directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 17 d'abril de 2021 19:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Drets.cat porta 55 tuits "contra els catalans" a la Fiscalia i reclama "detencions immediates"

El president de l'entitat reclama que s'apliqui el codi penal als autors i demana fins a 3 anys de presó per a ells

Comentaris 41  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

(ACN).- L'associació d'advocats Drets ha presentat aquest dijous al migdia una demanda davant la Fiscalia provincial de Barcelona per denunciar més de 30 usuaris de Twitter per haver publicat tuits "contra els catalans" i les víctimes de l'accident aeri de dimarts passat. El president de l'entitat, Sergi Blázquez, ha reclamat "detencions immediates" i que s'apliqui als autors de les piulades un delicte "d'incitació a l'odi i la violència" tipificat al codi penal amb penes de presó "d'entre un i tres anys". Segons Drets, els tuits "denigren la memòria i la dignitat" de les víctimes de l'accident "només per ser catalans", i per això esperen que tant la Fiscalia com la Policia actuïn i practiquin detencions.

Comparteix
   


Etiquetes
Els responsables de Drets han acudit aquest dimecres a la Ciutat de la Justícia per presentar una denúncia davant la Fiscalia "contra uns tuits clarament denigrants contra la memòria i dignitat de les víctimes que hi ha hagut" en l'accident de l'avió que va enlairar-se des de Barcelona. Segons el seu president, "són constitutius d'un delicte tipificat" al Codi Penal i per això insten al ministeri fiscal "a obrir diligències i a perseguir als culpables dels delictes, que s'arribi a les últimes conseqüències". "Demanem també que la Policia insti i practiqui les detencions necessàries, com en altres casos i s'actuï d'una vegada per totes amb el col·lectiu dels catalans", ha afegit.
 
Blázquez ha explicat que Dret ha rebut més de 1.800 missatges "de gent que ens ha enviat tuits delictius i ofensius". "Hem triat els que podrien ser delictius. Presentem entre 30 i 40 usuaris amb 55 tuits delictius i ens reservem poder incorporar els que ens arribin de més. El 99,9% són contra catalans. Un fa referència a bascos i 'panxitos' i un parell a francesos i alemanys", ha detallat. Segons Drets, a aquestes piulades "no es fa referència a catalans d'esquerres o drets o independentistes o no, sinó catalans pel simple fet de ser catalans; i això ho trobem molt greu".
 
Davant l'anunci del govern espanyol que iniciaran actuacions, Blázquez ho celebra però sense massa entusiasme. "Sembla ser que ara ho faran però nosaltres portem mesos instant a Fiscalia perquè actuï, i fins ara no ho ha fet. Esperem que amb la pressió social i la indignació esperem que sigui real i es practiquin les detencions", ha sentenciat.
 
I és que segons Blázquez, la gravetat dels tuits és com per aplicar d'immediat "l'article 510 del Codi Penal, que preveu entre un i tres anys de presó". "És un delicte practicat amb difusió, amb agreujant de publicitat, i es podria aplicar la part més alta de la pena. És un delicte d'incitació i provocació a l'odi, la violència i la discriminació per raó d'un col·lectiu específic, en aquest cas el dels catalans per raó d'origen nacional. És una qüestió de voluntat política perseguir-ho", ha sentenciat.
 
A més, descarta que els autors es puguin emparar en la llibertat d'expressió perquè, segons Blázquez, "això és delicte tipificat i la Constitució estableix molt clarament i quines línies vermelles hi ha entre la llibertat d'expressió i el delicte". "Si es miren els tuits, es veu que no hi ha llibertat d'expressió que pugui emparar-los", conclou.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#41
Synera fletxa Barcelona
27 de març de 2015, 17.50 h


WORLD HAPINESS REPORT
(La llista dels Estats més feliços del mon)

Els més petits al capdevant.

Curiós:

Espanya: lloc 38
Per sota de Mèxic, Panamà, Emirars Àrabs, Qatar, Xipre i ISRAEL! Curiós, no? Pitjor que paisos en guerra i a on no es respecten els drets humans!

LA INDEPENDÈNCIA ÉS LA INJECCIÓ DE LA FELICITAT!!!

Inclús pels unionistes que colaboren en aquest diari, notoriament amargats.

