directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 15:05 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

"Si algú vol encendre una espelma, que enrotlli un retrat del Rei"

El conseller d'Interior del consell de Mallorca es defensa per les seves declaracions antimonàrquiques

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El conseller d'Interior balear, Joan Lladó, va demanar disculpes a la resta de consellers del Consell de Mallorca per la ‘mala imatge que hagi pogut ocasionar’ les paraules ‘tretes de context’ que va escriure en un article publicat en dos setmanaris locals de l’illa en els quals deia ‘si algú vol encendre una espelma, que enrotlli un retrat del Rei’. Lladó però es defensa citant l'article 19 de la Declaració Universal dels Drets Humans referent a la llibertat d'opinió i d'expressió. El ple del Consell rebutja ‘lamentar’ el que va dir però el  PP insisteix a demanar respecte a la Monarquia per part dels càrrecs públics.
jaume llado conseller consell mallorca
Comparteix
   

Durant la sessió plenària d'avui en la Institució Insular, el també president de Esquerra Republicana a Balears va explicar que l'expressió de l’espelma es referia a un difunt, ja que el text tenia com motiu la recent defunció del president de Esquerra a Manacor, Tomeu Ferreu Gara. Lladó va assegurar que no es tractava de cap ‘arenga’ com, va dir, pretén el PP, responent així a la moció que van presentar els 'populars' perquè el ple del Consell lamentés les declaracions del conseller republicà.

‘La seva moció és una falta de respecte a les persones, en el plànol humà, i també a l'article 19 de la Declaració Universal dels Drets Humans referent a la llibertat d'opinió i d'expressió. Des del PP, el conseller Rafael Bosch es va mostrar conciliador al proposar l'eliminació de l'expressió ‘condemna’ de la moció, en un intent de recaptar suports per a l'aprovació de la mateixa. Va recordar la importància que, al seu judici, va tenir durant la transició espanyola el paper de la Monarquia i en concret de Don Joan Carlos i va exigir respecte a la figura institucional que representa. ‘No és possible que un conseller executiu digui, insinuï o deixi caure coses que els seus companys fan en altres parts’, va asseverar en al•lusió a la crema de fotografies del Rei a Girona per part de grups independentistes. ‘Li demanem a la presidenta (Francina Armengol) que ho lamenti, i si ho fa molt, demanarem que ho cessi’, va afegir. Els diferents grups de consellers van manifestar les seves posicions contràries a la moció del PP per considerar-la ‘treta de context’ i opinar que no correspon al Consell actuar com un tribunal amb les declaracions dels seus càrrecs. No obstant això, els representants de UM i del PSOE van considerar ‘molt positiu’ el fet que Lladó demani disculpes i es van donar per ‘satisfets’ amb aquest gest del conseller, que -van reconèixer- ‘no és fàcil’.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.