directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 28 d'abril de 2024 01:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas convida Rajoy a comptar vots el 27-S

El president defensa que el seu Govern "se l'està jugant" pel procés

Comentaris 24  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

(ACN).- El president de la Generalitat, Artur Mas, ha instat el PP i indirectament Mariano Rajoy a comptar vots el 27-S en lloc d'"impressions". En resposta a Alícia Sánchez-Camacho, que li ha demanat que recondueixi la relació amb l'Estat, Mas s'ha referit a l'última enquesta del CEO i a les declaracions de Rajoy, que va augurar que les coses estarien més "serenes" l'any que ve a Catalunya. El president també ha aprofitat per reivindicar davant d'ERC que el seu Govern "se l'està jugant" pel procés. "No hi ha gaires governs que se l'hagin jugant tant", ha dit responent a Marta Rovira, que li ha demanat que refermi el seu compromís amb la transició nacional i la construcció de les estructures d'estat.
Camacho no pot amb Mas

Durant la sessió de control, Sánchez-Camacho ha constatat una "davallada" del procés independentista i ha demanat a Mas que recondueixi el seu full de ruta i es dediqui a la recuperació econòmica, a la baixada d'impostos i a la creació d'ocupació. La popular li ha reclamat que recondueixi la relació amb el govern d'Espanya i parli d'un nou model finançament. "Ha arribat massa lluny en aquest carreró sense sortida. En les properes eleccions li donen 30 diputats. Creu que ha fet el millor negoci de la seva vida? Dependrà d'ERC i de la CUP. Pensi's-ho millor", ha etzibat.
 
"Es pensa que dependre de vostès és gaire millor?", ha replicat Mas a Sánchez-Camacho, que ha demanat deixar les valoracions i les tertúlies per a després de les eleccions. "Després comptarem vots, no comptarem impressions", ha dit al·ludint a les declaracions de Rajoy augurant que les coses estaran "més serenes" l'any que ve a Catalunya. De moment, ha continuat el president català, la majoria que hi ha al Parlament està a favor del procés, i és "aclaparadora", el que legitima el Govern a continuar endavant.
 
En tot cas, Mas ha subratllat que els primers comicis seran aquest diumenge a Andalusia, i ha ironitzat amb el resultat que pugui treure el PP. "A veure el gran èxit de les polítiques del PP. Veurem si ho fan molt bé", ha dit.
 

També ha volgut recordar a la líder del PPC que l'estiu passat va plantejar a Rajoy fins a 23 punts que no tenien res a veure amb la consulta i només s'ha resolt un. Pel que fa al finançament, ha remarcat que ja hauria d'estar en marxa un nou model des de gener del 2014.
 
El procés continua 

D'altra banda, la portaveu d'ERC al Parlament, Marta Rovira, ha demanat a Mas si creu que el procés continua endavant, com pensen els republicans, "malgrat interessos variats d'origen incert o una certa gastronomia demoscòpica que intenta obstaculitzar el que es va dir el 9-N, que hi ha una majoria a favor de la independència". La prova d'això és el 27-S, ha remarcat, els experts que proposa ERC per col·laborar amb el Govern i el preacord sobre el full de ruta. "Oi que el procés continua?", ha preguntat Rovira a Mas, que ha respost taxativament: "Oi que no en té cap dubte?".
 
El president de la Generalitat ha reivindicat la feina del Govern des de principis de legislatura per tirar endavant amb el procés, treballant "intensament" de de fa més de dos anys, i fins i tot avançant de nou eleccions perquè els ciutadans es puguin pronunciar sobre el seu futur. "No hi ha gaires governs que se l'hagin jugat tant, i aquest govern se l'està jugant", ha defensat.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#24
BEJOTA fletxa BCN
20 de març de 2015, 12.49 h

E. EUROPEES. Els 1.401.421 vots que van aconseguir ERC, CiU i ICV en són pocs en relació amb els 5.317.789 catalans cridats a les urnes. Tot just un 26% del cos electoral. "De cara a Europa, això no és força suficient", apunta. "Encara han d'aparèixer un milió de vots independentistes més" (= 27 S).

N.B. SR. MAS :CAL QUE FACI UNA ULLADA ALS RESULTATS ANTERIORS (EUROPEES I LA CONSULTA).


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
19 de març de 2015, 19.14 h

#16 Perquè internacionalment acceptin la secessió caldrà guanyar en escons i en vots. si només es guanya en escons s'allargarà el procés. La independència és efectiva quan els altres paisos te la reconeixen i és bastant probable que ens la reconeguin si tenim el 50%+1 dels vots emesos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Synera fletxa Barcelona
18 de març de 2015, 23.54 h

Tots a xiular al partit!

Pratiquem la llibertat d'expresió i crítica. Voilà.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO), seguid 500 años mas haciendo el imbécil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en todos los españoles estamos incluidos todos los catalanes)
18 de març de 2015, 22.05 h

La Audiencia de Barcelona avala la imputación de un mando de los Mossos por encubrir a narcos
Ordena al magistrado que tramite la causa que finalice la instrucción y rechaza que se pratiquen más diligencias

La Audiencia de Barcelona ha confirmado la imputación del subinspector de los Mossos d’Esquadra Antoni Salleras y de cinco de sus subordinados acusados de ocultar información clave a un juez de Barcelona que estaba investigando una presunta trama de tráfico de drogas

http://www.elp... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Synera fletxa Barcelona
18 de març de 2015, 21.04 h

De moment, DOS MILIONS I MIG...ADÉU ESPANYA!

Game over!


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
18 de març de 2015, 19.54 h

ENDEVANT PRESIDENT. PRIMER TOTS EM VOSTÉ. DESPRÉS ELS PARTITS . INDEPENDENCIA !!!!!!!!!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
18 de març de 2015, 19.52 h

#14 Ai, ai Irene, No serás Ireno.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
18 de març de 2015, 16.21 h

#15 El Gobierno islandés ha retirado su candidatura para ingresar en la Unión Europea (UE), según ha informado este jueves el ministro de Asuntos Exteriores, Gunnar Bragi Sveinsson, a través de un comunicado. La decisión ha sido comunicada ya a las instituciones comunitarias mediante una carta dirigida a la Comisión Europea, y también personalmente, en un encuentro mantenido entre Sveinsson y su colega letón, Edgars Rinkevics, país que detenta la presidencia de turno de la UE.

El Gob... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Jordi Domingo fletxa Cornellà
18 de març de 2015, 16.09 h

No! EL dia 27s es compten escons.Mirem de no cometre errors quan parlem.

Si CIU, ERC i la CUP tenen més escons que els contraris a la independència es declara la independència. Així de senzill.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
BEJOTA fletxa BCN
18 de març de 2015, 15.33 h

En realitat, va votar només el 35% del cens electoral. Uns dos milions de persones d'un total de 6,2. I, d'aquests dos milions, un 1,8 va votar a favor de l'estat independent. És a dir, la independència no va arribar al 30% del total del cens.
GAME OVER !


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 15
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.