directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 10:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas no descarta una privatització de l'aeroport del Prat, però reclama que la decisió es prengui a Catalunya

Consideren positiu que el PP proposi "desmantellar" Aena

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El secretari general de CDC, Artur Mas, no ha descartat aquest dilluns una privatització de l'aeroport del Prat, tot i que ha afegit que cal que la decisió sobre el futur d'aquesta infraestructura es prengui des de Catalunya, i no des de Madrid. El líder de Convergència ha afegit que en aquests moments no tenen una posició tancada, però s'ha mostrat disposat a 'parlar amb qui calgui dins de Catalunya per tenir la millor opció', fins i tot de la possibilitat que 'amb el pas del temps la gestió' acabi sent 'estrictament privada'. Mas ho ha dit després que aquest cap de setmana el líder del PP, Mariano Rajoy, hagi apostat per la privatització de l'aeroport del Prat.
artur mas
Comparteix
   

El secretari general de CDC considera positiu que el PP, que 'ha estat un dels grans defensors d'Aena durant molts anys', ara 'facin una proposta' que suposa 'desmantellar' aquesta gran empresa gestora dels aeroports espanyols. Mas, però, ha afegit que el futur de l'aeroport del Prat 's'ha de decidir des de Catalunya, no des de Madrid', perquè des d'allà 'les decisions no són tant bones'.

Mas creu que cal 'protegir els interessos dels catalans', perquè 'avui en dia un país no es pot situar bé al món si no té un aeroport de primeríssima categoria, que vol dir ben enllaçat amb pràcticament tot arreu'. Per garantir això, el líder de CDC creu que la decisió 's'ha de prendre des de Catalunya', tant pel que fa al Prat com a la resta d'aeroports catalans.

El secretari general de Convergència ha recordat que la federació nacionalista 'sempre' ha estat d'acord amb l'obertura de la gestió al món privat, i ha recordat que ja ho va fer en el cas dels ports. Mas creu que 'la privatització pot ser gradual, parcial o completa' i ha assegurat que no tenen 'una posició tancada'. En aquest sentit, s'ha mostrat disposat a parlar-ne, ja sigui per aconseguir 'una participació del món privat amb una participació de les institucions catalanes que sigui majoritària', o bé 'si amb el pas del temps la gestió ha de ser estrictament privada'. 'A tot això estem oberts', ha dit.

Ara bé, ha insistit en la necessitat que la decisió es prengui des de Catalunya, perquè 'de què servirà fer el debat de la privatització si la decideixen des de Madrid', i perquè 'quina garantia tindrem de que serà d'acord amb els interessos dels catalans'.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.