directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 06:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Xavier Sala Martín: "Votar ERC i CiU és com fer-ho al PSOE"

"De dalt a baix, el país és tan socialista que ningú té intenció d'invertir aquí"

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

'El problema és que hem arribat a un punt en que l'alternativa no és creïble, perquè si votes a ERC saps que anirà al PSOE, no al PP, i si votes a CiU també saps que serà pels socialistes després de la seva visita al notari'. Amb la seva habitual americana estrambòtica, la d'ahir d'un blau cel molt cridaner, l'economista va presentar el llibre 'Converses amb Xavier Sala Martín',  recopilades per Jordi Graupera. L'expresident blaugrana concloïa que, amb l'actual situació, 'menys al PP, votis a qui votis anirà a parar al PSOE'.
xavier sala martin
Comparteix
   

La llibreria Catalonia ha acollit aquest dimarts la presentació de l'obra 'Converses amb Xavier Sala Martín', que ha comptat amb la presència, a més de l'economista, de l'autor Jordi Graupera i l'editor Ton Barnils. L'obra és més una llarga conversa que no una entrevista, on Sala Martín dóna la seva opinió sobre temes tan variats com el Barça, l'Africa, la religió o la política catalana. De fet, així ha sigut la roda de premsa d'avui. 'De què voleu que us parli?', ha preguntat l'economista al principi de la roda de premsa.

Després de comentar l'actualitat del F.C. Barcelona i afirmar que el miniestadi s'ha de vendre, ha fet referència a la proposta d'autodeterminació d'ERC de cara al 2014. 'Si es fa un referèndum a Catalunya s'ha de guanyar i s'han de deixar de fer pallassades', ha manifestat. Sala Martín ha criticat que el 'problema' arribarà si es fa un referèndum, es perd i es divideix la societat en dos.

'Un referèndum s'ha de fer per guanyar-lo', ha assegurat. En aquest sentit, ha mostrat la seva posició favorable a que els territoris decideixin democràticament les seves fronteres: 'Tota persona té que poder autodeterminar-se, i, com a català i liberal, m'emprenya molt veure que les fronteres d'aquest planeta es decideixen a hòsties i no democràticament'. 'No estic a favor de la independència de Catalunya, sinó de la de qualsevol país que els seus ciutadans la vulguin majoritàriament', ha afegit.

Xavier Sala Martín també ha lamentat que 'ningú sigui mai responsable de res' i que qui ho és 'sempre doni la culpa als demés' i ho faci donant males explicacions. I és que l'economista tampoc ha pogut evitar un dels altres temes de l'actualitat catalana com és el caos a Rodalies i de les infraestructures en general. 'És estrany com la gent no es rebela contra els que fan els túnels', ha afirmat.

En aquest context, l'economista ha aprofitat per criticar que el PSOE no té cap intenció d'invertir a Catalunya, ja que el país 'és, de dalt a baix, tan socialista que no tenen cap incentiu per venir aquí'. Per contra, ha ressaltat que el PP tampoc va a Catalunya 'perquè no té res a rascar'. Tot i això ha admès que aquesta és la situació que han escollit els ciutadans al acudir a les urnes. 'A les eleccions espanyoles es presenti qui es presenti (els socialistes) aconseguiran un 40% dels vots i si tenen quatre euros per gastar-se, ho faran aquí?

Per altra banda s'ha referit a la proposta del president del PP, Mariano Rajoy, qui va afirmar que si arribava a la presidència govern espanyol El Prat seria gestionat pel sector privat. 'El problema de l'aeroport no és la privatització. La qüestió no és qui és el propietari sinó si hi ha competència', ha manifestat. Segons Sala Martín, 'la qüestió és fer competència i gestionar com s'ha de fer'.

L'economista també ha manifestat que 'hi ha molta gent que ens mana i no està capacitada per fer-ho'. Acte seguit, ha destacat que li faria il·lusió ser conseller o president de la Generalitat, però ha admès que no està preparat per fer-ho bé. 'No sabria per on començar', ha ressaltat.

Sobre el llibre, el seu autor Jordi Graupera ha manifestat que ha intentat mantenir l'oralitat al màxim: 'És més per ser sentit que per ser llegit'. Gaupera ha destacat que el Xavier 'és una persona que es qüestiona tot en tot moment i no accepta res que no hagi estat demostrat i això és molt favorable en molts aspectes'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
Jordi Llot fletxa Les barques de Can Iscle
7 de novembre de 2007, 11.17 h

no es diu "ha contat amb la presència" sinó "ha comptat". Hauríeu de tenir més cura amb la llengua catalana; cada dia trobo més errades en la vostra web.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Maria fletxa BCN
7 de novembre de 2007, 11.11 h

Quina falera els convergents per desmobilitzar l'electorat sobiranista. Quina campanya i quantes energies esmerçades en negatiu. Realment els convergentots esteu malaltons


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Kuldemandrill fletxa prop de Tortosa
7 de novembre de 2007, 08.38 h

Trobo perfecte que algú sacsegi la cocotera. Realment en aquest país last i ensopit, fa falta.
També estic d'acord amb els que diuen que estem limitats d'aliances: L'Estat és bi-partit. O t'acostes a la caca o t'acostes a la porqueria...
Finalment, em malfio com de la pesta bubònica dels advocats del neo conservadorisme que preconitzen el retorn a la salvatjada socio econòmica de principis de segle 20. Són evangelitzadors de la lliberalitat econòmica, proselits de la religió (tenen un g... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Jordi fletxa l'h
6 de novembre de 2007, 23.12 h

Es positiu que gent mediàtica des de la societat faci opinions com aquesta.Molts del quals serien vàlids per aixecar aquest país.Els nostres partits ja no donaran més de si.El pais necessita una plataforma política nova,clara,transversal i amb més il.lusió que agafar la poltrona


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Xevi fletxa Barna
6 de novembre de 2007, 22.52 h

Ni CiU ni ERC poden guanyar les eleccions a l'estat espanyol, només poden escollir entre aproximar-se a PP o PSOE. Dóna la sensació que en Xavier Sala voldria que algun grup donés suport al PP, però hauria de recordar que l'esport favorit d'aquest partit és putejar Catalunya i als catalans. Almenys el PSOE fa gairebé el mateix (no exactament el mateix) però sense tanta mala educació i mala bava.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Manel fletxa Catalunya
6 de novembre de 2007, 20.48 h

Tots els convergents fan servir la mateixa estrategia. Sembrar el desanim entre els catalans i les catalanes amb l´únic objectiu de tornar el poder.

Diran que les coses van pitjor que mai, que tot és un deastre, que res funciona... i és veritat que sobretot tot el que depen de Madrid és un dasastre però potser per això molts dels que escribim aquí som independentistes.

Ara, no oblidem que mentres Ciu era al poder en van passar de mooooolt pitjors: cop d´estat, LOAPA, es volia fer ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Gemma Melles fletxa Cardedeu
6 de novembre de 2007, 20.36 h

Es veu que finalment l'Alícia ha fet forat en un cor tan liberal.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jordi Penya fletxa Arenys de Mar
6 de novembre de 2007, 19.03 h

Per fi un comentari sensat i una ment clara que dona llum a un país tan fosc com aquest. Aquesta "política social", és només un assitencialisme clientelar que desmovilitza la ciutadania, i ofega el risc i la inciativa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.