directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 11:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Senat espanyol reprèn el procés de selecció de magistrats del TC on el va deixar fa dos anys i mig

El PSOE creu que el proces pot finalitzar 'abans de l'agost' i el PP lamenta les 'presses'

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La Junta de Portaveus del Senat espanyol ha acordat avui de continuar el procés de selecció dels quatre membres del TC que li toca rellevar exactament al mateix punt on el va deixar fa dos anys i mig, quan el procés va quedar paralitzat perquè el PSOE no va voler acceptar els dos noms que proposaven totes les comunitats del PP: l'expresident del Tribunal Suprem Francisco José Hernando, i l'exvocal del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) Enrique López. La Mesa del Congrés determina aquest migdia la idoneïtat dels 23 candidats en funció del seu currículum i dels requisits establerts. El PSOE creu que el proces pot finalitzar 'abans de l'agost' i el PP lamenta les 'presses'.
tribunal constitucional tc
Comparteix
   

El Senat reprèn el procés després d'haver rebut l'informe dels serveis jurídics del Senat que el PP va demanar la setmana passada per saber si calia iniciar el procés des del principi i, per tant, demanar a les Comunitats Autònomes que confirmessin, o no, els candidats que van presentar fa dos anys i mig. El PP justificava la petició perquè la situació personal d'algun dels candidats havia canviat i hi ha hagut canvis també en governs com Galícia.

L'informe, al què ha tingut accés l'ACN, conclou que no fa falta sol·licitar de nou als governs territorials que enviïn les seves propostes, i apunta, això sí, que si algun candidat és considerat 'no idoni' caldrà consultar de nou la CCAA que el va proposar. Després de veure el document el portaveu del PP al Senat, Pío García Escudero, ha criticat les 'presses' del PSOE que, segons ha dit, actua 'pressionat pel PSC'.

La Mesa del Senat analitza ara la idoneïtat dels candidats. Està formada per set membres, tres del PP, dos del PSOE, un de CiU i un de l'Entesa (el vicepresident del Senat Isidre Molas). Els senadors votaran sobre la idoneitat tenint en compte el que marca la Llei, que estipula que els candidats han d'haver exercit com a jutges.

Precisament El candidat del PP Enrique López no compleix aquest requisit perquè el temps que ha actuat com a vocal del Consell General del Poder Judicial no compuyta. No obstant això, en el passat s'han fet algunes excepcions.

En paral·lel CiU i l'Entesa han demanat al Tribunal Constitucional que s'inhibeixi de fer sentència sobre l'Estatut després de 44 mesos de fracassos i a l'espera del procés de renovació que impulsa el Senat.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.