directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 14:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Forcadell insta els partits a "deixar de banda els seus interessos" i unir forces per al 27-S

L'ANC "no dóna per perduda" cap formació política i assegura que, en tot cas, "s'hauran d'excloure elles mateixes"

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Blanes (ACN).- La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, ha instat els partits a "deixar de banda els seus interessos" i unir forces per aconseguir que les eleccions del 27-S marquin l'inici de la república catalana. Quan falten sis mesos per a la cita amb les urnes, Forcadell ha assegurat que la societat civil no pot aconseguir la independència sense comptar amb els partits polítics i, per això, ha afirmat que l'ANC "no dóna per perduda" cap formació i, en tot cas, "s'hauran d'excloure elles mateixes" si no volen formar part del full de ruta que exigeixen els catalans. L'assemblea convoca actes el 27 de cada mes per mobilitzar l'electorat. Aquest divendres ho ha fet a Blanes.

Comparteix
   

El 27 de cada mes i fins a les eleccions, l'ANC sortirà al carrer i convocarà diversos actes. L'objectiu és convèncer i mobilitzar l'electorat.La presidenta de l'entitat, Carme Forcadell, ha assegurat que "és necessari" que tots els independentistes convençuts parlin amb tots els ciutadans per esvair dubtes i decantar la balança cap a l'opció sobiranista. "Han de saber que són eleccions plebiscitàries i el 27-S és on tot comença", ha afirmat Forcadell.
 
Quan falten sis mesos per a la cita electoral, Forcadell ha participat en l'acte convocat per l'ANC conjuntament amb Súmate al Teatre de Blanes. Des de l'escenari, la presidenta de l'assemblea ha instat els partits polítics a "deixar de banda els seus interessos" per arremangar-se i unir forces per aconseguir que el 27 de setembre es converteixi en l'inici de al construcció de la república catalana.
 
"No parleu malament dels partits polítics perquè són els que tenim i és amb aquests amb els que hem de fer la independència",ha afirmat Forcadell que està convençuda que "si no anem junts, no ens en sortirem". Així, ha animat tant partits com entitats i societat civil a "treballar per la unitat" per combatre l'adversari que, matisa, no són els espanyols ni Espanya, sinó que és l'estat espanyol.
 
"Tornem a estar mobilitzant perquè tenim una fita molt clara i sabem que el 27-S votarem independència sí o independència no",ha exposat la presidenta de l'assemblea. Davant d'això, creu que els catalans han de continuar "fent de formigueta" cap al seu objectiu evitant caure en cap de les provocacions que, afirma, arriben des de l'Estat.
 
Carme Forcadell ha definit el procés català com un projecte inclusiu, radicalment democràtic, regenerador i socialment just.Aquests són, segons creu, els arguments que han d'aconseguir que les formacions polítiques independentistes rebin el màxim suport de l'electorat.
 
Full de ruta inclusiu
 
Forcadell esta convençuda que s'acabarà signant un full de ruta en el qual se sentin còmodes bona part dels partits polítics, "des d'UDC fins a la CUP", ha afirmat. "Estem convençuts que s'arribarà a un acord dels partits disposats a treballar per la independència", ha asseverat.
 
L'ANC, concreta, vol que "s'hi inclogui tothom perquè el procés és transversal". Per això, ressalta que no donen "mai res per perdut" i especifica que "si algú es vol excloure, que sigui ell".
 
"Per nosaltres, l'objectiu més important és eixamplar la majoria social i incrementar el vot independentista, la feina més important a fer és aquesta", ha conclòs Forcadell que, tot i això, no s'aventura a fixar quan es podria signar aquest acord. "Intentarem que sigui el més aviat possible, però totes les entitats i organitzacions tenen el seu ritme", ha dit.
 
L'acte de Blanes, 'Junts per a un país nou', ha començat amb un minut de silenci en memòria de les víctimes de l'avió de Germanwings estavellat als Alps francesos. Forcadell ha lamentat que una de les conseqüències que Catalunya no tingui estat propi és que el monòlit en record que s'ha situat al peu de la muntanya està escrit en diversos idiomes, però no en català. "M'ha dolgut profundament, perquè moltes de les víctimes són catalanes", ha exposat.
 
A l'acte també hi ha intervingut el president de Súmate, Eduardo Reyes, que ha assegurat que, dins l'entitat, hi ha moltes persones que se senten encara espanyoles però que votaran "sí a la independència" perquè volen desvincular-se de l'estat espanyol.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
1 d'abril de 2015, 12.12 h

Comunicado de la Resistencia :

a los españoles:
desde la Resistencia al invasor español,luchamos por el reconocimiento del derecho a decidir de todos los pueblos que han pensado en su INDEPENDENCIA,que quieren ser libres,que no se sienten españoles,que quieren tener un futuro independiente y sin coacciones por parte del fascismo español del psoe y pp,upyd,etc
iNSTAMOS a los que se consideran españoles,a permitir,a tolerar,con mente abierta,que por fin,los pueblos puedan decidir sobre su ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15

Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Emili fletxa Terrassa
29 de març de 2015, 17.00 h

Tal com diu Na Forcadell, els partis primer s'haurien de contestar i valorar QUÈ ES MILLOR PER CATALUNYA, i després, en segon terme, pensar en el seu partit. PRIMER CATALUNYA , després els partits,. . . . partits i dividits.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Synera fletxa Barcelona
28 de març de 2015, 18.33 h

BCN is not Spain


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
28 de març de 2015, 12.07 h

Moltes gracies Forcadell per la vostre feina. GRACIES, GRACIES !!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
28 de març de 2015, 10.53 h

#7 Aquesta frase la trobo tan RETRÓGRADA, digne de ments franquistes ..........


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Synera fletxa Barcelona
28 de març de 2015, 10.40 h


WORLD HAPINESS REPORT
(La llista dels Estats més feliços del mon)

Els més petits al capdevant.

Curiós:

Espanya: lloc 38
Per sota de Mèxic, Panamà, Emirars Àrabs, Qatar, Xipre i ISRAEL! Curiós, no? Pitjor que paisos en guerra i a on no es respecten els drets humans!

LA INDEPENDÈNCIA ÉS LA INJECCIÓ DE LA FELICITAT!!!

Inclús pels unionistes que colaboren en aquest diari, notoriament amargats.

Vacuneu-vos ja!


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Synera fletxa Barcelona
28 de març de 2015, 10.00 h

Adêu, Boinalàndia, adéu!

Queu-vos amb la mentida i la ignorància que porteu des de fa 500 anys, aquesta mena de boina enganxada al cap, graixosa i pudent.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Catalanista catala de Catalunya fletxa Poblacio catalana de Catalunya
28 de març de 2015, 09.59 h

#7 imbecil


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO), seguid 500 años mas haciendo el imbécil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en todos los españoles estamos incluidos todos los catalanes)
28 de març de 2015, 09.56 h

#5

LA VERDAD TE HARA LIBRE


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.