interpretación fanática del islam, que usa a Dios como munición para dom... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
6 de març de 2015, 12.34 h

Comunicado de la Resistencia :

a los españoles:
desde la Resistencia al invasor español,luchamos por el reconocimiento del derecho a decidir de todos los pueblos que han pensado en su INDEPENDENCIA,que quieren ser libres,que no se sienten españoles,que quieren tener un futuro independiente y sin coacciones por parte del fascismo español del psoe y pp,upyd,etc
iNSTAMOS a los que se consideran españoles,a permitir,a tolerar,con mente abierta,que por fin,los pueblos puedan decidir sobre su ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
6 de març de 2015, 12.18 h


#1 ADELANTE , QUE LA JUSTICIA CAIGA SOBRE ESTOS EXPOLIADORES, HAN DEJADO LAS ARCAS VACÍAS, HAN CHORICEADO HASTA EL AGUA DE LOS FLOREROS, QUE CAIGA TODA LA LEY SOBRE SUS MALDITAS CABEZAS !!!!! NO HAY QUE PARAR HASTA SACAR TODA LA BASURA QUE SE ALMACENA EN LAS DESPENSAS DEL PODER DEL PSOE !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
6 de març de 2015, 12.11 h

#4 a Pilar Rahola la tienen amenazada de muerte estos musulmanes de los cojones, la tienen con escolta policial por miedo a un atentado, lo dijo ayer en Julia en la onda, en Onda Cero, en la tertulia de las 18 h. , por haber escrito un libro llamado La república islámica de españa.

Lo único cierto es que los musulmanes están invadiendo silenciosamente la península, igual que los de podemos quieren llegar al poder con la piel de cordero, pero esto es lo que hay, se está tolerando demasi... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
6 de març de 2015, 11.59 h

#4 esos moros, tienen más guasa que su puta madre, llevas razón, comprendo la indignación que levantan estos parásitos, son gente sin vergüenza, sin principios, se las dan de muy limpios, tanto lavarse en las mezquitas los pies, pero son unos puercos, me dan asco, sólo al cruzarme con ellos me dan ganas de vomitar.

Lo que tenían que hacer con esta gente es echarlos a su país en patera, tal como han venido.
Que los metan en pateras, y a tomar por culo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
6 de març de 2015, 11.35 h


Como ya sabemos , españa es una entelequia, un fantasma, una cosa indefinida e indefinible, algo que sencillamente NO EXISTE.
españa como ente , no es más que un conglomerado de países obligados por las élites dominantes , los llamados españoles, que intentan someter a su arbitrio a todos los pueblos para mantenerlos unidos mediante la opresión y el uso de la fuerza contra todo el que discrepe .
españa no existe, no es más que un invento arbitrario de unas clases dominantes que así m... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.