directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 21:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Senat espanyol descarta dos candidats per a la renovació del TC espanyol proposats pel PP i Andalusia

Un informe dels serveis jurídics sosté que cap dels dos compleix els requisits legals per ser-ho

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La Mesa del Senat ha descartat aquest dimarts dos dels candidats que el PSOE i el PP van presentar dos anys i mig per a la renovació del TC: l'exportaveu del CGPJ Enrique López, proposat pel PP, i l'actual secretari d'Estat de Justícia, Juan Carlos Campo Moreno, proposat pel PSOE des del Parlament d'Andalusia. La Mesa ha adoptat la decisió per majoria simple i amb l'oposició del PP després d'analitzar un informe dels serveis jurídics que apunta que cap dels dos compleix el requisit establert per la Llei d'haver estat 15 anys d'exercici professional en actiu. Tot i això, els populars han titllat d''inacceptable' el veto a López i amenacen amb bloquejar de nou la renovació del tribunal.
La Mesa ha considerat que López i Campo Moreno són 'no idonis', i per tant els elimina del procés de selecció on fins ara constaven 23 candidats. El veto no s'ha assumit per unanimitat perquè els tres representants del PP s'hi ha oposat i han adduït que calia tenir en compte els anys de servei de López com a portaveu del CGPJ, tot i que la Llei ho descarta. Per contra, els dos representants del PSOE, el de CiU i el de l'Entesa han votat a favor de l'informe.

Segons l'informe, cap dels dos candidats compleix el requisit establert per la Llei d'haver estat quinze anys de servei actiu en l'àmbit de la Justícia. En el cas de López, perquè el pas pel Consell General del Poder Judicial no li computa. Pel que fa a Campo Moreno, que actualment és el número dos del ministeri de Justícia, a més de no tenir els anys necessaris, el seu càrrec és incompatible amb el de magistrat del TC.

La portaveu del PSOE al Senat, Carmela Silva, s'ha mostrat 'sorpresa' per l'oposició del PP a l'informe i ha demanat als populars que assumeixin el resultat. Segons Silva, un cop finalitzi el termini de què disposen les CCAA per substituir els candidats eliminats el PSOE seguirà impulsant per activa i per passiva la renovació al Senat. 'No farem ni un pas enrere', ha dit davant la possibilitat que el PP adopti ara una posició de bloqueig.

L'eliminació de Campo Moreno i López endarrereix el procés. Els parlaments que els van proposar (Andalusia, Madrid, Extremadura, Castella i Lleó, Cantàbria i La Rioja) disposen d'un nou termini que expira el 29 de juny per presentar els candidats que els substitueixen. Aquest fer fa que la comissió de nomenaments, d'on han de sortir els quatre noms definitius que es votaran en ple no es pugui celebrar fins després d'aquesta data. Posteriorment el Ple haurà d'aprovar els quatre noms per majoria de tres cinquens, cosa que fa imprescindible que el PP voti a favor.







Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.