Vacuneu-vos ja!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
aruberuto fletxa barcelona
27 de març de 2015, 13.55 h

Aquest ùltim atac a Catalunya, als catalans i al seu President, aquesta pol-lució d'escrits insultants, no és cap novetat. Aquests autors dedls correus vexàtoris no son mes que desgraciats, malalts del cap i d'odi. Poden ser gent que cobra per fer aquesta ""fiena"" com els de ls clavegueres de l'estat o de la caverna. Estem ben acostumats que gent important de la política, de qualsevol pelatge, com ara el senyor Bono, no es mosseguen la llengua, no hi ha cap llei que els castigui, tenen ba... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
Seny fletxa Barcelona
27 de març de 2015, 12.44 h

#34 Miri, d'entrada, si us plau, li prego i vinc fent-ho ja fa molts anys i en aquí molt de temps, no cridi. I, no són quatre bojos, fa molts anys que els catalans rebem tota mena d'insults a tots els nivells de les capes socials, els polítics espanyols van sembrar i han sembrat aquesta mena de racisme. Ara es recull allò que ho ha sembrat. Per exemple, al pare d'un amic meu, als anys 40, en una parada d'autobús, dos de la secreta li van preguntar sobre una adreça i aquest senyor els va c... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
27 de març de 2015, 11.43 h

ONDIA, ELS QUE NO ACCEPTEN LA TASCA DE DRETS, ELS DIEM QUE ELS ESPANYOLS DE LA "CARCASSA" (CASTES DIVERSES) IGNORANTS COM SÓN VOLEN DESCONÉIXER , EL SEGLE XVII, ABANS QUE ELS BORBONS MOSTRESSIN LA SEVA SANGUINÀRIA BARBÀRIE QUE NEBRIJA, I QUEVEDO ES VAN EXPLAIAR I VAN CREAR CARÀCTER ESPANYOL AMB LES SEVES FRASES DOCUMENTADES DE: "donde llega la lengua llega el imperio" i l'altre, a l'igual ben vigent "mientras haya catalanes habrá guerra i enemigos"


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
27 de març de 2015, 11.43 h

ONDIA, ELS QUE NO ACCEPTEN LA TASCA DE DRETS, ELS DIEM QUE ELS ESPANYOLS DE LA "CARCASSA" (CASTES DIVERSES) IGNORANTS COM SÓN VOLEN DESCONÉIXER , EL SEGLE XVII, ABANS QUE ELS BORBONS MOSTRESSIN LA SEVA SANGUINÀRIA BARBÀRIE QUE NEBRIJA, I QUEVEDO ES VAN EXPLAIAR I VAN CREAR CARÀCTER ESPANYOL AMB LES SEVES FRASES DOCUMENTADES DE: "donde llega la lengua llega el imperio" i l'altre, a l'igual ben vigent "mientras haya catalanes habrá guerra i enemigos"


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
Synera fletxa Barcelona
27 de març de 2015, 01.04 h

DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI
(Als USA als hi va anar molt bé)

FETS:

I) Dictàmen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aquest p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
Jo fletxa Catalunya
26 de març de 2015, 23.51 h

En unes declaracions a la CNN, el president Mas va distingir entre catalans i espanyols. Això va irritar enormement als unionistes.

El president Mas va posar de manifest una cosa evident per a tots: que hi ha gent que hem desconnectat d'Espanya i això és el que els irrita. Hem creat el nostre marc de referència propi (i diferent del seu, dels espanyols), perquè comproven que no hi ha res a fer, que el moviment no és un suflé que tard o d'hora baixarà si no que no hi ha marxa enrere.

L... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
26 de març de 2015, 23.47 h

ME PARECE PATÉTICO EL INTENTO DE LOS SEPARATISTAS DE HACER CREER QUE LOS ESPAÑOLES ODIAN A LOS CATALANES POR LOS TWEETS DE CUATRO DESGRACIADOS.
LOS SEPARATISTAS INTENTAN SACAR PARTIDO DE UNA DESGRACIA Y LO HACEN SOBRE LOS CADÁVERES DE GENTE INOCENTE, SON VERDADERA CARROÑA EN EL SENTIDO LITERAL DE LA PALABRA.
EL VICTIMISMO ES UNA FARSA MONTADA HACE TIEMPO QUE YA NO FUNCIONA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 16
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
Jo fletxa Catalunya
26 de març de 2015, 23.30 h

#11 Per aquest 37% de ciutadans de Catalunya, l'estat espanyol no els representa res i la millor manera de demostrar-ho va ser desacatant al Tribunal Constitucional. Al #27S molta més gent votarà independència i s'enviarà un missatge molt clar al món que Espanya ja no té sobirania sobre Catalunya. L'única cosa que hauran de fer els govern català i espanyol serà reunir-se per dividir-se els actius i passius. Res més.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
26 de març de 2015, 23.12 h

http://dbalears.cat/opinio/2015/03/25/285370/estafa-robatori-espanya.html

Ens hem cansat de ser els païssos espoliats, odiats i atacats per Madrid-Castella!


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat


















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

BLOGS enquestes

Ramon Boixet Ramon Boixet
Aniversari del diari “AVUI"
Joan Lladonet Joan Lladonet
On pensen arribar els independentistes catalans desunits?
Guillem Valls Sala Guillem Valls Sala
O Junts o campi qui pugui!

#xocdetrens fletxa







logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.