directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 23:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

#CatalanWeekend Òmnium crida els catalans a acollir ciutadans d’altres països un cap de setmana

L'entitat posarà en contacte visitants i voluntaris locals que ofereixin una habitació, i organitzarà actes, xerrades i trobades per a ells entre el 25 i 28 de juliol per explicar-los el camí cap a la independència de Catalunya

Comentaris 14  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- Òmnium Cultural ha presentat el 'Catalan Weekend', la darrera campanya per "internacionalitzar" el procés. L'entitat organitza del 25 al 28 de juny unes jornades destinades a explicar "el que està vivint Catalunya" a estrangers. Per fer-ho, crida a tots aquells independentistes que convidin coneguts de fora perquè vinguin a casa seva, i a més, posarà en contacte a catalans que ofereixin una habitació i a estrangers que vulguin venir. Entre el que aportin els "amfitrions" i les xerrades, actes i trobades que organitzarà Òmnium, l'entitat pretén explicar als estrangers què és el procés, els motius i els seus objectius. El punt culminant de la campanya serà quan es trobin tots a Barcelona el dia 27.









© @acn

Comparteix
   


Etiquetes

La revolta dels somriures, fer atractiva la Catalunya independent a ciutadans d’altres països, espanyols inclosos

Si l'any passat Òmnium va voler internacionalitzar el procés repartint castellers per diverses ciutats del món de manera simultània, aquest any gira la truita i demana als estrabgers que vinguin a Catalunya i als catalans que els acullin a casa seva. Es tracta del 'Catalan Weekend', una iniciativa que concentrarà entre el 25 i el 28 de juny tot un seguit d'activitats destinades a fer entendre a gent de fora de Catalunya el procés sobiranista, els motius que l'han fet néixer i les aspiracions dels independentistes.

Milers de catalans conviden a milers de ciutadans del món

Per intentar reunir aquells dies al major nombre de visitants a Catalunya, Òmnium pretén que centenars de catalans ofereixin "una habitació, un llit o un sofà" perquè tants altres visitants puguin ser acollits de dijous a diumenge a casa seva. La persona estrangera s'ha de costejar el viatge i el resident a Catalunya es compromet a donar-li allotjament. D'aquesta manera, Òmnium crida als catalans a convidar a tots els coneguts de fora que pugui perquè siguin a Catalunya durant aquell cap de setmana, i a més ha habilitat un sistema a través de la seva web amb el que pot posar en contacte a més estrangers amb altres catalans amb lloc per als convidats.

Explicar al món via els ciutadans el dret a l’autodeterminació dels catalans

El dijous i el divendres, les àrees locals i comarcals d'Òmnium i les entitats que hi col·laboraran en aquesta campanya -ANC, AMI, Súmate, i una trentena més d'institucions culturals i entitats populars- organitzaran actes per "mostrar la nostra cultura, la nostra manera de ser" als visitants que participin d'aquesta iniciativa. El dissabte, però, serà el moment culminant del cap de setmana. Barcelona acollirà diferents punts on Òmnium prepararà xerrades, concerts, activitats i trobades per a amfitrions i convidats, destinades a explicar "el que estem vivint a Catalunya", en paraules de Muriel Casals, presidenta de l'entitat organitzadora. El Port Vell de la capital serà l'espai on tindrà lloc l'encontre final de tots els participants i on en concentrarà l'acte més simbòlic.
 
Segons el responsable d ela campanya i vicepresident d'Òmnium, Quim Torre, el 'Catalan Weekend' es finançarà amb una "aportació inicial" de la seva entitat i, sobretot, amb "aportacions voluntàries que ja comencem a recollir". Sense tenir un pressupost tancat encara, Òmnium calcula que necessitarà entre 100.000 i 250.000 euros per finançar totes les activitats que prepara.
 
La presentació d'aquesta nova iniciativa l'han volgut fer des d'un dels habitatges que participarà del 'Catalan Weekend', al carrer Sardenya de Barcelona. Acompanyats de la propietària del pis i d'una de les responsables de la Federació de Corals de Catalunya que hi col·labora, Casals i Torre han explicat que la campanya és "el gran acte de la primavera" per a l'entitat.
 
Muriel Casals ha considerat que el 'Catalan Weekend' forma part de "l'objectiu immediat que tenim d'ajudar a que ens coneguin al món i a Europa". "Per fer realitat el procés que tenim en marxa, necessitem que molts catalans tinguem ganes, però també la complicitat, amistat i simpatia de molts ciutadans d'arreu del món. Aquest projecte té aquest objectiu d'aconseguir amics per ensenyar com som, què fem i què volem", ha sentenciat la presidenta d'Òmnium.
 
Per la seva part, Torre ha explicat que la promoció del 'Catalan Weekend' va adreçada "sobretot als amfitrions, per a que els catalans es mobilitzin per explicar-los als visitants que estem aquí i que els volem explicar el nostre projecte". "Volem molta gent a Catalunya aquest cap de setmana, i també fem una crida per poder aconseguir que vingui aquell prescriptor, aquell parlamentari que ens interessarà que conegui el que passa, o aquell personatge que té un punt mediàtic", ha detallat. A més, ha explicat que amb aquesta iniciativa "el missatge és molt clar: volem explicar el país a través d'una jornada, que puguin viure de prop el procés polític que viu el país".
 
