Carina Mejías fa el discurs fàcil del totalitarisme a Barcelona, mentre a Torrevieja C’s expulsa el segon portaveu en 3 mesos
La formació acaba de cessar a la portaveu i alcaldable de Torrevieja, Betty Gräns, mentre a Catalunya Mejías diu que la proposta dels alcaldes de l’AMI és “pròpia de règims totalitaris”
L’alcaldable per Barcelona, Carina Mejías, ha declarat aquest migdia que l’AMI “utilitza mesures de pressió per fer llistes d'ajuntaments 'addictes' a les polítiques del Govern". Això és una actitud “pròpia de règims totalitaris”. Mentre se succeeixen aquestes declaracions, a Torrevieja, segons informa el Diario Información, la formació acaba d’expulsar la seva segona portaveu (i en aquest cas també alcaldable), en el que portem d’any.
Segons l’exmilitant del PP, Mejías, "La petició de l'AMI és un atemptat a l'autonomia local i un intent de retorçar la voluntat dels ciutadans". Ciudadanos Barcelona, que està en fase de primàries per escollir els integrants de la llista que acompanyaran la diputada al Parlament, no sap que a d’altres viles la seva formació empra els mateixos tics totalitaris que es denuncien impunement des de la ciutat comtal.
A Torrevieja, la candidata Betty Gräns, de nacionalitat sueca i resident a la localitat des de fa anys, ha estat rellevada del primer lloc de la llista del 24 de maig tant sols 21 dies després de la seva elecció en una polèmica assemblea. Gräns, que també ha estat expulsada del càrrec de portaveu, havia estat la possible candidata preferida després del cessament de l’anterior coordinador -sense motius aparents-, José Serna, el mes de gener.
Serna, que a la seva vegada heretava el càrrec de l’activista Antonio Padilla, que només va durar unes hores, havia aconseguit muntar una estructura local consistent a base d’ampliar la militància al poble amb gent provinent d’UPyD. Malgrat els esforços, el responsable territorial de la formació, Emigdio Tormo, va comunicar-li el seu cessament el 23 de gener. És quan Serna va decidir apostar per Gräns, que ha acabat igualment cessada des de l’organització provincial.
Gräns al·lega una discriminació pel fet de tenir la nacionalitat sueca i origen libanès i haver exercit funcions públiques al seu país d’origen. L’excandidata acusa el sector provinent del PP de boicotejar-la i pressionar la direcció territorial perquè la cessessin per no ser ciutadana de “pota negra”. De fet, el relleu és un tal Isidro Rebollo, que farà tàndem amb el seu germà Ángel, a la vegada exregidor del PP. Tormo, en canvi, diu que l’assemblea que va muntar Gräns per ser escollida alcaldable no va ser autoritzada en cap moment, i la pròpia excandidata va registrar vint persones al partit amb el mateix número de compte corrent.
Malgrat les curioses pràctiques de regeneració democràtica que destil·la la formació ben lluny d’aquí, són les propostes de l’AMI les que “suposen un atemptat a l'autonomia local i un intent de retorçar la voluntat dels ciutadans”.