directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 18:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Cau a Premià de Mar el principal punt de distribució internacional de “VIAGRA” il•legal

L'organització comercialitzava més de 150.000 comprimits cada mes procedents de l'Índia

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Premià de Mar (ACN).- Els Mossos d'Esquadra han desarticular una organització que distribuïa des d'un pis de Premià de Mar medicaments il·legals contra la disfunció erèctil i ha detingut un home i una dona de 53 i 35 anys, de nacionalitat paquistanesa i índia, com a presumptes responsables d'una organització. Segons fonts policials, l'organització comercialitzava més de 150.000 comprimits al mes procedents de l'índia. El consum de medicaments il·legals causa riscos directes sobre els consumidors ja que es fabriquen i distribueixen en condicions precàries i tenen nombroses contraindicacions. En total, els Mossos han intervingut més de 400.000 comprimits.

Comparteix
   

La investigació va començar quan un treballador de Correus del Vallès Occidental va denunciar als Mossos que havia rebut un paquet foradat que contenia gran quantitats de blísters d'un medicament contra la disfunció erèctil. El paquet procedia de la Índia i havia de ser entregat a Premià de Mar. El destinatari era un home que rebia diversos paquets de similars característiques a diari i que constava com a responsable d'una botiga de complements de telefonia mòbil, que actuava com a tapadora.
 
Els agents van obrir el paquet amb l'autorització judicial, així com la resta que presentessin les mateixes característiques i van poder comprovar la il·legalitat dels enviaments i identificar-ne els autors. Finalment, el 24 de febrer es van immobilitzar, a la l'oficina de Coreus i en una empresa de missatgeria, 65 sobres amb medicaments que l'organització enviava a clients de diversos països d'Europa. També, es va detenir el responsable de la botiga de complements per a mòbils, juntament amb una noia, acusats dels delictes de tràfic de medicaments il·legals, contraban i pertinença a organització criminal i es va escorcollar el pis de Premià de Mar, on hi van trobar 251 paquets amb 1.000 comprimits cadascun. En total, els Mossos van intervenir 400.000 comprimits.
 
El funcionament d'aquestes xarxes de tràfic de medicaments il·legals és sempre molt similar. L'organització crea una pàgina web que permet que ciutadans de tot el mon creïn altres pàgines vinculades a aquesta xarxa mare. Totes les compres realitzades, així com els pagaments efectuats es dirigeixen automàticament a la pàgina web de la organització que són els qui s'encarregaran de lliurar la mercaderia al client.
 
Per tal de lliurar la comanda, les organitzacions es doten de diversos punts de distribució en ciutats europees. Es tracta de pisos que s'encarreguen d'emmagatzemar una gran quantitat de medicament il·legal o falsificat procedent de països com la Xina o la Índia. Normalment hi treballa una persona que s'encarrega de rebre informàticament les comandes, preparar-les i enviar-les.
 
La investigació ha determinat que el pis de Premià de Mar era el principal punt de distribució de medicaments il·legals desarticulat mai a Catalunya. Actualment estava comercialitzant més de 150.000 comprimits al mes. L'estudi de la documentació intervinguda ha pogut determinar que el punt de distribució, que porta funcionant des de l'any 2012, ha efectuat durant el 2015 més de 2.900 enviaments a clients de tot Europa, majoritàriament a Alemanya.
 
El consum d'aquests medicaments il·legals causa riscos directes sobre els consumidors ja que es fabriquen i distribueixen en condicions precàries i tenen nombroses contraindicacions i interaccions amb altres medicaments. Després de declarar en seu judicial, el jutge va decretar presó provisional per al responsable del punt de distribució. La investigació no es dona per tancada i no es descarten noves detencions.
 
Els dos detinguts estan acusats dels delictes de tràfic de medicaments il·legals, contraban i pertinença a organització criminal.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Synera fletxa Barcelona
6 de març de 2015, 22.32 h

CARTA DE LES NACIONS UNIDES:

Article 2. Tots els pobles tenen dret a l'autodeterminació; en virtut d'aquest dret determinen lliurement el seu estatus polític i procuren lliurement per llur desenvolupament econòmic, social i cultural.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.