directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 07:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Comunicació doble fletxa

Una avaria deixa 13 emissores de ràdio a les fosques a la demarcació de Girona

Les principal afectades són les de màxima audència dels grups Godó i la CCMA

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La xarxa de difusió i transport de senyal de l'empresa de comunicacions Abertis ha patit una avaria aquest matí a l'antena de Collserola (Barcelona) la qual ha afectat el repetidor de Rocacorba que dóna cobertura a la demarcació de Girona. Aquesta incidència s'ha iniciat a dos quarts de set del matí i ha afectat a un total de 13 emissores de ràdio: Catalunya Ràdio, IcatFM, Catalunya Informació, Catalunya Música, Rac 1, Rac 105, Flaixbac, FlaixFM, RNE 1, RNE 4, Ràdio Tele-Taxi, Ràdio Estel i Punto Ràdio - Onda Rambla. Segons ha informat Abertis a AraGirona.cat, l'avaria s'ha solucionat per Catalunya Ràdio a dos quarts d'onze del matí mentre que Rac1 ha recuperat la senyal a les dotze del migdia.

radio
Catalunya Ràdio ha estat una de les emissores afectades © AG

Comparteix
   


Etiquetes

Catalunya Ràdio, IcatFM, Catalunya Informació, Catalunya Música, Rac 1, Rac 105, Flaixbac, FlaixFM, RNE 1, RNE 4, Ràdio Tele-Taxi, Ràdio Estel i Punto Ràdio - Onda Rambla. Aquestes són les emissores que aquest matí han quedat a les fosques a la demarcació de Girona després que la xarxa de difusió i transport de l'empresa de comunicacions Abertis ha partit una avaria que ha afectat l'antena de Collserola (Barcelona) i de retruc els repetidors de Musara, Sant Pere de Ribes, Alpicat i Rocacorba (Girona).

Abertis ha assegurat a AraGirona.cat que els problemes registrats a la xarxa s'han iniciat a dos quarts de set del matí, afectant a totes les emissores d'àmbit nacional de més audiència. La primera a recuperar la senyal ha estat Catalunya Ràdio a dos quarts d'onze del matí, seguit de Rac 1 que ha tornat a emetre a les dotze del migdia.

El servei s'ha recuperat al 100% a partir de les dues del migdia i, segons apunta Abertis, també hauria afectat alguns operadors de telefonia mòbil com ara Orange. La companyia es responsabilitza de les incidències i assegura que treballa per a 'evitar que es repeteixin problemes com aquest en un futur'.

Indignació a la xarxa
Les xarxes socials han servit d'altaveu aquest matí per a molts usuaris a l'hora de mostrar el seu malestar davant la caiguda de les emissores. En aquest sentit, Twitter és un exemple de molts oients que a primera hora del matí explicaven que no podien escoltar les emissions de freqüència modulada i confirmaven l'avaria. Les queixes al llarg del matí han arribat d'arreu del territori de la demarcació mentre molts es preguntaven quin era el motiu de l'apagada. L'indignació entre els usuaris ha quedat palès a mesura que avançava el dia i han començat a aparèixer comentaris sobre la possible causa de l'incident.





COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.