directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 06:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Eleccions a Andalusia: Santiago y cierra España!

Andalusia serà el banc de proves dels partits espanyols com a primera mostra de les aliances que es podrien produir i reproduir a d’altres comunitats però també al conjunt d’Espanya

Comentaris 19  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Segons l’Electrograph, que ha elaborat una enquesta d’enquestes a partir dels sondejos reals publicats, Susana Díaz guanyaria la batalla electoral de forma pírrica en les eleccions que se celebren avui, amb un 35,4% dels vots. La candidata del PSOE obtindria la victòria que buscava convocant eleccions anticipades, però seguiria depenent d’una altra formació per formar govern, que difícilment podria ser IU.

El sondeig de sondejos a Andalusia
El sondeig de sondejos a Andalusia
© Electrograph

Comparteix
   


Etiquetes

Aquest diumenge, tothom estarà pendent dels resultats que es produeixin a Andalusia. Aquesta serà la primera comunitat que veurà com es desenvolupa l’escenari post electoral amb la presència de partits nous que ajudin a perpetuar la famosa "casta". Segons L’Electrograph, el PSOE obtindria el 35,4% dels vots, el PP patiria una enorme davallada respecte l’anterior convocatòria i es quedaria en el 26,4%. Podemos aconseguiria el 15,6% dels vots i Ciudadanos el 9,9%. Izquierda Unida entraria de forma gairebé testimonial (6,8%), i el Partido Andalucista (2,2%) i UPyD (2,0%) es quedarien fora.

Podemos i Ciudadanos recullen els vots del PP

Sembla impossible però és cert. El 2012 el PP va obtenir 50 escons, el que va suposar el vot d’un 40,66% de la població. El PSOE 47, amb un 39,52%. Mentre el PSOE només perdria uns quatre punts, sempre segons l’Electrograph, el PP es deixaria gairebé quinze punts que es repartirien entre PP i Ciudadanos, els dos partits que creixeran a costa seva. IU, com a Catalunya ICV, perdria la meitat de la representació.

Rosa Díaz surt perdent

La cap de files d’UPyD, que fa uns anys s’erigia com el flagell del govern de torn al Congrés dels Diputats, va rebre fa uns anys un primer oferiment de la formació d’Albert Rivera per fusionar o, si més no, anar en coalició donada la proximitat ideològica i d’objectius polítics. En aquell moment, Rosa Díez no en va voler ni sentir a parlar, des del seu núvol.

El temps passa i la que va arribar a desbancar Duran i Lleida com a polític més ben valorat, va començar a perdre frescor després de tocar el clímax amb unes enquestes que presentaven UPyD i IU amb una sobrerepresentació insòlita que oscil·lava entre els 60 i els 80 diputats per cadascun dels dos partits. El Podemos de Pablo Iglesias va encendre l’aspirador i va començar a cruspir-se diputats d’arreu. Aquí va caure Izquierda Unida, la força a qui històricament li hauria pertocat fer el discurs que avui ha assumit Podemos. La corrupció i la poltronització han anat deixant aquest partit ben lluny del que hauria estat en temps de la República.

Però Pablo Iglesias va llençar l’atac en aquesta carrera de fons (entenent que l’objectiu principal era la presidència d’Espanya) encara massa aviat. La maquinària de l’Estat, a la que ja li anava bé que Podemos minvés al PSOE, a UPyD i a IU, va començar a intranquil·litzar-se en veure que el PP també resultava afectat. Aquí és on entra Albert Rivera, que llença el seu atac el darrer i es transforma en l’altre partit regenerador que pot esdevenir alternativa, deixant en l’oblit tant IU com UPyD. Malgrat això, l’any passat Albert Rivera encara té un darrer gest per la formació de Rosa Díez, ara ja en decadència, que no és capaç de valorar i també rebutja. És la seva sentència definitiva.

Perdre la virginitat

Susana Díaz sortirà guanyant, però no amb majoria absoluta. La possibilitat de tornar a pactar amb IU és pràcticament impossible, tant matemàticament com èticament. La presidenta de la Junta de Andalucía va trencar el govern amb aquesta formació com a pretext per convocar les eleccions de forma anticipada. Així, només podrà tornar a governar de manera estable si obté el suport d’algun de la resta de partits amb els quals puguin sumar.

Serà Podemos? La formació anticasta ha estat predicant un discurs que buscava transformar-los en l’alternativa a PP i PSOE. Per contra, les lloances a la família Botín, a la Guardia Civil, l’exèrcit i l’impuls que van rebre de l’occit Lara, fa pensar que podrien buscar l’aliança amb Díaz sense masses escrúpols.

Serà Ciudadanos? A priori, la formació que lidera Albert Rivera ha venut regeneració i no ruptura. Això els ha facilitat una capacitat d’exercir de partit frontissa que no té Podemos. Rivera ha traçat una estratègia més hàbil i pot vendre cara la seva col·laboració tant amb PSOE com PP. Seguirà perpetuant un PSOE que duu 40 anys al poder?

