directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 16:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Doblement marcats per la tragèdia

Catalunya a la cruïlla definitiva: resum de set dies entre les feres, a la jungla del procés.

Comentaris 92  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Miquel Perez Latre (@Granollacs) Arxiver i Historiador.-  La mort sense sentit dels viatgers que feien el vol entre Barcelona-Düsseldorf de dimarts marcarà l’any en curs al nostre país, però, sobretot, les vides per sempre més de centenars dels seus familiars, companys i amics. El drama, a més, ha estat l’oportunitat punyent per a l’exteriorització de l’odi xenòfob contra el conjunt dels catalans, un problema que, algun dia (encara que nosaltres ja no hi serem) els espanyols hauran de mirar de fit a fit. Des d’aquesta setmana, a través de la repercussió als mitjans, de “Newsweek” a “Libération”, tot el món ja n’és una mica més conscient. Aquests són alguns dels protagonistes de la setmana.


Comparteix
   


Etiquetes

Arrimadas, Inés(diputada de Ciudadanos al Parlament de Catalunya).
Massa catalana.
La participació de “Ciutatans” a les eleccions andaluses ha prodigat moments de sucar-hi pa. Alguns, directament, de justícia poètica. Al principi de la campanya, el delegat del Govern espanyol a Andalusia (que encara ho és, com si res), va llançar una autèntica diatriba xenòfoba contra Rivera per dir-se Albert i pretendre dirigir Andalusia des de Barcelona. Perfecte, aquest home està preparat per a entendre perquè no volem que Catalunya es governi (cada dia més) des de Madrid. Si la cosa prometia de bon començament, la traca final l’ha posat una altre representant popular, el diputat i exalcalde de Còrdova Rafael Merino, acusant Inés Arrimadas, diputada monolingüe al Parlament català, de no saber res de la seva Andalusia natal. En resum: “mejorunidos, insultados y humillados”, per repetir els mateixos resultats electorals de la suma d’UPyD i Ciudadanos a les europees. Un paper moralment galdós i políticament justet.
 
Bartomeu, Josep Maria(president del FC Barcelona).
Ofensiva desfermada.
El procés contra la segona institució de Catalunya continua endavant a tot drap. Un cas de celeritat judicial realment únic en la velocíssima justícia espanyola. Cada passa dels togats traspua una desmesura descarada. L’Audiència Nacional, tribunal d’excepció orquestrat per a la lluita contra el terrorisme (no d’estat) i el narcotràfic, dedicada per obra i gràcia dels interessos de la llotja del Bernabeu, a jutjar un cas de delicte fiscal i societari. Sí, per més important quantitativament que sigui. El fiscal demana, entre altres moltes coses, multes astronòmiques i fins a set anys de presó per al president que ha pujat més alt i ha caigut més baix de tota la història blaugrana. Set anys. Més del que comporten certs delictes greus. Costa d’entendre. Per molt que la història col·loqui a marxes forçades Rossell i Bartomeu en el lloc que mereixen dins la història de la institució.
 
Bou, Josep (president d’Empresarios de Cataluña).
Establishment descarnat.
Durant el cap de setmana (i encara dilluns) “La Vanguardia” (el diari que més censura), com fent la prèvia al llançament del darrer xiringuito d’en Duran, ha dedicat un publireportatge gratuït, a tot drap, a difondre les idees d’aquesta nova entitat que ningú no sap qui representa. Els arguments, els habituals: que amb la independència tot seria catastròfic. La música de fons, dramàticament contradictòria: que diu que els empresaris catalans no s’atreveixen a donar la cara contra la independència, tot i que, segons les enquestes que sacsegen inconscientment aquests dies, els dependentistes són majoritaris a Catalunya. Es veu que alinear-se amb l’elit, amb Pedralbes, amb Oliu i Fainé, amb el Cercle del Liceu, amb tots els altaveus mediàtics a Barcelona i Madrid a la teva disposició és súper, súper arriscat. Què en són de porucs! I tot i això, encara alguns, com Antoni Esteve, president de Farmaindústria, diuen que s’adaptaran...
 
