directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 00:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La Sindicatura de Comptes podrà fiscalitzar els partits catalans el 2011

Amb la nova llei podrà controlar l'activitat econòmica dels partits i les seves fundacions i associacions vinculades

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El síndic major, Joan Colom, ha afirmat aquest dimarts que és 'probable' que la Sindicatura de Comptes inclogui en el pla de treball pel 2011 la fiscalització de partits polítics fent ús de la nova llei aprovada pel Parlament la setmana passada que li dóna capacitat per examinar l'activitat econòmica i financera dels partits polítics, fundacions i associacions sotmeses al protectorat de la Generalitat i vinculades orgànicament a partits polítics amb representació a la cambra. En declaracions als periodistes als passadissos del Parlament, Colom ha fet una valoració 'molt positiva' de la nova llei.
parlament, hemicicle, jordi ausàs, llei de consultes
Comparteix
   


Etiquetes
Per Colom, s'ha fet una 'actualització molt positiva' de la llei de la Sindicatura de Comptes, perquè s'han 'completat aspectes' d'una llei, l'anterior, amb elements 'inconnexes' que s'havia anat millorant a base de 'pedaços'.

Ha subratllat que amb la nova normativa, s'ha clarificat el control sobre els partits polítics, fundacions i les relacions amb el tribunal de comptes espanyol. En aquest sentit, en resposta a preguntes dels periodistes, ha explicat que enguany no es fiscalitzarà cap partit, perquè no figura en el pla de treball, que no canviaran a no ser que ho demani expressament el Parlament.

Però, en canvi, ha afegit que és 'probable' que en el pla de treball del 2011 's'hi inclogui alguns partits, o tots'. Ha explicat que es decidirà a la tardor quan s'hagi de discutir el pla de treball per l'any que ve.

Malgrat que ha recordat que la Sindicatura de Comptes 'no és un instrument concebut per la lluita contra corrupció', ha reconegut que amb la nova llei pot 'veure més clares certes coses'. De fet, ha recordat que el 2002, la Sindicatura ja va detectar que el Palau de la Música 'estava fatal'.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
jordibcn fletxa barcelona
2 de juny de 2010, 21.46 h

Des de Esquerra cap problema, estem nets com una patena, perquè el Vendrell com diuen alguns només és un conductor de furgonetes i no té cap master, però els números l´hi cuadren sense fer trampes ni fiscals ni penals.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.