Susana Díaz haurà de pensar bé com gestionar la patata calenta amb què es trobarà demà quan, presumiblement, surti com a llista guanyadora. Si pacta amb Podemos, podrà contribuir a desactivar a nivell d’Espanya el discurs rupturista de Pablo Iglesias. En el cas de Ciudadanos la cosa serà més complicada. A la candidata del PSOE li quedarà sempre una darrera opció, l’opció “Santiago y cierra España”: el pacte PSOE-PP. Fa molts mesos que corre el rumor de forma soterrada als cercles polítics del més alt nivell, que l’opció preferida tant per PSOE com PP seria el pacte entre aquestes dues formacions, per evitar l’avenç de les noves formacions, però també per aturar el procés català.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#19
23 de març de 2015, 12.50 h

Mi enhorabuena a Podemos. Han conseguido aguantar todos los ataques que han sufrido de la prensa. Muchas barbaridades se han dicho en programas de TV sobre ellos y muchas portadas de periódicos contando mentiras y calumnias sobre ese partido. Al carecer de pasado político, han intentado a la desesperada atacarles intentando vincularles con la dramática situación de Venezuela, como si Podemos fuera responsable de ello. De hecho, a veces tenía la impresión de que quien se presentaba a la Ju... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
23 de març de 2015, 12.14 h

Comunicado de la Resistencia :

a los españoles:
desde la Resistencia al invasor español,luchamos por el reconocimiento del derecho a decidir de todos los pueblos que han pensado en su INDEPENDENCIA,que quieren ser libres,que no se sienten españoles,que quieren tener un futuro independiente y sin coacciones por parte del fascismo español del psoe y pp,upyd,etc
iNSTAMOS a los que se consideran españoles,a permitir,a tolerar,con mente abierta,que por fin,los pueblos puedan decidir sobre su ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
23 de març de 2015, 11.22 h

#21 el psoe es la máxima expresión del fascismo español, no hacen más que comprar votos, tener a la gente entretenida y comprada, y perjudican a todos los españoles, a los que roban dinero para poder ellos vivir del cuento.

ME CAGO EN ANDALUCIA Y EN SU PUTA MADRE,
ME CAGO EN SUSANA DIAZ
OJALÁ LE SALGA EL NIÑO MONGOLO
TENÍA QUE ABORTAR PARA DAR EJEMPLO,
PORQUE SU PUTO PARTIDO PIDE EL ABORTO
PUES QUE DE EJEMPLO ESA PUTA CABRONA
ME CAGO EN LOS MUERTOS DE TODOS LOS HIJOS DE PUTA VAGOS QUE ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
23 de març de 2015, 11.01 h


LOS ANDALUCES SE HAN VUELTO A MEAR EN LA CARA DE LOS ESPAÑOLES , PORQUE HAN VUELTO A VOTAR A SU TETA GORDA LLAMADA PSOE, QUE ES LA MARCA QUE LES SIRVE DE COBIJO Y LES DA LA MAMELA PARA SUBSISTIR , YA QUE DE OTRA MANERA SE MORIRÍAN DE ASCO PORQUE NO SABEN NI ENTIENDEN QUÉ SIGNIFICA TRABAJAR, ESE VERBO NO SE CONJUBA EN ANDALUCIA, LA TIERRA MALDITA, LA HEZ DE EUROPA Y DEL MUNDO, DONDE NO HAY ESPERANZA PARA NADIE, DONDE TODO GIRA EN TORNO AL PUTO Y ASESINO PSOE, ESA MIERDA DE PSEUDO PARTIDO QUE... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
23 de març de 2015, 00.19 h

Al feu més fort del PSOE:

Podemos 14,84%
IU 6,89%

Podemos + IU = 21,73%

A algú li sona Barcelona en Comú?

És la confluència de Podem (Podemos), ICV-EUiA (IU), Guanyem, Procès Constituent i EQUO.

Confluència que guanyarà les eleccions el proper 24 de maig a Barcelona i farà fora la màfia de CiU.

barcelonaencomu.cat


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
22 de març de 2015, 22.43 h

#6 i a tu t'haurien de donar el premi a l'humor fi, no et sembla?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
PAÏSOS CATALANS : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ !! fletxa estat CASPAnyol = viver de FANFARRONS INCOMPETENTS = PARÒDIA ESPERPÈNTICA DE DEMOCRÀCIA = SIMULACRE RIDÍCUL D'ESTAT DE DRET
22 de març de 2015, 21.52 h




#12 Micaelita Romualda, no parlis de violència, pobreta, que tots sabem "lo molt valent que ets". Ho has deixat ben clar en diferents ocasions, eh, reineta?


huah huAH HUAH HUUAAH HHUUUAAAHH ! ! ! ! ! ! ! !




Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Alberto Romagosa fletxa Granollers, Barcelona España.
22 de març de 2015, 19.11 h

SANTIAGO Y CIERRA ESPAÑA !!. DON PELAYO Y EL CID CAMPEADOR VAN A VOLVER A PISAR CABEZAS, JAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJ.

NO, NO A LA VIOLENCIA. NO HARÁ FALTA, ENTRE ELLOS, ENTRE LOS DIFERENTES PELAJES DENTRO DEL CONGLOMERADO INDEPENDENTISTA, SE MATARÁN ENTRE ELLOS, JAJAJAJAJAJAJAJAJ, DIOS LOS CRIA, ELLOS SOLOS SE JUNTA Y ELLOS SOLOS SE CLAVAN PUÑALADAS POR LA ESPALDA..JAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJ.

COMO LO DE LA INDEPENDENCIA ES INVIABLE, IMPOSIBLE Y TOTALMENTE PERJUDICIAL Y UNA CHALA... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Synera fletxa Barcelona
22 de març de 2015, 14.05 h

Barcelona is not Spain.

Never was, never will be.

That's all folks!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO), seguid 500 años mas haciendo el imbécil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en todos los españoles estamos incluidos todos los catalanes)
22 de març de 2015, 13.44 h

La tensión larvada entre CiU y ERC toca techo antes de las municipales
Esquerra está persuadida de que la federación solo persigue la completa sumisión republicana

Dirigentes de CDC afirman que se "muerden la lengua" pese a las "deslealtades" de Junqueras

http://www.elperiodico.com/es/noticias/politica/tension-ciu-erc-toca-techo-antes-municipales-4030128


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.