directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 11:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Junqueras: “la confiança en Mas seguirà mentre el procés avanci”

El líder dels republicans creu que ERC i CDC ja podrien signar el full de ruta si no fos per Unió

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

(ACN).- El president de la Generalitat, Artur Mas, i el d'ERC, Oriol Junqueras, en una entrevista a RAC-1. Junqueras ha assegurat que les posicions entre ERC i CDC pel full de ruta sobiranista són coincidents i el podrien signar "ara mateix" si no fos perquè UDC ha decidit ajornar la decisió. "He sentit a Unió que deia que no podia signar cap full de ruta abans de les municipals perquè han convocat una consulta interna", ha recordat. Junqueras ha explicat que la confiança en Mas seguirà mentre el procés avanci.

Comparteix
   


Etiquetes
La darrera trobada de Mas i Junqueras de la que s'havia tingut constància públicament havia estat la del passat 14 de gener, quan van pactar l'avançament electoral del 27 de setembre. Des d'aleshores, CiU i ERC es van posar d'acord per aprovar els pressupostos de la Generalitat -que inclouen el compromís de creació de les principals estructures d'estat- i s'ha continuat treballant per consensuar un únic full de ruta sobiranista.
 
El president d'Esquerra ha defensat sempre els avantatges de pactar de forma ràpida el full de ruta per aportar certeses a la ciutadania al voltant de què passarà a partir del 27-S si guanyen les forces independentistes. De fet, Junqueras s'ha mostrat convençut que l'acord es podria signar "ja", almenys entre ERC i CDC. "ERC el podria signar d'aquí a cinc minuts", ha subratllat. Segons ell, si no s'ha signat encara l'acord és perquè UDC ha decidit ajornar la seva decisió fins després de les eleccions municipals. "Estic segur que hi ha un acord que podria ser signat ara mateix. Però també em sembla que he sentit a Unió que no podia signar cap full fins després de les municipals perquè ha convocat un procés intern per decidir si el signa o no el signa i amb quines condicions el signa", ha indicat.
 
En tot cas, l'opinió d'ERC sobre el full de ruta no canvia: "la voluntat és signar-lo el més aviat possible". Els republicans també hi voldrien sumar la CUP i d'altres partits extraparlamentaris que s'han manifestat obertament a favor del procés sobiranista.
 
Tot i les desavinences públiques entre Mas i Junqueras, el líder republicà ha garantit que hi ha coincidència entre ells dos pel que fa als grans temes i ha indicat que la confiança es mantindrà sempre que el procés sobiranista "avanci"



COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
Mª Dolors fletxa BCN !q
11 de març de 2015, 17.31 h

#9 Sí que o sap, si, estimat. PE RO NO ENS ENFADARÈM PER AIXÒ, ¿OI ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
11 de març de 2015, 16.46 h

Comunicado de la Resistencia :

a los españoles:
desde la Resistencia al invasor español,luchamos por el reconocimiento del derecho a decidir de todos los pueblos que han pensado en su INDEPENDENCIA,que quieren ser libres,que no se sienten españoles,que quieren tener un futuro independiente y sin coacciones por parte del fascismo español del psoe y pp,upyd,etc
iNSTAMOS a los que se consideran españoles,a permitir,a tolerar,con mente abierta,que por fin,los pueblos puedan decidir sobre su ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
11 de març de 2015, 16.33 h

#8 sí claro,...pero si van todos juntos, ¿ quién manda ? seguramente Ciu no quiere dejar el poder, y creo que ERC tiene las ideas más claras si de lo que se trata es de conseguir la Independencia.

ERC gestionaría mejor el proceso hacia la independencia, Ciu está muy espesa , no sabe lo que quiere, o cómo lo quiere


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Mª Dolors fletxa BCN !q
11 de març de 2015, 12.44 h

#2 Jo, estimat, els voto. TOTS EL PARTITS INDEPENDENTISTES UNITS .ES COM TINDRÈM MES FORÇA. JO VULL LA INDEPENDENCIA PER SOBRE DELS PARTITS I DE TOT.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
mario fletxa barna
11 de març de 2015, 09.58 h

Si després de tantes traves LA MAJORIA DELS CATALANS CONTINUEM SENT FERMS AMB EL QUE VOLEM; NO ENS PARA NI DÉU. La pregunta és qui es creu DÉU?
CATALUNYA HA DE SER LLIURE O NO SERÀ RES...


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Synera fletxa Barcelona
10 de març de 2015, 23.59 h

CARTA DE LES NACIONS UNIDES:

Article 2. Tots els pobles tenen dret a l'autodeterminació; en virtut d'aquest dret determinen lliurement el seu estatus polític i procuren lliurement per llur desenvolupament econòmic, social i cultural.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
10 de març de 2015, 23.44 h


Francia pide en los tribunales la disolución de una asociación por plantear la secesión de una parte del territorio nacional.

La Prefectura de los Pirineos Orientales reclama la disolución del 'Comité para la autodeterminación de la Cataluña Norte' por pretender organizar una consulta independentista en ese departamento coincidiendo con el 9N. Las autoridades francesas consideran que suponía un "atentado a la integridad del territorio nacional".
Francia quiere seguir el modelo de It... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Synera fletxa Barcelona
10 de març de 2015, 15.27 h

10 de març de 2015, 08.16 h
DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI
(Als USA als hi va anar molt bé)

FETS:

I) Dictàmen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la volun... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
10 de març de 2015, 13.24 h



#1 I doncs què et penses? què voldries tu, pallús? que ERC donés suport a les coses que van en contra del seu ideari i del seu programa? Cal ser un xic TOTXO per pretendre això. La gent NO recolza les coses que TU voldries, sinó les coses en les que creu i no li repugnen. ÉS ELEMENTAL !


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
H2SO4 + 2KCN -> K2SO4 + 2HCN fletxa estat CASPAnyol = viver de FANFARRONS INCOMPETENTS = PARÒDIA ESPERPÈNTICA DE DEMOCRÀCIA = SIMULACRE RIDÍCUL D'ESTAT DE DRET
10 de març de 2015, 13.17 h






#1 "o sigui" , que si no s'interpreta com a tu et passa pel . . . magí, és que és erroni, no?



Apa, apa, sisplau, que la gent no som idiotes.



Per què serà que aquesta gent de CiU sempre prediquen unitat però sempre COMENCEN ELLS a criticar ERC? Això és MALA FE i TRAÏDORIA. Qui els voti fa un flac favor a Catalunya.





Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.