directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 23:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PP intenta evitar el desastre electoral pujant l’IVA cultural un 2%!

El PP torna a solucionar un problema que havia creat prèviament per vendre recuperació. El conseller Mascarell no s'ho acaba de creure

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

L’1 de setembre de 2012, el govern espanyol pujava l’IVA cultural fins el 21%, situant l’Estat espanyol com el país amb aquest impost més alt. Més de dos anys i mig després i en any electoral, Espanya, segons l'ABC, anuncia que s’atendrà a les reivindicacions de la indústria cultural i reduirà l’IVA al 10%, una diferència positiva d’un 2% respecte a l’inici de legislatura.

El ministre de Cultura, Educació i Esports, Wert.
El ministre de Cultura, Educació i Esports, Wert.
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes

Espanya ha apujat un 2% l’IVA cultural d’ençà va arribar al poder ara farà quatre anys. L’1 de setembre de 2012, l’Estat pujava l’impost del 8% al 21%. Ara, amb les enquestes en contra, el govern de Mariano Rajoy ha decidit cedir en la reducció d’aquest impost -segons informa el Diari ABC-, que ara baixarà al 10%. El resultat final és que durant aquesta legislatura, el PP l’haurà pujat un 2%.

La Moncloa està desesperada per trobar arguments que justifiquin un gir social del seu govern. L’estratègia però, és la mateixa que han aplicat pel que fa a l’atur: crear un problema i després solucionar-lo. La reducció de l’atur i la recuperació econòmica que ara s’anuncia ve precedida per un increment previ de l’atur i una baixada pronunciada de l’economia durant la primera part de la legislatura.

L’únic pel que ha servit aquesta política ha estat per fer caure un 20% el consum cultural durant aquests dos anys, i un munt de pèrdues afegides per part de les empreses que han assumit l’IVA per a què no repercuteixi en els ciutadans. És el que ha respost el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, que no s’acaba de creure aquest anunci després d’estar dos anys sentint la mateixa cantarella.

Amb tot, el secretari d'Estat d'Hisenda, Miguel Ferre, ha assegurat aquest dilluns des de Valladolid que "no hi ha resa a anunciar" sobre una rebaixa de l'IVA cultural del 21 al 10%, malgrat el que publica el diari ABC. Aquest mateix dilluns fonts d'Hisenda ja han assenyalat en manifestacions a l'ACN que la rebaixa podria no ser imminent perquè les rebaixes d'impostos "es faran quan es pugui i a poc a poc".  





COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
9 de març de 2015, 16.55 h

Comunicado de la Resistencia :

a los españoles:
desde la Resistencia al invasor español,luchamos por el reconocimiento del derecho a decidir de todos los pueblos que han pensado en su INDEPENDENCIA,que quieren ser libres,que no se sienten españoles,que quieren tener un futuro independiente y sin coacciones por parte del fascismo español del psoe y pp,upyd,etc
iNSTAMOS a los que se consideran españoles,a permitir,a tolerar,con mente abierta,que por fin,los pueblos puedan decidir sobre su ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO), seguid 500 años mas haciendo el imbécil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en todos los españoles estamos incluidos todos los catalanes)
9 de març de 2015, 15.17 h

La prima de riesgo desde HACE SEMANAS esta por debajo de 100.

Los gurus NAZIS pronosticaban una catastrofe para la financiacion del Reino de España. No dan ni una.


QUE PENA ME DABAN Y QUE ASCO ME DAN


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Irene fletxa Barcelona
9 de març de 2015, 10.36 h

Son uns impresentables.... no se si son humans....

Tenen al poble espanyol al carrer, sense casa, sense menjar, sense res, ens han robat tot, hasta han volgut robar la dignitat de la gent. Que esperen????? pocavergonyes, psicópatas, lladres.

Aneu, aneu a picar-vos els pit que no sabeu fer res mes que robar i matar de gana a la gent. Vaya uns "ppatriotes" de ppacotilla.

E + DUI = VCSI //*//


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.