Casals, Muriel (presidenta d’Òmnium Cultural).
Reactivant motors.
Mentre l’Assemblea impulsa una campanya centrada en el foment del vot des de l’exterior el proper 27-S (185 dies i 185.000 potencials votants catalans!); mentre l’ANC es prepara per l’assemblea general ordinària del proper 12 d’abril a Lleida, que haurà d’aprovar el full de ruta discutit a les territorials d’arreu de Catalunya. Entretant, la campanya “Ara és l’hora” renova forces. Es tracta de difondre un acte, el del 24-A al Palau de Sant Jordi de Barcelona, que ha de servir per impulsar totes les candidatures sobiranistes que es presenten a les municipals arreu del nostre país. El missatge: ni un sol vot per a coalicions i partits que no defensinla plena llibertat de Catalunya. Especialment, per a aquelles que voldran tornar a enganyar-nos, fent veure que Espanya és susceptible de reforma. Tinguem seny i no votem per la perpetuació de l’establishment.
 
Fernández Díaz, Jorge (ministre espanyol de l’Interior).
Delictes menors.
D’acord que una redifusióincontrolada dels missatges de xenofòbia anti-catalana que es van abocar a la xarxa des de més d’una vintena de comptes de twitter, van donar encara més visibilitat pública a uns quants depravats. Fins i tot, que la legítima voluntat de denunciar-ho, provocant sobre-exposició,no va ser potserprou respectuosa amb les famílies i els amics de les víctimes. Per coherència, per dignitat i per justícia, però, ara toca denuncia i acció de la justícia: si hi va haver reacció fulminant en el cas desgraciat dels insults a la presidenta de la Diputació de Lleó acabada d’assassinar, ara, què farà el ministrede l’Interior i la justícia espanyoladavant el festival xenòfob i racistaanti-català i anti-alemany a les xarxes socials? Si hem de creure el compte oficial de la policia, per desgràcia, res de res.
 
García, Esperanza (advocada i opinadora).
Misèria moral.
Està amargada. Amb la síndrome d’aquells conductors que decideixin agafar l’autopista en contra-direcció i que, tot i l’evidència, encara acceleren, a l’espera que la realitat s’acabarà potser adaptant a la seva decisió original equivocada. L’Esperanza va decidir abandonar Ciudadanos per passar-se al PP. A hores d’ara, ja està clar, va fer el negoci de Robert i les cabres. I ens ho fa pagar a tots amb la seva rancúnia insadollable. Fa uns mesos equiparava Esquerra a Terra Lliure. Ara, entestada a carregar contra Mas a qualsevol preu, s’equivoca a l’hora d’interpretar les seves declaracions. Les compara amb la bilis dels tuits catalanòfobs a les xarxes socials. Tothom excepte ella sap que circula en sentit contrari a la realitat. A ella li és igual. I prem l’accelerador. I la vergonya aliena esdevé llàstima. Perquè la retrata en tota la seva immoralitat. 

Podeu seguir altres reflexions de l'autor del Bestiari del Procés al seu blog Per a bons patricis   





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#92
1 d'abril de 2015, 11.57 h

Comunicado de la Resistencia :

a los españoles:
desde la Resistencia al invasor español,luchamos por el reconocimiento del derecho a decidir de todos los pueblos que han pensado en su INDEPENDENCIA,que quieren ser libres,que no se sienten españoles,que quieren tener un futuro independiente y sin coacciones por parte del fascismo español del psoe y pp,upyd,etc
iNSTAMOS a los que se consideran españoles,a permitir,a tolerar,con mente abierta,que por fin,los pueblos puedan decidir sobre su ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#91
Synera fletxa Barcelona
28 de març de 2015, 20.16 h

#90 Marca Espanya. Li devia estranyar que parlés francés. I clar, com creu que el mon parla castellà es va quedar en blanc. Tot plegat, baix nivell humà i cultural. Per aixó va posar un vert i un iluminat a dos ministeris. I per acabar-ho d'adobar, la colorets.

