directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 13:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Surroca insta Rull a no "especular" sobre Unió

Li recorda que els militants decidiran "democràticament" el 14 de juny. Castellà diu a RAC1 que la militància s'hauria de posicionar sobre la independència en una consulta interna amb tres opcions

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- La portaveu d'Unió, Montse Surroca, ha instat el coordinador generar de CDC, Josep Rull, a no "especular" sobre el full de ruta d'Unió cap al 27-S. "Divendres vam acordar respectar terminis, decisions i sobirania dels partits. L'acord ens compromet a tots. També a tu. Prou especular. Unió decidirà democràticament el 14J, un militant un vot", ha piulat a Twitter. Per la seva banda, Antoni Castellà, membre de l'executiva, ha apuntat a RAC1 que la militància s'hauria de posicionar sobre la independència en la consulta interna, si el 27-S substitueix el 9-N. Planteja un pregunta amb tres opcions: reforma constitucional cap a la confederació, estat independent cap a la confederació o estat independent.


Comparteix
   


Etiquetes

La tardança en la decisió d’UDC crispa les relacions a CiU
 
La portaveu d'Unió ha escrit a Twitter una rèplica a les declaracions de Rull. En un comentari en tres piulades consecutives, Surroca ha afirmat: "Divendres vam acordar respectar terminis, decisions i sobirania dels partits. L'acord ens compromet a tots. També a tu. Prou especular. Unió decidirà democràticament el 14J, un militant un vot". Hores abans Rull s'havia mostrat confiat que UDC se sumaria al full de ruta perquè la majoria de militants i dirigents van votar 'sí-sí' el 9-N.
 
Castellà demana una pregunta amb tres respostes
 
Qui també n'ha parlat ha estat el secretari d'Universitats del Govern i membre de l'executiva d'Unió, Antoni Castellà, del sector independentista del partit que lidera Josep Antoni Duran i Lleida. "Estarem en disposició de saber en què i com participem a partir del 14 de juny, cada formació té el seu ritme; i una consulta interna és una bona decisió: després de 300 anys ja no ve de 90 dies", ha dit Castellà en declaracions al programa 'Via lliure' de RAC1, després del preacord de divendres.
 
Castellà creu que la consulta ha de servir per visualitzar quin sector és majoritari dins del partit. "Hem de consultar un a un tots els militants", ha dit. És partidari de fer del 27-S uns comicis plebiscitaris i així defensa que guanyin les forces que aposten per un estat sobirà independent. Ara bé, "manarà la militància". "Defensaré això, a veure quins resultats hi ha", ha dit.
 
Serà clara la pregunta d’UDC?
 
Encara pendents de quina serà la pregunta que formularà la direcció a la militància, Castellà ja ha llençat una proposta. Vol que sigui "diàfan" i que "s'assembli el màxim possible al que anem cap al 27-S". En aquest sentit ho veu com a substitut al 9-N i la posició que "ha d'intentar decidir" Unió és la que substitueixi el 9-N, és a dir, sí o no a la independència, ha dit. Per això ha proposat com a primera proposta consultar a la militància el document del consell nacional que defensava la plena sobirania amb tres opcions pel futur polític de Catalunya.
 
És a dir, iniciar una reforma constitucional per arribar a la confederació, ser un estat independent per aconseguir la confederació, o finalment ser un estat independent. "Pot ser un bon document per sotmetre, és un document que ja tenim, podem escollir una de les tres", ha proposat Castellà.
El dirigent d'Unió també ha assegurat que aquesta no és la "pitjor" crisi que recorda a CiU i no veu "casual" que les declaracions contra Duran provinguessin de dos alcaldes, per la "tensió" en l'elaboració de llistes. En qualsevol cas, ho ha qualificat d'imatge pública "lamentable".





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
16 de març de 2015, 13.37 h

Comunicado de la Resistencia :

a los españoles:
desde la Resistencia al invasor español,luchamos por el reconocimiento del derecho a decidir de todos los pueblos que han pensado en su INDEPENDENCIA,que quieren ser libres,que no se sienten españoles,que quieren tener un futuro independiente y sin coacciones por parte del fascismo español del psoe y pp,upyd,etc
iNSTAMOS a los que se consideran españoles,a permitir,a tolerar,con mente abierta,que por fin,los pueblos puedan decidir sobre su ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
PereelDigne fletxa Granollers
16 de març de 2015, 11.27 h

Si Castellà és independentista, com ha dit repetidament, com pot estar d'acord a proposar tres respostes. No n'hi hauria prou amb dues? Això és continuar marejant la perdiu i continuar a no ser clar. I l'electorat vol claredat meridiana.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Synera fletxa Barcelona
15 de març de 2015, 22.50 h

CARTA DE LES NACIONS UNIDES:

Article 2. Tots els pobles tenen dret a l'autodeterminació; en virtut d'aquest dret determinen lliurement el seu estatus polític i procuren lliurement per llur desenvolupament econòmic, social i cultural.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
15 de març de 2015, 22.21 h

Ja tornen a parlar de federació, envieu-los a fer punyetes i que vagin sols.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
15 de març de 2015, 21.09 h

CATALUNYA LIDER EN DESAHUCIOS EN 2014

Y LOS POLITICOS CATALANES ENTRETENIÉNDOSE EN LA INDEPENDENCIA DE ESTAR POR CASA...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
15 de març de 2015, 20.29 h

"On fiquem els 70.000 porcs catalans i bascos que assistiran a la final de la Copa del Rei?"

“On fiquem -perdó, però els que profanen els símbols nacionals no mereixen ser anomenats de cap altre manera- els 70.000 porcs bascos i catalans que assistiran a la final de la Copa del Rei a degradar els símbols de la nostra nació?” Això és el que va preguntar el presentador del programa "La Ratonera", d’Alerta Digital TV, Armando Robles, al fundador de "Solucions Ciutadanes", Gerard Bell... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
BEJOTA fletxa BCN
15 de març de 2015, 20.24 h




UNIÓ DEM. CAT. es ... el 23% de lo que Roma no paga los traidores.


Surroca i Rull han desinfla la proporció del cens del 35%


en resumen:



¡¡¡ ES EL SUFLE QUI NO PAGA A UNIÓ DEMOCRATICA !!!



¡ ¡ ¡ ¡ ¡ ¡ ¡ ¡ ¡ ¡ ESTÁ PUBLICADO ! ! ! ! ! ! ! ! ! !



Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.