De moment, Òmnium ha aconseguit el suport de la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, que s'ha compromès a enviar cartes a diputats i polítics per animar-los a participar. L'entitat també es posarà en contacte amb partits polítics, associacions, o clubs esportius com el Barça i l'Espanyol, amb l'objectiu que els seus membres i cares conegudes puguin adherir-se i ser "amfitrions".

Dagoll Dagom col·labora amb la campanya amb uns vídeos de promoció

Per fer promoció del 'Catalan Weekend', la companyia Dagoll Dagom ha col·laborat elaborant un seguit de vídeos amb esquetxos amb situacions que acaben amb catalans -coneguts i anònims- convidant a estrangers a visitar Catalunya aquell cap de setmana de juny. Segons els responsables d'Òmnium, gent com Joel Joan, Ventura Pons, Juanjo Puigcorbé, Empar Moliner, o Issona Pasola ja han confirmat que hi participaran al 'Catalan Weekend'.

 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#14
CIU està preparant la Traïció fletxa pacte secret Mas - Rajoy
20 de març de 2015, 20.37 h

El 9-N estava pactat entre Rajoy i Mas.Per això Mas es va autoinculpar davant les càmeres.
Perquè sabia que no li passaria res perquè tot estava pactat entre PP-PSOE i CiU,tot era pur teatre.
El pacte consistia en permetre un 9-N sense cap valor a canvi de no fer eleccions plebiscitàries inmediates i allargar
la legislatura al màxim i així matar el Procés.
El Procés sobiranista no es pot aturar des de Madrid amb repressió, s'ha d'aturar "des de dins" i serà CIU qui aturi la independ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
BEJOTA fletxa BCN
20 de març de 2015, 19.33 h

El 26% se siente "sólo catalán".

El 36% afirma sentirse "tan catalán como español", según el CEO.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en todos los españoles estamos incluidos todos los catalanes)
20 de març de 2015, 15.10 h

Ruz abre juicio oral por el 'caso Pretoria' y sienta en el banquillo a Alavedra y Prenafeta
Impone a los 11 acusados fianzas por valor de 102,6 millones, siendo la más elevada la impuesta al exdiputado del PSC Luis Andrés García, 'Luigi', a quien reclama 30,1 millones
http://www.elperiodico.com/es/noticias/politica/ruz-abre-juicio-oral-caso-pretoria-sienta-banquillo-alavedra-prenafeta-4029104


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
BEJOTA fletxa BCN
20 de març de 2015, 14.55 h

En realitat, va votar només el 35% del cens electoral. Uns dos milions de persones d'un total de 6,2. I, d'aquests dos milions, un 1,8 va votar a favor de l'estat independent. És a dir, la independència no va arribar al 30% del total del cens.

N.B.SYNERA :PREN NOTA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Synera fletxa Barcelona
20 de març de 2015, 13.33 h

PRACTICAREM LLENGËS QUE ÉS EL NOSTRE.

Adéu Espanya
Adieu l'Espagne!
Good bye Spain!
Espanha adeus!
Auf Wiedersehen Spanien!
Adiós Espanya
Arrivederci Spagna!
!وداعا اسباني
ספּאַין זייַט געזונט!
西班牙再見!
Испания свидания!
Hispania kwaheri!
スペインさようなら!
Ισπανία αντίο!
اسپانیا خداحافظی!
Sbaen hwyl fawr!
Spanje tot ziens!

VEIEU UNIONISTERS QUE EL MON ES PLUYRILINGÜE, HM?
PODRIA FICAR MILERS MÉ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Synera fletxa Barcelona
20 de març de 2015, 13.16 h

El rebrem mol bé. I marxaran saben la veritat. El que es balla.

Game over!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
BEJOTA fletxa BCN
20 de març de 2015, 12.44 h

E. EUROPEES. Els 1.401.421 vots que van aconseguir ERC, CiU i ICV en són pocs en relació amb els 5.317.789 catalans cridats a les urnes. Tot just un 26% del cos electoral. "De cara a Europa, això no és força suficient", apunta. "Encara han d'aparèixer un milió de vots independentistes més" (= 27 S).

N.B. EL MATRIARCAT CATALÁ HA PERDUT EL SENY.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Antoni fletxa Igualada
20 de març de 2015, 07.18 h

En la capçalera hi posa del 25 al 28 de JULIOL i en el primer apartat i diu 25 al 28 de JUNY
A veure es el JUNY o el JULIOL?
Depent del mes, jo puc oferir el meu pis de sobre on visc i que tambe es meu i esta buit a alguna familia


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Synera fletxa Barcelona
19 de març de 2015, 22.02 h

CAT IS NOT SPAIN

NO ENS TREURAN DE CASA MAI!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
PAÏSOS CATALANS: DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA UNA SOLA NACIÓ. fletxa estat CASPAnyol = viver de FANFARRONS INCOMPETENTS = PARÒDIA ESPERPÈNTICA DE DEMOCRÀCIA = SIMULACRE RIDÍCUL D'ESTAT DE DRET
19 de març de 2015, 20.03 h




A casa meva podríem acollir-hi persones de qualsevol color de la pell, però no pas ESPANYOLS IMPERIALISTES: després la ferum de merda triga dies (o setmanes!) en desaparèixer.



Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.