Quina diferència de Mas!

Un abisme entre CAT i Caspanya


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#90
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
28 de març de 2015, 19.55 h

La espanya ridícula!

Vergonya aliena. Atents a l'interès i preocupació que mostra Rajoy mentre un gendarme els parla del desastre aeri que ha matat 150 persones.

El vídeo de Rajoy badant al costat d'Hollande, Merkel i Mas es fa viral.

L'endemà de l'estavellament de l'avió de Germanwings als Alps, el president de la Generalitat, Artur Mas; el francès, François Hollande; l'espanyol, Mariano Rajoy, i la cancellera, Angela Merkel, van visitar el lloc del sinistre. Tots ells van fer un re... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#89
Synera fletxa Barcelona
28 de març de 2015, 18.31 h


WORLD HAPINESS REPORT
(La llista dels Estats més feliços del mon)

Els més petits al capdevant.

Curiós:

Espanya: lloc 38
Per sota de Mèxic, Panamà, Emirars Àrabs, Qatar, Xipre i ISRAEL! Curiós, no? Pitjor que paisos en guerra i a on no es respecten els drets humans!

LA INDEPENDÈNCIA ÉS LA INJECCIÓ DE LA FELICITAT!!!

Inclús pels unionistes que colaboren en aquest diari, notoriament amargats.

Vacuneu-vos ja!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#88
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en todos los españoles estamos incluidos todos los catalanes)
28 de març de 2015, 17.30 h

He oido a Bertomeu y he sentido verguenz ajena.

Yo no he sido, yo no tengo la culpa, quien exigio antes de tiempo a Neymar fue Tito (os muertos no pueden llamarte mentiroso), la culpa es de Cuatrecases, yo no soy ejecutivo ni tengo PC ni clave en el club, los ejecutivos y no los directivos son quienes deciden que se contabliza y como, etc etc.


Vergonzoos, Este PALETOOOOOOO deberia sabe rque la responsabilidad NO se delega. El unico responsble es el Presidente.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#87
28 de març de 2015, 16.19 h

#7 ¿Que ha hecho tu gobierno, con el desgobierno y mala utilización de los recursos económicos que sí, sí, sí, sí, nos han robado ?
Corrupción desmedida y el ridículo por el resto del mundo. Y si tuviéramos que analizar cada caso y cada cosa, faltarían páginas para escribir. Ni el Nuevo Testamento. !


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#86
28 de març de 2015, 16.09 h

#35 Dice el ladrón que todos son de su condición. Ponte la boina, la garrota y ves al monte a cazar moscas, que seguramente se te dará bien. Por lo demás, se nota que estás lobotomizado. Y lo peor, es que no tiene vuelta atrás.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#85
28 de març de 2015, 16.05 h

#22 PINTA QUELCOM EL TEU "RAJOY", EL UNILINGÜE, sense discurs, sense solucions i fen el ridícul per el mon. Mira rei, envoltat em la rojigualda i posat a cantar el himne trasnochat que teniu. S'et passarà la estona mes distret. Pro no et distreguis, no se et passi la estona, que aixós contamina.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#84
28 de març de 2015, 15.57 h

#36 Me llamas separatista?. Pero es que lo tuyo no se pega ni con GLU. Lo de españa, no tiene remedio, es un ente adocenado, rancio, acabado y con ninguna idea para "salir adelante". Por que la idea de poner en los digitales, algunos españolistas como tú, ya ves no da ningún resultado.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#83
28 de març de 2015, 15.52 h

#42 Mira, ja o vaig dir, per mi es un "divertimento". Per tú es una obsessió profesional que no aporta res i mareja. Quan aixós, es converteix em quelcom inútil, la teva feina es aixós INUTIL.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.