directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 07:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Solsona contra el ministre de l’interior i en defensa del Carnaval

El text reclama als tribunals que s'investigui l'autoria del cartell no oficial on es podia llegir 'Vine a matar espanyols'

Comentaris 10  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Solsona (ACN).- El ple de l'Ajuntament de Solsona ha aprovat aquest dijous al vespre una moció consensuada entre ERC, CiU i PSC en defensa del Carnaval. El text arriba al consistori un mes després de la polèmica generada arran de la difusió d'un cartell no oficial en què es podia llegir 'Vine a matar espanyols en un ambient festiu, pacífic i familiar'. El ple ha demanat al ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, que es retracti de les acusacions que va fer davant dels mitjans de comunicació en què donava per vàlid el cartell i, si no és així, s'ha exigit que dimiteixi. El text aprovat també remarca que la polèmica generada ha suposat un perjudici contra la reputació de la festa i l'honorabilitat de la ciutat.


Comparteix
   


Etiquetes
Un ministre de l’interior contra el carnaval de Solsona

En el marc de l'últim ple ordinari del mandat a l'Ajuntament de Solsona, tots els grups amb representació al consistori (ERC, CiU i PSC) han presentat una moció consensuada per defensar la festa del Carnaval. El text arriba un mes després de la polèmica que es va generar a les xarxes socials i a través de diferents mitjans de comunicació arran de la difusió d'un cartell on es podia llegir 'Vine a matar espanyols'. Des d'un primer moment, tant l'Ajuntament com l'Associació de Festes del Carnaval de Solsona van desvincular-se d'aquest cartell.
 
L'alcalde de la ciutat, David Rodríguez, ha estat l'encarregat de llegir el text i ha lamentat la polèmica que es va generar al voltant del Carnaval i del "perjudici contra la reputació de la festa i la honorabilitat de Solsona i dels solsonins". De fet, el text ha volgut posar de manifest que el Carnaval "en cap cas va tenir voluntat ofensiva contra cap col·lectiu ni ideologia" en referència a l'arribada del Rei Carnestoltes i ha lamentat que "determinats sectors han volgut aprofitar aquest episodi per criminalitzar el procés sobiranista català i atribuir-li un suposat ambient bel·licista"

Ni Fernández Díaz, ni Manos Limpias, ni Societat Civil Catalana es retracten

A més, Rodríguez ha explicat que el document aprovat per unanimitat aquest dijous també demana al ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, que es retracti de les "acusacions" que va fer davant dels mitjans de comunicació en què donava per vàlid el cartell i "posava en boca de l'alcalde paraules que no eren seves". Si no es retracta de les declaracions, es demana al ministre que dimiteixi. En aquest sentit, el batlle ha explicat que ni el ministre ni tampoc el PP català ni el PP de Lleida "es van posar en contacte amb mi per contrastar la informació, tot i que jo vaig intentar posar-me en contacte amb el PP de Lleida".
 
El text de la moció també reclama als tribunals que investiguin el cas i arribin fins el "fons de la qüestió" perquè es "dilucidi d'autoria del cartell fals i s'adoptin les mesures oportunes contra l'autor". A més, també s'ha demanat al sindicat Manos Limpias i Societat Civil Catalana que es retractin de les acusacions contra l'Ajuntament de Solsona i l'associació de Festes del Carnaval. Tots dos van denunciar davant de la Fiscalia de Lleida i del TSJC els autors del cartell fals i el consistori.
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
1 d'abril de 2015, 11.10 h

Comunicado de la Resistencia :

a los españoles:
desde la Resistencia al invasor español,luchamos por el reconocimiento del derecho a decidir de todos los pueblos que han pensado en su INDEPENDENCIA,que quieren ser libres,que no se sienten españoles,que quieren tener un futuro independiente y sin coacciones por parte del fascismo español del psoe y pp,upyd,etc
iNSTAMOS a los que se consideran españoles,a permitir,a tolerar,con mente abierta,que por fin,los pueblos puedan decidir sobre su ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
27 de març de 2015, 20.25 h

Si s'investigués, igual quedarien sorpresos aquests absolutistes!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Anna Cris fletxa Catalunya
27 de març de 2015, 19.57 h

Això és el que tu ets Bejota. Ignorant, mentider i un pesat. SI, MOLT PESAT.
#2


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Observador fletxa Sabadell
27 de març de 2015, 18.27 h



Germans nacionals espanyols,????? BUFF, AIXÒ SI QUE ES PURA HIPOCRESIA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Ramón Font fletxa Barcelona
27 de març de 2015, 18.05 h

L'altre día feia referència a aquests improperis i insults a la resta de germans nacionals d'espanyols en vers a les barbaritats surgides sobre l'accident de l'avió a França.

Volia dir que per tots dos costats n'hi han indesitjables i personatges descervellats i desgraciats que parlan sense cap ús de la raó.

Això del Carnaval de Solsona, va ser una brutalitat d'un bon grapat de borinots enverinats amb "el procés" aquest dels collons entre veÏns, politics locals i quatre desgraciats m... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Synera fletxa Barcelona
27 de març de 2015, 17.46 h


WORLD HAPINESS REPORT
(La llista dels Estats més feliços del mon)

Els més petits al capdevant.

Curiós:

Espanya: lloc 38
Per sota de Mèxic, Panamà, Emirars Àrabs, Qatar, Xipre i ISRAEL! Curiós, no? Pitjor que paisos en guerra i a on no es respecten els drets humans!

LA INDEPENDÈNCIA ÉS LA INJECCIÓ DE LA FELICITAT!!!

Inclús pels unionistes que colaboren en aquest diari, notoriament amargats.

Vacuneu-vos ja!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
gfsgfsfd fletxa xzczxc<cz
27 de març de 2015, 17.27 h

Tant el PP, com "Manos limpias?, com " SocietaT Civil "CATALANA"" no els importa la comprovació de les acusacions. Probablement se'ls pugui acusar de difamació davant la Fiscalia de LLeida quan es faci el judici pel cas.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Observador fletxa Sabadell
27 de març de 2015, 17.10 h


Tot això s'arrecla definitivament VOTANT i cadascú organitzant el seu pais, al cap i la fi ja compartim la pertinença a Unió Europea, tampoc cal compartir-ho tot..
Els simbols i les lleis Espanyoles ens son imposats als Paisos Catalans i Aragó per la força i en molta violencia des de fa 300 anys.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
BEJOTA fletxa BCN
27 de març de 2015, 12.46 h

MAL FET !
PERÒ LI RECORDO QUE' N TARDÀ D'ERC S'ALEGRÁ PUBLICAMENT DE LA MORT DE TRES MILITAR A UN HELICOPTER,SR. O LA DIANA AL REI A TV3.O EL TRABUCIRES DE SOLSONA.O EL "PUTA ESPANYA " PER TOT CAT. FA UNS ANYS.. A TOTA ACCIÓ HI HA UNA REACCIÓ.(EN TRIES DIU QUE NO PASARÁ RES PER XIULAR L'HIMNE D'ESPANYA.NO TINDRIA COLLONS DE DIR-LO SI FOS AL D'USA.)

N.B. SYNERA:N'HI DOS TIPUS DE SOBIRANISTES:ELS IGNORANT I ELS MENTIDERS . TRIA'N UN...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Synera fletxa Barcelona
27 de març de 2015, 05.52 h

La catalanofòbia oficial de l'Estat s'ha posat de manifest una vegada més tebaixent-lo a nivells de ridiculesa. Perduda l'autoritat a CAT, dona psls de cec.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.